Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2 Posty

(moto viking)
Wiking
odpowiem ci krótko. w norgr sprawdzają wszystko nawet legalnośc prawka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Który to z WAS taki MUNDRY ...!!!
---
Region: Miasto i okręg Oslo
Miasto: Oslo
Telefon: xxxxxxxx

Oddam swoje miejsce pracy na tirze prawo jazdy c+e,kontenery.Praca lekka.Ruszamy o 6.00 rano z oslo do bazy oddalonej o 100 km od oslo,tam (lub w okolicy) zaladunek,i powrot.Kontenery zostawiamy na bazie lub na pociag.Nie trzeba sie na biegac,ani ladowac,zwykle robia to ludzie wozkiem widlowym.Praca legalna na umowe,ja mam kontrakt bezterminowy,165 nok na godzine,w ubieglym miesiacu 25000nok na reke. Zwalniam sie z tej pracy okolo 4-10.maja 2012.
Koszt odstapienia miejsca pracy,oraz polecenie Ciebie mojemu szefowi,to 2000 nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
rzeczywiście niewiele chce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Albo zapomniał jednego zera
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
odstapie stanowisko "sviser"stawka na poczatek 155 +nadgodziny do woli/pierwsza podwyzka po 6 mies./trzeba sie najebac ale da sie zarobic,cena do negocji,/ale kurewsko drogo/
minimum 20 ha.w pl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów

(wygrys)
Początkujący
URIEL napisał:
Witam , ja wymieniałem Prawo Jazdy z Polskiego na Norweskie (mam wszystkie kategorie) , nic prostszego najpierw musiałem iść do lekarza i zrobić badania lekarskie (lekarz pierwszego kontaktu ) a robiłem te badania dla tego ponieważ mam prawo jazdy zawodowe , dla osobowych nie potrzeba , puzniej udałem się do Statens vegvesen i oddałem tam Polskie prawko wraz z badaniami i musiałem czekać na potwierdzenie z polski czy faktycznie zgadza się to wszystko, w tym czasie dostałem zaświadczenie że mogę jezdzić autami osobowymi , okres oczekiwania to tylko zależy jak w Polsce się uwiną z tym , ja czekałem 2 mieś. , puzniej tylko oplata nie chce wprowadzać w błąd bo już chwile temu to robiłem ale nie jest duży wiec nie będę pisał ceny bo nie pamiętam , 2 tygodnie i prawko Norweskie miałem poczta w domu , co do Karty Kierowcy - składasz podanie w tym samym urzędzie podając oczywiście numer Norweskiego prawa jazdy lub je okazujesz oplata jest tez nie duża i po upływie też około 2 tyg. dostajesz dokument do domu , Warunkiem otrzymania Norweskich dokumentów jest oczywiście wymagane mieć Norweski numer personalny

ja próbuję teraz wymienić kat. B, polskie prawko oddałam 12 marca i na razie nic więcej się nie dzieje - laska powiedziała, że to do 3 miesięcy może potrwać
a i jako, że noszę okulary, to musiałam im przynieść świstek od okulisty
płaciłam ok 300NOK - za zrobienie zdjęcia do prawka + ok 200 NOK za okulistę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Dariusz Z
(zieno71)
Wiking
Widzę ,że jesteś typowym pazernym polaczkiem,co sie łasi na 2k. Z takim podejściem daleko nie zajedziesz.Skoro się zwalniasz,to po prostu wysil się i daj komuś te namiary...może w przyszłości i ty będziesz czegoś potrzebował...chciałbyś by ktoś inny cie kroił za takie coś!?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
a ja jestem jak najbardziej za!
chłopaczyna daje robote podana na tacy i za godziwe pieniadze i legalnie!
Tylko sie sfrajerzył, bo 2000nok to jakis zart......
Chłopie nie bądz głupi > poltuny ci nie oddadza tej roboty juz nigdy, wiec zapierdol konkretna stawke, bo dzis nie ma głupich......
Wal z grubej rury >>> jedna pensja brutto > płatne z góry!
Mówie całkowicie powaznie!
Wcale sie nie pierdol tylko bierz kase!

PS: I nie rozkładaj na raty, bo cie "ziomki" wykręcą......

Kurwa wolne zarty..... 2000nok?
Człowieku > 30 klocków at least!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zieno71 napisał:
Widzę ,że jesteś typowym pazernym polaczkiem,co sie łasi na 2k. Z takim podejściem daleko nie zajedziesz.Skoro się zwalniasz,to po prostu wysil się i daj komuś te namiary...może w przyszłości i ty będziesz czegoś potrzebował...chciałbyś by ktoś inny cie kroił za takie coś!?
oj chyba jesteś typowym leszczem z blokowiska, albo PGR, co to oddał by wszystko koledze
gdyby miał
Zapisują bacę do spółdzielni produkcyjnej.
- Dacie krowę do spółdzielni?
- Dom.
- Dacie konia do spółdzielni?
- Dom.
- Dacie owce do spółdzielni?
- Nie dom.
- Dlaczego?
- Bo mom.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
wygrys napisał:

ja próbuję teraz wymienić kat. B, polskie prawko oddałam 12 marca i na razie nic więcej się nie dzieje - laska powiedziała, że to do 3 miesięcy może potrwać
a i jako, że noszę okulary, to musiałam im przynieść świstek od okulisty
płaciłam ok 300NOK - za zrobienie zdjęcia do prawka + ok 200 NOK za okulistę

Tak , może to potrwać nawet dłużej chodzi tylko o potwierdzenie z Polski , kolega czekał 5 mieś. , jeżeli termin ważności zezwolenia będzie Ci się kończył po prostu idz do Statens vegvesen
niech Ci przedłużą to pozwolenie . Co do twoich badań , hmm znam wiele osób które wymieniały prawko i nikt nie robił badań , rozchodzi mi się o prawo jazdy Kat. B widocznie coś ich zaniepokoiło i wysłali Cię na badania . Piszesz że zapłaciłaś za fotkę 300nok może dopiero zapłacisz ?, ja płaciłem i robili mi fotki kiedy przyszło wezwanie że moje prawko zostało potwierdzone .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok