Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
kami napisał:
[quote]jasta102 napisał:
szofer nie gotuje
tylko podgrzewa
słoiki
z pulpetami
bigosem
gołąbkami
potrawką
zakupione w TESCO
i przemycone w oplu

janek > z tesco mam tylko coca cole, zywczyka, no i Benecol, bo mnie kapke holesterol męczy : ))
ale juz ok > wracam do zdrowia gdybys pytał, bo poziom H mam w normie: 180 : ))

reszta michy > home edition : ))

ps: juz niebawem bedziesz musiał edytowac, bo opla zamienie na "cztery koła" : ))

pozdro ty patologiczna swinio
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strażak)
Wiking
skwarku ciekaw jestem ile tam zarabiasz, przypuszczam ze na miskę ryżu i dach nad głową i wielki fifarafa..
Norwegia bije na głowę wszytskie kraje w kosztach utrzymania, więc nie ma co powównywać stawki UK i Norwegii. 16,80 F to podstawa, do tego dochodzi ok 20% =/- za pracę zmianową w nocy. Nadgodziny sobota 1i 1/4 nd 1i 1/2 święto + 100%.
To praca na miejscu ! bez spania w budzie i gotowania klopsików..więc stawka jest adekwatna.
Beż żadnych kombinacji mogę jeżdzić Pten czas PL autem w UK, i nie trzeba kombinowac jak w Norwegii..
Pokój w oklocy jak się orientowałem ok 250F+ prowiantu sobie mogę zabrac z PL. Przepracowując ok 200h w miesiacu Po 10 tygodnaich powinienem przywiężc spokojnie 13-14 tys na czysto, a po rozliczneiach podatku UK-PL ok 16 tys.
10 miesięcy w tym "międzynaordowym społeczęnstwie" i ... u siebie w domu, a nei na wygnaniu do usranej śmierci

W ZWIĄZKU Z TYM , ŻE TEAMT NO JUZ MNIE NIe DOTYCZY ZWIJAM SIE Z TEGO FORUM. DYSKUSJA Z TAKIMI OBOBNIKAMI JAK TY I OPISANYMI WCZESNIEJ SCHODZI PONAD POZIOM DESKI KLOZETOWEJ WIEĆ ZEGNAM EMIGRANCKą CHOŁOTĘ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Krzyż na drogę !!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
strazak- e! e! kolego jeszcze chwileczke ja tylko jedno pytanko ;czy wszystkie strazaki to takie w mordzie cwaniaki?

to mi sie calkiem rozjasnilo dlaczego w UK nas tak nie lubia, jesli tam same takie "AMBASADORY"polskiej kultury to wszystko jasne....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:

to mi sie calkiem rozjasnilo dlaczego w UK nas tak nie lubia, jesli tam same takie "AMBASADORY"polskiej kultury to wszystko jasne....

a gdzie nas lubią???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
kryss napisał:

a gdzie nas lubią???

jasiek-znow dolujesz,moze jednak gdzies...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Strazak > 13/14 to wyhaczam po 200h ale w 3 tygodnie w norge )
Wiec dolicz jeszcz jeden tydzien i zamknij juz swą szanowna buzke.....
Jesli umiesz liczyc, to policz ile to miedzi za 10tyg pracy w norge..... : )
Jestes pan nikt jesli chodzi o zarobki i nikogo tu nie powaliłes na kolana swoja urzekającą historią
Bywaj wiec : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(koalski)
Wiking
Kuzwa, ile odważnych sie tu znalazło, jak tego goscia ubyło. Zenada...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
strażak napisał:
skwarku ciekaw jestem ile tam zarabiasz, przypuszczam ze na miskę ryżu i dach nad głową i wielki fifarafa..
Norwegia bije na głowę wszytskie kraje w kosztach utrzymania, więc nie ma co powównywać stawki UK i Norwegii. 16,80 F to podstawa, do tego dochodzi ok 20% =/- za pracę zmianową w nocy. Nadgodziny sobota 1i 1/4 nd 1i 1/2 święto + 100%.
To praca na miejscu ! bez spania w budzie i gotowania klopsików..więc stawka jest adekwatna.
Beż żadnych kombinacji mogę jeżdzić Pten czas PL autem w UK, i nie trzeba kombinowac jak w Norwegii..
Pokój w oklocy jak się orientowałem ok 250F+ prowiantu sobie mogę zabrac z PL. Przepracowując ok 200h w miesiacu Po 10 tygodnaich powinienem przywiężc spokojnie 13-14 tys na czysto, a po rozliczneiach podatku UK-PL ok 16 tys.
10 miesięcy w tym "międzynaordowym społeczęnstwie" i ... u siebie w domu, a nei na wygnaniu do usranej śmierci

W ZWIĄZKU Z TYM , ŻE TEAMT NO JUZ MNIE NIe DOTYCZY ZWIJAM SIE Z TEGO FORUM. DYSKUSJA Z TAKIMI OBOBNIKAMI JAK TY I OPISANYMI WCZESNIEJ SCHODZI PONAD POZIOM DESKI KLOZETOWEJ WIEĆ ZEGNAM EMIGRANCKą CHOŁOTĘ

łał tyle w teorii (zwłaszcza to około haha )............. ile to nie obiecują ludziom zanim wyjadą, a po powrocie hmmm....(tylko czy jest sie czym chwalić??? milioner normalnie będziesz )

nie każdy za granicą to na wygnaniu jest, chyba że straszak mierzy wszystkich swoją miarą?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
Witam , ja wymieniałem Prawo Jazdy z Polskiego na Norweskie (mam wszystkie kategorie) , nic prostszego najpierw musiałem iść do lekarza i zrobić badania lekarskie (lekarz pierwszego kontaktu ) a robiłem te badania dla tego ponieważ mam prawo jazdy zawodowe , dla osobowych nie potrzeba , puzniej udałem się do Statens vegvesen i oddałem tam Polskie prawko wraz z badaniami i musiałem czekać na potwierdzenie z polski czy faktycznie zgadza się to wszystko, w tym czasie dostałem zaświadczenie że mogę jezdzić autami osobowymi , okres oczekiwania to tylko zależy jak w Polsce się uwiną z tym , ja czekałem 2 mieś. , puzniej tylko oplata nie chce wprowadzać w błąd bo już chwile temu to robiłem ale nie jest duży wiec nie będę pisał ceny bo nie pamiętam , 2 tygodnie i prawko Norweskie miałem poczta w domu , co do Karty Kierowcy - składasz podanie w tym samym urzędzie podając oczywiście numer Norweskiego prawa jazdy lub je okazujesz oplata jest tez nie duża i po upływie też około 2 tyg. dostajesz dokument do domu , Warunkiem otrzymania Norweskich dokumentów jest oczywiście wymagane mieć Norweski numer personalny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok