Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Solomun . Karol Zmudziński dan ceb Luk Asz demon33 Krystian Pakulski (3473 niezalogowanych)
25 Postów

(fish_hs)
Wiking
Dobrze gadasz fredric

to racja, ze zamiast pomoc komus rozwiazac problem, to ludziska licytuja sie kto ma wiecej i ktory bogatszy.
jedna z rzczeczy, ktora ja, jako swiezy tutaj zauwazylem w Norwegach jest rownosc i skromonosc. Tak mi sie bynajmniej wydaje... niewazne ze Norweg m na koncie 10mln koron, on dalej jezdzi starym Volvo bo jest dobre i je lubi. Poza tym nie musi nikomu niczego udowadniac ani swoja fura, ani markowymi ciuchami. To chyba my, przyjezdni (czesc z nas napewno) ma dziwne podejscie, ze trzeba sie pokazac, bo przeciez tego ze kupione na kredyt wszyscy nie musza wiedziec...
Ludzie nie spinajcie sie tak, bo dostaniecie zawalu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
fish_hs napisał:Ludzie nie spinajcie sie tak, bo dostaniecie zawalu
Licytować , zaczął się sam autor tego tematu .
Najpierw napisał zapytanie , jak gimnazjalista na gigancie , a następnie nieudolnie popisywał się swoimi wątpliwymi koneksjami pobytowymi i majątkiem jaki posiada .
Ja też mam w Polsce złotą Kurę , a w Norwegi cały własny Fiord , który je Mi z ręki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty

(janekfocus)
Nowicjusz
Jak nie spłacisz kredytu , to po dłuższym czasie sprawa trafi do windykacji .
Jeśli windykacja nic nie da rady ściągnąć , wyślą papiery na policję i dostaniesz wezwanie do odsiadki . Pewnie Ci przeliczą 1500nok do 2000nok za dzień odsiadki w pierdlu , ale licz się z tym że będziesz musiał tam pracować
Życzę powodzenia !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
skoro pracowales wNorwegii juz tyle lat to po stracie pracy nalezy ci sie dagpenger tzw zasilek dla bezrobotnych to chyba jakies 80% twojego dochodu platne chyba okolo dwoch lat przez ten czas napewno cos znajdziesz
To tez jet rozwiazanie badz dobrej mysli
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
fredric napisał:

Ludzi co siedzą tu po 10 i więcej lat jest mnóstwo ale ilu z nich ma na koncie 100tyś 5% może 10% no chyba że mieszkasz w 15 i jedziesz na pancernikach i makaronie z keczupem.

ja nie jem makaronu z ketchupem i uzbierac 100 tys nie stanowi dla mnie wiekszego problemu, nie zybym sie chwalil ale normalnie pracujac to nie jest jakis niesamowity wyczyn i na pewno nie potrzebowalbym na to 15 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty

(janekfocus)
Nowicjusz
mariuszmariusz napisał:
fredric napisał:

Ludzi co siedzą tu po 10 i więcej lat jest mnóstwo ale ilu z nich ma na koncie 100tyś 5% może 10% no chyba że mieszkasz w 15 i jedziesz na pancernikach i makaronie z keczupem.

ja nie jem makaronu z ketchupem i uzbierac 100 tys nie stanowi dla mnie wiekszego problemu, nie zybym sie chwalil ale normalnie pracujac to nie jest jakis niesamowity wyczyn i na pewno nie potrzebowalbym na to 15 lat

Tutaj masz rację .
Ale lepiej coś jednak spłacać niż pozniej iść do paki czy też być zablokowanym w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
APDPiotrowscy napisał:
skoro pracowales wNorwegii juz tyle lat to po stracie pracy nalezy ci sie dagpenger tzw zasilek dla bezrobotnych to chyba jakies 80% twojego dochodu platne chyba okolo dwoch lat przez ten czas napewno cos znajdziesz
To tez jet rozwiazanie badz dobrej mysli
pozdrawiam

Jak cos chyba to trzeba przywiazac.
62,4 % dochodu.
52 lub 104 tygodnie, w zaleznosci od wysokosci dochodu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
fish_hs napisał:
Dobrze gadasz fredric

to racja, ze zamiast pomoc komus rozwiazac problem, to ludziska licytuja sie kto ma wiecej i ktory bogatszy.
jedna z rzczeczy, ktora ja, jako swiezy tutaj zauwazylem w Norwegach jest rownosc i skromonosc. Tak mi sie bynajmniej wydaje... niewazne ze Norweg m na koncie 10mln koron, on dalej jezdzi starym Volvo bo jest dobre i je lubi. Poza tym nie musi nikomu niczego udowadniac ani swoja fura, ani markowymi ciuchami. To chyba my, przyjezdni (czesc z nas napewno) ma dziwne podejscie, ze trzeba sie pokazac, bo przeciez tego ze kupione na kredyt wszyscy nie musza wiedziec...
Ludzie nie spinajcie sie tak, bo dostaniecie zawalu

zle zauwazyłes!

poza tym da sie zauwazyc,ze tylko aliens-om sie kurwa nie podoba opinia ludzi, ktorzy tu zęby zjedli

Gdzie was wczesniej tak głaskali i dopieszczali w zyciu,ze w obcym,zimnym,skurwiałym kraju szukacie wujka Sama ?

Dobre słowo to co Nd z ambony mozecie usłyszec, a tutaj kurwa co najwyzej PRAWDE w oczy!

JaK ktos jest mameła, to trzeba mu to mówic i powtarzac, bo moze kiedys sie ogarnie,a jak nie to niech tkwi i zyje w swoim swiecie!

PS: Tak odemnie juz na koniec > kredyty są dobre i owszem, ale dla mądrych i myslących ludzi!

I jesli cie jeden z drugim nie stac na cos na ta chwile, to bądz pokorny i cierpliwy, a niebawem stac cie bedzie na cos ponad to!
Amen!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Piotr Kruszewski
(kafes999)
Wiking
Na Twój problem jest prosta rada idziesz i rozmawiasz, przedstawiasz sytuację jaką masz i informujesz że jesteś na etapie szukania pracy by spłacić ten kredyt, rozmawiasz o jakiejś prolongacie wpłacasz jakieś grosze by widzieli Twoją dobrą wolę no jak tu tyle siedzisz to pracę znajdziesz chyba że z nas wała robisz a jak schowasz głowę w piasek to cię z niego wyciągną za dupę ale za odpowiednio dużą dopłatą, że mieszkanie u norków sprzedasz by zapłacić za tą usługę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
marianek napisał:
poza tym da sie zauwazyc,ze tylko aliens-om sie kurwa nie podoba opinia ludzi, ktorzy tu zęby zjedli

Gdzie was wczesniej tak głaskali i dopieszczali w zyciu,ze w obcym,zimnym,skurwiałym kraju szukacie wujka Sama ?

Dobre słowo to co Nd z ambony mozecie usłyszec, a tutaj kurwa co najwyzej PRAWDE w oczy!

JaK ktos jest mameła, to trzeba mu to mówic i powtarzac, bo moze kiedys sie ogarnie,a jak nie to niech tkwi i zyje w swoim swiecie!

PS: Tak odemnie juz na koniec > kredyty są dobre i owszem, ale dla mądrych i myslących ludzi!

I jesli cie jeden z drugim nie stac na cos na ta chwile, to bądz pokorny i cierpliwy, a niebawem stac cie bedzie na cos ponad to!
Amen![/quote]
I przemówił poltun co zjadł zęby w norwegii chłopie takich jak ty jest tu pełno co pamiętają mieszkanie w namiocie i jedyne miejsce znalezienia pracy to stójka na bogstadzie.
Ale jesteś jak reszta zjebów tak zazdrosny że może komuś się uda zarobić więcej niż ty i że za szybko się dorobi. Ludzie pracy jest tu w ch....... i naprawdę jeden więcej poltun nic nie zmieni no chyba że jesteście tak ciency.........
Czasy się zmieniły i niestety albo stety dla niektórych jest troszkę łatwiej znaleźć pracę.
A i dodam rzygać mi się chce jak czytam te wasze wypociny nic nie wnoszące do tematu.
Po części sam się muszę obrzygać bo też tu piszę nic nie wnosząc do tematu.

mariuszmariusz miałem na myśli mieszkanie w 15-stu dla zmniejszenia kosztów hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok