Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
I na tym koncze jakiekolwiek dyskusje z toba. Ponizej pewnego poziomu nie nalezy schodzic.
Jedynym celem odpowiedzi bylo ostrzezenie zbyszka 1122 przed uwiklaniem sie w niepotrzebne problemy, a co ty o tym sadzisz to mnie tyle obchodzi co ujadanie psa zza ogrodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Makaryna napisał:I na tym koncze jakiekolwiek dyskusje z toba. Ponizej pewnego poziomu nie nalezy schodzic.
Jedynym celem odpowiedzi bylo ostrzezenie zbyszka 1122 przed uwiklaniem sie w niepotrzebne problemy, a co ty o tym sadzisz to mnie tyle obchodzi co ujadanie psa zza ogrodzenia.

I Ja też kończę , przypominając jednocześnie Iż Każdy Obywatel W Norge , Ma prawo zatrudnić Innego do drobnych Prac Domowych ...!!! .
Jeżeli Tenże jest Już zatrudniony Legalnie i płaci stosowne składko-podatki w Macierzystej Firmie .Oraz nie jest to praca stała a jedynie sporadyczna .
---
I nie trzeba Mieć wcale żadnej Prywatnej Osobnej Firmy ...
---
Na takie prace , każdy Może przeznaczyć oficjalnie ustaloną kwotę / która corocznie jest rewaloryzowana / i od Której To właśnie Inwestor Odprowadza MVA do Skattu ... A Nie WYKONAWCA ....!!! .
---
Jeżeli w umowie zaznaczy się tylko samą stawkę .... np. 150Nok/t ... a inwestor się uprze tą Umowę zalegalizować , to właśnie legalnie jest w stanie pomniejszyć o te MVA stawkę wyjściową ...
---
I zamiast 150 Nok . otrzymamy 150 - (25%=37,5) = 112,5-Nok/t .
---
A tak , wypisując jak wyżej w poprzednim Poście napisałem , Mamy zagwarantowaną stawkę jaką akurat My Chcemy .
---
Może i faktycznie uniosłem się za bardzo , jednak wkurzył Mnie ten dodany głupi i KPIĄCY UŚMIESZEK .
---

Niemniej jak widzę , to Mało Jeszcze wiesz , na temat Robót Przydomowych , na które nie trzeba Mieć żadnego dodatkowego zezwolenia , a jednocześnie można stosowną kwotę odpisać sobie od podatku ,
przy wcześniejszej kalkulacji , co jest bardziej opłacalne ... Legal + MVA ... czy też dziczyzna ...
---
BĘC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Nie chce mi sie komentowac pierdolenia pana G na temat mva, ale odniose sie do sumy 25000nok.

Na jakiej podstawie wyceniles na taka stawke?
Co oznacza zdzieranie farby? Czy skrobanie miejscowe, czy moze usuwanie farby na calym budynku?
Czy ta cena z oknami/dzwiami czy bez? Czy jeden kolor czy moze wiecej? Czy to stawka z materialem czy moze bez?
Czy mozna tryskac? Czy mozna walkowac, a moze typ upiera sie przy pedzlu?
Czy bedzie uzywana bejca olejna/wodna czy moze farba olejna/wodna? Cz potrzebny jest rullstillas, lift a moze wystarczy drabina?

I wiele wiele innych.

Jezeli jest to stawka legalna to wychodzi ok 200 nok /m2. + mva. Za te stawke taki maly domek kazda firma ogarnie w 3 dni.

Jezeli watpisz to wyslij dane norka na priva a my to zrobimy w 3 dni( z oknami 4)

Nie sluchaj dyletantow na forum bo o kosztorysach nie maja pojecia. A na godziny to robia tylko leszcze( w ten sposob nie zarabia sie pieniedzy!!!) Dostajesz tylko za tyle ile przepracowales bez wzgledu na kwalifikacje i zaangazowanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Zbyszek Zbyszek
(zbyszek1122)
Wiking
optimus reaktywacja napisał:
Nie chce mi sie komentowac pierdolenia pana G na temat mva, ale odniose sie do sumy 25000nok.

Co oznacza zdzieranie farby? Czy skrobanie miejscowe, czy moze usuwanie farby na calym budynku?
Czy ta cena z oknami/dzwiami czy bez? Czy jeden kolor czy moze wiecej? Czy to stawka z materialem czy moze bez?
Czy bedzie uzywana bejca olejna/wodna czy moze farba olejna/wodna? Cz potrzebny jest rullstillas, lift a moze wystarczy drabina?

I wiele wiele innych.

Jezeli jest to stawka legalna to wychodzi ok 200 nok /m2. + mva. Za te stawke taki maly domek kazda firma ogarnie w 3 dni.

Jezeli watpisz to wyslij dane norka na priva a my to zrobimy w 3 dni( z oknami 4)

Nie sluchaj dyletantow na forum bo o kosztorysach nie maja pojecia. A na godziny to robia tylko leszcze( w ten sposob nie zarabia sie pieniedzy!!!) Dostajesz tylko za tyle ile przepracowales bez wzgledu na kwalifikacje i zaangazowanie.

widzę, że zrobiłem małe zamieszanie, może zacznę od tego że napisałem 120-130m powierzchni, nie dopisałem mieszkalnej, co daje mnie więcej przy tym budynku i jego usytuowaniu 250m2 powierzchni do pomalowania w przypadku tego domu, farbę trzeba mechanicznie (1/2budynku) i ręcznie usunąć (nie do żywego) ,farba wodna, będzie na pewno drabina potrzebna i małe rusztowanie . Nie będzie potrzebny lift. Malowanie wałkiem i pędzlem, natrysk odpada. Kolory dwa, okna sztuk 5. Tak to mniej więcej wygląda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
zbyszek1122 napisał:
optimus reaktywacja napisał:

I wiele wiele innych.

widzę, że zrobiłem małe zamieszanie, może zacznę od tego że napisałem 120-130m powierzchni, nie dopisałem mieszkalnej, co daje mnie więcej przy tym budynku i jego usytuowaniu 250m2 powierzchni do pomalowania w przypadku tego domu, farbę trzeba mechanicznie (1/2budynku) i ręcznie usunąć (nie do żywego) ,farba wodna, będzie na pewno drabina potrzebna i małe rusztowanie . Nie będzie potrzebny lift. Malowanie wałkiem i pędzlem, natrysk odpada. Kolory dwa, okna sztuk 5. Tak to mniej więcej wygląda.

Ok, 65000 - 70000 + mva - na bialo z materialami i stillasem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
powiedz norkowi,ze ty tyle chcesz to ci podziekuje i znajdzie tanszych.norek jak ma zaplacic taka cene to wezmie firme norweska.nigdy polska.nie znam norkow,ktorzy placili polakom tyle samo co firmom norweskim za malowanie domu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
mir_rum napisał:
powiedz norkowi,ze ty tyle chcesz to ci podziekuje i znajdzie tanszych.norek jak ma zaplacic taka cene to wezmie firme norweska.nigdy polska.nie znam norkow,ktorzy placili polakom tyle samo co firmom norweskim za malowanie domu.

Napisalem ile za taki domek krzyknie firma norweska, bo takowa posiadam z wszystkimi uprawnieniami i certyfikatami. Roznicy miedzy firmami nie ma zadnych, Twoja rola jest przekonac klienta, ze jestes profesjonalista. Jezeli tego nie potrafisz to wycen za 25000 nok.
Mycie, skrobanie, gruntowanie po skrobaniu 2 razy malowanie. Farba jakoej 7 puch od 4000 do 7000 nok ( zalezy od rabatow, koloru, firmy) ciekawe ile zarobiles?
Sluchaj dyletantow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Powiem tak, ten co sie nie zna na pracy malarskiej to niech sie nie wypowiada, bo tylko robi zamieszanie. Mam męża malarza i wiem co jest 5.

Jesli Zbyszku bedziesz robił to na czarno, bez tego MVA to tyle ile powiesz za godzinę tyle powinien Ci norek zapacić. I zawsze lepiej zniosą cenę na godzinę niż od całości która tutaj podają z kosmosu dosłownie. Wiem, że praca na czarno jest karalna ale norki często biora do tego takich ludzi niż mieliby zatrudnić firmę. Oni sporo oszczędzają i są skąpi.

Ale zrobisz jak będziesz uważał. Jak byś miał jakies jeszcze pytania pisz smiało, nie zniechęcaj sie ludzmi ktorzy moim zdaniem chętnie by Ci ta robote odebrali ( tak chodzi mi OPTIMUS REAKTYWACJA )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
optimus,ty musisz sie jeszcze raz reaktywowac,to moze ci sie polepszy.to,ze masz firme zarejestrowana w norwegii to dla norka jest jak zeszloroczny snieg,on juz stopnial.ta cene,ktora podales,to on da ale nrwegowi i jego firmie,nigdy tobie.tybys chcial tyle zarabiac,ale to sa tylko twoje marzenia w innej reaktywacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Tomasz Deroń
(HINNA BYGG)
Wiking
Jest jednak zasadnicza róznica między ceną jaką proponuje norweska firma a ktoś kto prywatnie chce dorobić i pomalować sobie domek. Nie ma możliwości żeby jakikolwiek Norweg zapłacił za malowanie wiecej niz 50 000. Chyba że jest to jakis "pałac" Bardzo ważną kwestią w przypadku malowania jest ilość detal Okna. płotki itp. A także podłoże. Jezeli wszedzie mozna bez problemu ustawic drabine nie trzeba rusztowan podnosnikow itd. Farbe i inne materiały kupuje norweg albo zwraca za to pieniadze po przedstawieniu paragonu. a co do stawki. najlepiej przeanalizowac sobie ile czasu zajmie Ci mniej wiecej takie malowanie. Razy 200 nok/h plus powiedzmy 2000 ekstra na wypadek jakiegos poslizgu. Dom maluje sie szybko i ja osobiscie powiem ze nawet calkiem przyjemnie. Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok