Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3111 niezalogowanych)
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
tede20 napisał:
fajnie się was czyta ale może ktoś z was dałby jakiś kontakt lub namiar na firmę co pozwoliło by mi poszukać jakąś prace. chce spróbować. może mi się uda tak jak wam

przemagluj to forum i inne a znajdziesz namiary i wszystkiego się dowiesz co ci potrzebne i jakie masz szanse...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
mateusz fas
(tede20)
Wiking
mnie by satysfakcjonowała stawka chociaż taka bym mógł spokojnie zamieszkać w Norwegi i wysłać coś do domu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
tede20 napisał:
fajnie się was czyta ale może ktoś z was dałby jakiś kontakt lub namiar na firmę co pozwoliło by mi poszukać jakąś prace. chce spróbować. może mi się uda tak jak wam

Witam
Posluchaj Tede20.
Tu nie chodzi o to czy sie komus udalo czy tez nie. Prawdopodobnie pomocy jako takiej tu nie znajdziesz, moze ktos rzuci jakies namiary, moze wytlumaczy jesli chodzi o procedury, ale to wszystko. Zreszta jak jestes troche ogarniety to wszystko znajdziesz w sieci.
Jestes w Pl, wiec trudno bedzie ci wbic sie do jakiejs firmy, to nie dziala tak ze nawet jak ktos wie ze jets jakas praca w normalnej firmie, daje ci namiary i co dalej. Tu odbywa to sie troche inaczej niz w Pl, to jest caly proces rekrutacyjny, rozmowa a czesto i kilka rozmow zanim sie dowiesz czy pracodawca jest toba zainteresowany czy tez nie. Ja w firmie w ktorej teraz pracuje mialem 3 rozmowy kwalyfikacyjne, zanim sie dowiedzialem ze zostalo nas pieciu i z tych pieciu wybiora 2. Do firmy aplikowali oprocz mnie tylko Norwedzy. Trwalo to blisko 2 miesiace. Jak widzisz nie jest to proste a czesto bardzo czasochlonne.

W twoim przypadku zaczolbym szukac pracy w agencjach polskich oferujacych prace w Norge. Masz doswiadczenie zawodowe, ktore warto by bylo udokumentowac, postaraj sie o referencje.

Na marginsie.

Ludzie ktorzy na tym forum tylko potrafia pluc zolcia i jadem, twierdzic ze starczy w Norge polonorkow czy jakos tam, ze wszyscy "polaczki" to scierwo i bagno, sa to ludzie ktorym wlasnie sie tu nie udalo. Wlasnie tu wychodzi ich tchorzostwo, ich strach ze kazdy nastepny Polak, ktory tu przyjedzie bedzie lepszy od nich. I zgadzam sie z tym, jestesmy lepsi nie tylko od polskich nieudacznikow z tego forum ale rowniez w wielu przypadkach od samych Norwegow co bardzo czesto slychac i widac w mediach norweskich. Oczywiscie slychac rowniez ze polak zrobil to, ze zrobil tamto, ale to jest normalna kolej rzeczy, 1000 ludzi - 1000 charakterow.

