Makaryna napisał:I na tym koncze jakiekolwiek dyskusje z toba. Ponizej pewnego poziomu nie nalezy schodzic.
Jedynym celem odpowiedzi bylo ostrzezenie zbyszka 1122 przed uwiklaniem sie w niepotrzebne problemy, a co ty o tym sadzisz to mnie tyle obchodzi co ujadanie psa zza ogrodzenia.
I Ja też kończę , przypominając jednocześnie Iż Każdy Obywatel W Norge , Ma prawo zatrudnić Innego do drobnych Prac Domowych ...!!! .
Jeżeli Tenże jest Już zatrudniony Legalnie i płaci stosowne składko-podatki w Macierzystej Firmie .Oraz nie jest to praca stała a jedynie sporadyczna .
---
I nie trzeba Mieć wcale żadnej Prywatnej Osobnej Firmy ...
---
Na takie prace , każdy Może przeznaczyć oficjalnie ustaloną kwotę / która corocznie jest rewaloryzowana / i od Której To właśnie Inwestor Odprowadza MVA do Skattu ... A Nie WYKONAWCA ....!!! .
---
Jeżeli w umowie zaznaczy się tylko samą stawkę .... np. 150Nok/t ... a inwestor się uprze tą Umowę zalegalizować , to właśnie legalnie jest w stanie pomniejszyć o te MVA stawkę wyjściową ...
---
I zamiast 150 Nok . otrzymamy 150 - (25%=37,5) = 112,5-Nok/t .
---
A tak , wypisując jak wyżej w poprzednim Poście napisałem , Mamy zagwarantowaną stawkę jaką akurat My Chcemy .
---
Może i faktycznie uniosłem się za bardzo , jednak wkurzył Mnie ten dodany głupi i KPIĄCY UŚMIESZEK .
---
Niemniej jak widzę , to Mało Jeszcze wiesz , na temat Robót Przydomowych , na które nie trzeba Mieć żadnego dodatkowego zezwolenia , a jednocześnie można stosowną kwotę odpisać sobie od podatku ,
przy wcześniejszej kalkulacji , co jest bardziej opłacalne ... Legal + MVA ... czy też dziczyzna ...
---
BĘC