Witam, od sierpnia tamtego roku jeżdżę non stop swoim prywatnym autem do pracy, właściwie do dwóch, ani w jednej, ani w drugiej nie dostaje zwrotu za km. Nie są to długie dystnse, ale jak się jeździ codziennie, to się nazbiera... Moje pytanie brzmi czy są w prawie norweskim przewidziane jakieś dodatki za eksploatację samochodu? Dodam, że muszę też wozić wszystko potrzebne do pracy własnym autem i czasem odwozić do siedzib firm. Czy jest jakaś ustawa regulująca obowiązek zwrotu za paliwo? Oraz ostatnia sytuacja... przebiłam oponę jadąc do pracy (na plac budowy, więc śmieci tam nie mało, śrubki, gwoździe), poinformowałam o tym szefową, która prawie mnie wyśmiała... ale co najważniejsze, jakiś czas temu gdy miałam podobną sytuację i szef firmy, pod którą podjechałam sam zadzwonił do mojej szefowej, informując ją o tym, że mam przebitą oponę, to nawet słowem się nie odezwała, zostałam niemalże odeskortowana do wulkanizacji a faktura wysłana do mojej szefowej... Nie mam pojęcia jakie mam zatem prawa jeśli chodzi o samochód i korzystanie z niego w sprawach służbowych. Pomóżcie proszę.
12 Lat, 11 Miesięcy temu