Nie zrazaj sie, rob swoje, duzo zalezy tylko od ciebie,

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
mateusz fas
(tede20)
Wiking
zgadza się mam tego pełną świadomość... próbuje w polsce przez agencje ..już 3 miesiące. efekt------------------------> brak efektu------------------------->nie poddaje się szukam dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NorgeMatrix napisał:...Ludzie ktorzy na tym forum tylko potrafia pluc zolcia i jadem, twierdzic ze starczy w Norge polonorkow czy jakos tam, ze wszyscy "polaczki" to scierwo i bagno, sa to ludzie ktorym wlasnie sie tu nie udalo....
Ciekawe stwierdzenie ...
Znaczy , że co się Nam ... Plującym Jadem na prawo i lewo Nie Udało ... ?
---
Jestem naprawdę Tego Ciekawy .
---
Jak Można Przygłupowi robić iluzoryczną Nadzieję na Pracę , jeżeli taki lub inny aliens , nie potrafi nawet w języku polskim , sklecić paru poprawnych zdań prostych , na temat tego co sobą zawodowo prezentuje .!!! .
---
Nic tylko ... " pomocy , pomocy !!! dajcie pracę , bo w Polsce jest syf i już dłużej nie mogę ..." .
..." mam małe dzieci ... pomocy , nie mam pracy ... dajcie mi pracę a ja się odwdzięczę ..." .
---
Paranoja !!!
Inżynier budownictwa szuka pracy fizycznej , bo w Polsce nie ma dla niego pracy ... !!! .
---
No proszę Ja ciebie , jaka to zazdrość i obawa ...!? . Jakie to dla Mnie Zagrożenie ...!!!
ŚMIECH NAD FIORDEM ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
NorgeMatrix napisał:...Ludzie ktorzy na tym forum tylko potrafia pluc zolcia i jadem, twierdzic ze starczy w Norge polonorkow czy jakos tam, ze wszyscy "polaczki" to scierwo i bagno, sa to ludzie ktorym wlasnie sie tu nie udalo....
Ciekawe stwierdzenie ...
Znaczy , że co się Nam ... Plującym Jadem na prawo i lewo Nie Udało ... ?
---
Jestem naprawdę Tego Ciekawy .
---
Jak Można Przygłupowi robić iluzoryczną Nadzieję na Pracę , jeżeli taki lub inny aliens , nie potrafi nawet w języku polskim , sklecić paru poprawnych zdań prostych , na temat tego co sobą zawodowo prezentuje .!!! .
---
Nic tylko ... " pomocy , pomocy !!! dajcie pracę , bo w Polsce jest syf i już dłużej nie mogę ..." .
..." mam małe dzieci ... pomocy , nie mam pracy ... dajcie mi pracę a ja się odwdzięczę ..." .
---
Paranoja !!!
Inżynier budownictwa szuka pracy fizycznej , bo w Polsce nie ma dla niego pracy ... !!! .
---
No proszę Ja ciebie , jaka to zazdrość i obawa ...!? . Jakie to dla Mnie Zagrożenie ...!!!
ŚMIECH NAD FIORDEM ...

Uderz w stol nozyce same sie odezwa,
przeciez nic o tobie nie pisalem

Teraz to dopiero smiech nie tylko nad fiordem, ale hele Norge z ciebie ryje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Teraz to dopiero smiech nie tylko nad fiordem, ale hele Norge z ciebie ryje
a glupiemu radosc

tak sobie tlumacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tede20 napisał:
zgadza się mam tego pełną świadomość... próbuje w polsce przez agencje ..już 3 miesiące. efekt------------------------> brak efektu------------------------->nie poddaje się szukam dalej

dochodzą wieści że bemanningi podupadły po nowym roku niestety . większość znajomych co w nich pracują po przyjeżdzie nie ma pracy . norgi zmieniły przepisy prawa pracy i stawek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NorgeMatrix napisał:...Uderz w stol nozyce same sie odezwa,
przeciez nic o tobie nie pisalem...

... JAKA PROSTACKA Obłuda ...
---
I tylko tyle , potrafisz napisać w Odpowiedzi , na Konkretne pytanie ? .
---
"Odwracasz kota ogonem" i tyle ...
---
Jątrząc , starasz się przypodobać przygłupom i nieudacznikom .
---
My Piszemy CHOCIAŻ prawdę ... gorzka jest Ona , jednak Prawda .
---

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Andre ved mark napisał:...dochodzą wieści że bemanningi podupadły po nowym roku niestety . większość znajomych co w nich pracują po przyjeżdzie nie ma pracy . norgi zmieniły przepisy prawa pracy i stawek
... I BARDZO DOBRZE ...
Minie parę tygodni i wszystko wróci do Normy .
---

Zaczną brać do pracy Miejscowych , którzy mają Stałe Numery Personalne i stały adres w Norge .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok