Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Solomun . Karol Zmudziński dan ceb Luk Asz demon33 Krystian Pakulski (3475 niezalogowanych)
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Wojtyl1234 napisał:
słuchaj pieniądze miałem tylko nie wiem czy wiesz ile kosztuję uszkodzenie części na platformie także nie wypowiadaj się skoro nie wiesz o co chodzi...

Å skad mam wiedziec skoro nie napisales, ze takowa uszkodziles?
Prosisz o pomoc å teraz piszesz, zebym sie nie wypowiadal?
Masz cos z glowa. Uszkodziles czesc platformy z wlasnej winy i musiales za nia zaplacic. Natomiast rata od 100k moze wynosic od 2.5 do max 5k. Jezeli nie masz nawet na kilka rat to jestes popaprancem. Mogles tex pojsc do banku i pprozmawoac.
Ale lepiej spierdolic do Polski. Niestety to nie Bialorus.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Wojtyl1234 napisał:
słuchaj pieniądze miałem tylko nie wiem czy wiesz ile kosztuję uszkodzenie części na platformie także nie wypowiadaj się skoro nie wiesz o co chodzi...
Widzisz ... ! ... a nie GRZMISZ ... !!! .
---
Ot i całe zamieszanie , przez twoją Nieudolność w redagowaniu zdań .
---
I jeszcze się rzucasz jak wsza , obrażając innych .
---
Przeczytaj na spokojnie , własne wypociny w tym temacie , a sam zobaczysz , że osoby które pofatygowały się odpisać , Miały Rację odpisując właśnie Tak a nie Inaczej .
---
Jesteś 10- LAT , a nie potrafisz zrozumieć umowy kredytowej , którą SAM PODPISAŁEŚ ...!?
---
Zadałeś pytanie z pogranicza osoby ciężko upośledzonej , jednak nie ubezwłasnowolnionej .
A szkoda , może nie było by tyle kłopotów z tobą , tak w pracy jak i na Tym Forum .
---
Napisałeś iż podpadłeś szefowi a następnie iż wziąłeś kredyt na spłatę uszkodzenia w pracy .
To co pokłóciłeś się w pracy z szefem a następnie zdemolowałeś platformę ? .
A może odwrotnie !?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
hehehehehe

gosc pisze ze pracowal tutaj 10 Lat ??

chyba ci sie z miesiacami pomylilo

ps. mam norweska klawiature i dlatego takie pisanie

a skad to wiem bo gosc pisze ze zostal zwolniony i tyle

nikogo w Norwegii nie zwalnia sie z dnia na dzien -- takie sa warunki pracy

i kazdego obowiazuje okres wypowiedzenia bez wzgledu na stosunek pracy

heheheheheh

ja pracuje 14 lat i takich glupot dawno nie czytalem

a juz dawno nie slyszalem by dzialo sie to w Offshore

pierdu pierdu i co jescze ??

a poza tym ktos jak pracuje tyle lat tutaj to nie zadaje takich prostych pytan na tym forum

nie osmieszaj sie czlowieku

jak chcesz to ci to napisze po Norwesku

pewnie zrozumiesz bo pracujesz tu 10 lat hehehehehehhe

cieciu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ciekawe co zrobiles gosciu ??

moze wypusciles cale zloze ropy do morza ?? hehehehehehe

popdpadles szefowi cieciu

wiec jak nie wiesz co z tym zrobic to spi+++pierdalaj do kraju i sie nie chwal

hehehehehehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
ciekawe co zrobiles gosciu ??

moze wypusciles cale zloze ropy do morza ?? hehehehehehe

popdpadles szefowi cieciu

wiec jak nie wiesz co z tym zrobic to spi+++pierdalaj do kraju i sie nie chwal

hehehehehehehe

Ale mnie rozjebales powiatowy

Leze!!!! Ostatni news - Typ okazl sie odpowiedzialny za wyciek na Deepwater Horizon BP-
Po prostu jak to polak sprzedal niektore czesci na zlom i stad problem. Z uwagi na skale zwolniono go dopiero przed 3 miechami ale, ze niepismienny to nie zrozumial co znaczy " å få sparken"
wiec mysli, ze zwolniono go z dnia na dzien.

Aha - wszystkie oszczednosci poszly na rewitalizacje srodowiska w zatoce meksykanskiej. Stad ten kredyt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
Czyzby na platformach zaczeli az tak kiepsko placic
wg mie 2-3 miesieczna wyplata i kredyt splacony

a tak w ogole to chyba w kazdym kraju swita jak nie splacisz kredytu do beda problemy i wszesiej czy pozniej i tak jakims sposobem kase trzeba bedzie oddac
to kicia moze za to nie zamykaja ale problem pozniej w NO duzybo sa takie instystujce jak np. www.lindorff.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:

ps. mam norweska klawiature i dlatego takie pisanie

ja też mam norweską, a Windows wgrany po angielsku
ale
naciśnij prawym przyciskiem myszy na symbol klawiatury w prawym dolnym rogu na pasku
tam wybierz ja mam settings, po polsku pewnie będzie ustawienia
w nowym okienku naciśnij add, po polsku pewnie jest dodaj
wybierz sobie język jaki chcesz dodać
później wchodzisz lewym palcem na symbol klawiatury i wybierasz sobie język w jakim ma ci pisać norweska klawiatura
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
na wiekszosci platform obowiazuje system pracy 14 dniowy za ktore pracownik dostaje wyplate za caly miesiac , po 14 dniach ma przerwe 1 miesiac (takze platny )

wiem bo rozmawiam z ludzmi ktorzy pracuja na platformach (oczywiscie z Norwegami )

no wiem takze ze zwykly læering , czyli osoba ktora dopiero sie przyucza do pracy na pltformach ma dochod roczny powyzej 500000 nok

wienc po co ci ciciu ten kredyt?? hehehehehe

idz sie pochwal ale gdzies na inne forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Wojtyl1234 napisał:
Witam proszę o pomoc bo 3 miesiące temu wziąłem kredyt w SpareBanku na 100 000 kr i przed wczoraj straciłem pracę w poniedziałek wracam już do Polski i prawdo podobnie wrócę dopiero jak znajdę pracę..I moje pytanie do was co się stanie jak nie spłacę tego kredytu..????
Wojtyl1234 napisał:
kolego w norwegii byłem od 10 lat mam duży dom w Polsce i małe mieszkanko w Norwegii to był mój pierwszy kredyt bo wszystko kupowałem (samochód motor itp)za własną gotówkę..a to że straciłem prace to co innego..po prostu podpadłem u szefa i mnie wywalili a pracowałem na platformie jako mechanik przez firmę CAMERON NORGE AS z siedzibą w Randabergu..od 7 lat także wydaje mi się że mam większe doświadczenie niż ty w pracy...
nie chce mi sie dalej czytac tych glupot... skoro po 10 latach w NO nie wiesz co podpisujesz.. yhm....
jesli pozyczka jest ubezpieczona to mozna na chwile odroczyc splate... ale zwykla konsumpcyjna zazwyczaj tego nie ma.... po 10 latach pracy w NO, zjezdzam do PL bo mnie wyrzucili... yhm yhm yhm
ciekawe bardzo.... z dnia na dzien Cie wywalili czy jak???? o czym Ty piszesz?? ogarnij sie czlowieku!!!
wziales pozyczke, nie stac Cie na splate, oddajesz calosc, wyrownujesz odstetki i po problemie!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
Pełno postów ale nikt nic nie napisał konkretnego tylko pierdolenie z waszej strony że nie ma kasy na koncie albo spierdzielać do kraju. Żenujący poziom wypowiedzi i tak ogólnie to nie bardzo powinno was interesować za co ma zapłacić i czy ma kasę na koncie. Pytanie było zupełnie inne a na tym zacnym forum jak zawsze znajdą się koniobijcy co pieprzą tylko dla zasady aby coś napisać.

Ludzi co siedzą tu po 10 i więcej lat jest mnóstwo ale ilu z nich ma na koncie 100tyś 5% może 10% no chyba że mieszkasz w 15 i jedziesz na pancernikach i makaronie z keczupem.

Jak wywalają was z pracy dyscyplinarnie to co masz okres wypowiedzenia 3 miesiące????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok