Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
mysle, ze powinies w ogóle skonczyc takie zbedne dyskusje z .... aliens-ami : )
nie dasz im rady, bo to swieza polska myśl techniczna
Ja spotykam kazdego dnia podobnych artystów, tyle ze z innej branzy.....
Choc w tamtym roku mój sasiad (Chile), taki juz prawie norek, ale porzadniejszy koles negocjował z poltunami malowanie duzego domu > i wyobraz sobie,ze chciał im zapłacic wiecej niz chcieli, bo jest porzadnym gosciem, na co poltuny,ze nie bo oni tyle biorą....
wiec opierdolili kwadrat za 5000, a mogli wziąć 8500
Oni w ogóle jacys inni byli > nawet nie chcieli kulawic bajery, tylko odkrecali głowy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
marianek73 napisał:
mysle, ze powinies w ogóle skonczyc takie zbedne dyskusje z .... aliens-ami : )
nie dasz im rady, bo to swieza polska myśl techniczna
Ja spotykam kazdego dnia podobnych artystów, tyle ze z innej branzy.....
Choc w tamtym roku mój sasiad (Chile), taki juz prawie norek, ale porzadniejszy koles negocjował z poltunami malowanie duzego domu > i wyobraz sobie,ze chciał im zapłacic wiecej niz chcieli, bo jest porzadnym gosciem, na co poltuny,ze nie bo oni tyle biorą....
wiec opierdolili kwadrat za 5000, a mogli wziąć 8500
Oni w ogóle jacys inni byli > nawet nie chcieli kulawic bajery, tylko odkrecali głowy...

Rzadko sie z toba zgadzam, ale tym razem to zrobie. Niech tam wyceniaja i za 10000 nok
Rzadko sie tak unosze. Chyba , ze dotyczy to pracy lub religii.

Wystarczy na dzis. a nawet kilka dni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
czyli np. jeden przyjdzie i pomaluje mieszkanie 100 m kwadratowych za 25000 a drugi przyjdzie i powie że chce 20000

nie ma tutaj konkretnych stawek , każdy ma prawo wyceniać się jak chce

czy to będzie gość z 6 letnim doświadczeniem czy 30 letnim doświadczeniem -- tutaj nie ma znaczenia jeśli chodzi o stawkę za metraż

jeśli chodzi o stawkę godzinną wtedy różnica może być całkiem duża
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
czyli np. jeden przyjdzie i pomaluje mieszkanie 100 m kwadratowych za 25000 a drugi przyjdzie i powie że chce 20000

nie ma tutaj konkretnych stawek , każdy ma prawo wyceniać się jak chce

czy to będzie gość z 6 letnim doświadczeniem czy 30 letnim doświadczeniem -- tutaj nie ma znaczenia jeśli chodzi o stawkę za metraż

jeśli chodzi o stawkę godzinną wtedy różnica może być całkiem duża

Oczywiscie. Ja napisalem ile jako firma wyceniam. Tyle, i tyle dostaje.

to juz naprawde ostatni post
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
oczywiście optimus

przedstawiasz swoją ofertę klientowi

a jak mu się nie podoba to niech szuka taniej i wszystko

nikt nie lubi dokładać do czyjegoś interesu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
Majstrze z polskiej budowy - nie mieszaj sie ...

Ech inżynier , Ja Polski Majster z Uprawnieniami Budowlanymi , takich jak Ty inżynierków Młokosów w 1983- 85r. Miałem za praktykantów na budowie i to Oni Biegali do Knajpy Po wódkę , by mieć dobry wpis w Dziennik Praktyk Zawodowych ...
A co ty w tym czasie robiłeś .? .
---
ZNIŻASZ SIĘ CORAZ BARDZIEJ ... jeżeli do swojej gry , wciągasz stanowisko zawodowe .
---
Ja Nigdy i Nigdzie Nie wstydziłem się Własnego zawodu ba , zawsze Mam gdzie wrócić i Nadal Pracować w Swoim Polskim Zawodzie .
---
UPRAWNIENIA NADAL MAM AKTUALNE , oraz na bieżąco opłaconą stawkę Polskiego Ubezpieczenia Budowlanego . w O.I.I.B. ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
gabriel napisał:
optimus reaktywacja napisał:
Majstrze z polskiej budowy - nie mieszaj sie ...

Ech inżynier , Ja Polski Majster z Uprawnieniami Budowlanymi , takich jak Ty inżynierków Młokosów w 1983- 85r. Miałem za praktykantów na budowie i to Oni Biegali do Knajpy Po wódkę , by mieć dobry wpis w Dziennik Praktyk Zawodowych ...
A co ty w tym czasie robiłeś .? .
---
ZNIŻASZ SIĘ CORAZ BARDZIEJ ... jeżeli do swojej gry , wciągasz stanowisko zawodowe .
---
Ja Nigdy i Nigdzie Nie wstydziłem się Własnego zawodu ba , zawsze Mam gdzie wrócić i Nadal Pracować w Swoim Polskim Zawodzie .
---
UPRAWNIENIA NADAL MAM AKTUALNE , oraz na bieżąco opłaconą stawkę Polskiego Ubezpieczenia Budowlanego . w O.I.I.B. ...

To bedzie ostatni
Chodzilem do szkoly, teraz ty moglbys pracowac dla mnie, niestety jestes za stary i brak ci doswiadczenia w nowoczesnych technologiach. Jak zauwazyles obchodze sie z toba delikatnie, bo nie ma sensu dyskutowac. Jestes jak teflon

Abstrahując od formy dyskusji to jednak przyznasz, ze co do tresci wciaz czekamy na stanowisko "specjalistow" ktorzy sprowokowali dyskusje - podejrzanie ucichli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Tomasz Deroń
(HINNA BYGG)
Wiking
mgr inzynierze, niestety nie jestem w stanie podac Ci wyceny ponieważ co tu kryc nie wiem co tam jest napisane. jednakze pomalowalem sporo domow i wizualnie jestem w stanie ocenic plus minus pare do paru godzin ile czasu zajmie pomalowanie go, jedyne co mi sie podobalo w twoich wszystkich napinkach byl tekst o profesjonalizmie, i nie ma znaczenia tu czy jestem wielka firma czy tez na czarno "klepie sobie" ten domek po godzinach. JA Zycze Ci zebys bral za swoje malowanka nawet po milion koron. Ale nie wmawiaj mi ze malowania wycenia sie na 70 000 bo wiaze sie to tylko z jedna odmowna odpowiedzia. oprocz tego zadufania w sobie moze warto tez popatrzec na pewne rzeczy realnie. dobranoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
optimus reaktywacja napisał:...Chodzilem do szkoly, teraz ty moglbys pracowac dla mnie, niestety jestes za stary i brak ci doswiadczenia w nowoczesnych technologiach. Jak zauwazyles obchodze sie z toba delikatnie, bo nie ma sensu dyskutowac. Jestes jak teflon
Abstrahując od formy dyskusji to jednak przyznasz, ze co do tresci wciaz czekamy na stanowisko "specjalistow" ktorzy sprowokowali dyskusje - podejrzanie ucichli.

Jesteś w błędzie , co ma Mój wiek , do znajomości nowych technologi w Budownictwie , jestem cały czas na bieżąco w Polskiej Prasie Budownictwa Inżynieryjnego - a dokładnie Konstrukcje Żelbetowe , ponieważ to właśnie cały czas w Polsce Wykonywałem .
---
Na Norweskie Budownictwo się nie pchałem do dozoru , bo z angielskiego , znam jedynie dialekt rosyjski z wiadomych przyczyn edukacyjnych .
---
Ponadto jest Mi Tu wygodnie Jako Robotnik ... Taka sobie specyficzna Odmiana .
---
Co do tej twojej propozycji wyceny ... to znowu jesteś żałosny ... popisujesz się zawodowym żargonem w zestawieniach kosztorysowych i puszysz się jak Wyleniały Paw .
---
Przypominasz Mi takiego jednego Inżynierka z Oslo z firmy ...bygg & anleggs team .... , jak bracia syjamscy .
Eh ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
HINNA BYGG napisał:
mgr inzynierze, niestety nie jestem w stanie podac Ci wyceny ponieważ co tu kryc nie wiem co tam jest napisane.

I na tym powinienes poprzestac. Poniewaz jezeli nie potrafisz czytac " beskrivelse" to w jaki sposob mozesz wyceniac prace? Nie dziwie sie, ze te ceny cie przerazaja. Dla kogos sa sufitem dla innych ( czytaj znajacych rynek) podloga. Jako ciekawostka dodam, ze zdarzalo sie dostac takie domki z wspomnianym wczesniej zakresem prac nawet za 100.000 + mva.

Niemniej jednak prywatny rynek nie jest zbyt dochodowy z uwagi na konkurencje ze strony malych firemek ktore pracuja za grosze. Wole kommune, sameie, brl.

Tyle do 1 leszcza.

Pozostala dwojke pomine milczeniem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok