Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
29 Postów

(strażak)
Wiking
no to znafcy powiedzcie teraz kto ma obowiązek zamontować kamerę i przetwarzać te dane jak egzaminy na wyższe kategorie odbywają się w 50% na podstawianych "zewnętrznych" pojazdach, szkólki jazdy, mon ,resort. Weż jutro 1 z drugim łapę w telefon i do szkólek jazdy czy podstawią i czy jest kamera..e tam szkoda na telefon..
Co zatkalo, nie znam teamtu to chowam łeb w piasek i nie szczekam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strażak)
Wiking
a to 2 dni z życia emigranta i prysła banka mydlana doborbytu.

3 lata temu wybrałem się odwiedzić przyjaciela, byłego z-ce dowódcy mojej jednostki. Pracuje w strąży na wyspach..
2 lata tylko na skype, nie mieli czasu do PL.. Po 6 dniach , zwiedzeniu kilku miejsc, dotarliśmy na miejsce. Wyjazd z promu..odwiedzam po drodze tzw angielski yard.. z przyczepy wytacza sie ujeb.. w smarze, no jak swojska morda i coś kaleczy po angielsku n o jak- nawalony polaczek, 1 morda z którą gadam na wyspach po wyjezdzie z promu, idę obejrzęc łajbę z ogłoszenia nosz ku.. za darmo tego bym nie wział, przed wyjsciem zachodzę do tej budy...element szkoda gadać.
Docieram na miejsce, chyba pomyliliśmy adres.. domki niby, ale burdel na osiedlu , slamsy czy co. Hołek zaprowadził pod sam dom, wychodzi zanjoma gemba, a pod chałupą stoi jakiś rozpadający się rupieć..
W domu, domem bym tego w Polsce nie określił ..ok bla bla morda morda, wieczorem jedziemy na jednostkę..noż ku...muzeum, kolesie jacyś spasieni, linie pewnie ciągna 15 minut. Wymiana gażdzetów z.. bla bla. spadamy.
Wieczór walimy rudą na myszach marki..nie tknłąbym tego w Polsce wolałbym browca i szczera rozmowa po 2 latach niedomówień na skype. Próbny kontrakt na 3 lata jak każdy niezlaeżnie od nacji, kontrakt za ogniomistrza, 21k F tj 1750netto.. Koleś miał więcej uprawnień niż pólk komendy miejskiej do kupy. Pytam ile za tą norę 850f!, a B. pracuje, no tak 2-3 dni w tygodniu kelneruje..( nauczycielka liceum w PL z prof eng.) Co ty tu ku..jeszcze robisz pytam z tym swoim zyciorysem i mgr AGH
No ..cisza.. wstyd wracać, ja już.. B. etat straciła, emerytura do konca roku zawieszona bo próg dochodu..za rok wskocze na 28K..
Noż.. koleś mieszkał w wypasionym 80kilku metrowym mieszkanku, miał kilkuletnia fajną fure, domek letniskowy a tu zyje jak Arab..gorzj niż u siebie na campingu..
2 dzień jogging po dzielnicy czarnuchów, polaczków i jakichś ciapatych dzikusów, angielskiej mordy tam chyba nie widziałem..spalone auto pod sklepem, zaturbanionych arabusów..itd, wyjazd na 2 komis i wieczorem wyjazd..o dzień wczesniej..
Ja wracam za łajbą za roczne pobory i żyje normalnie w kraju, a tam klasa średnia ..
Jakaś dzicz nawet przyczepy nie porejestrowane, bez oc, dobrze, że wiedzialem wczesniej i jechalem ze swoim dowodem i tablicami w bagazniku..
Nie przypuszczam by zycie przeciętnego emigranta u norków wyglądało lepiej, wszędzie gdzie skupiska poloni to somora i gomora. Może kiedyś zawitam turystycznie zobaczyć to wasze eldorado..
Od tej pory bajki emigrantów wpuszczm lewym i wypuszczam prawym, a Andersena to czytałem dziś dzieciakowi na dobnranoc..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Kamil ;)
(piniu1922)
Nowicjusz
strażak napisał:
przestań sie ośmieszać masz wiedzę i .. jakbym Cię nie uświadomił to g.. bys wiedział . Dynda mi czy zdałeś za 10 czy za 1 zdałeś za 1 to gratulacje.. kumpel też nie musiał płacić.. MORD WORD jedno i to samo w 1 dużym wojewódzkim miescie u mnie sa 2 ośrodki, może zdałes bo statystyke trzeba było podciągnąc

W WORDZIE nie ma podstawionych samochodow. Co ty bredzisz. Na siedmiu podchodzacych do egzaminu zdalo dwoch. Pytania?

BTW. Gdyby co poniektorzy nie uswiadomili cie na tym forum w pewnych kwestiach, chocby ze na polskim prawie jazdy mozesz wyrobic norweska karte kierowcy tez bys g... wiedzial. I nie napinaj sie tak zawistny polaczku bo ci koszulka peknie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strażak)
Wiking
skwarku,

Nie strasz bo się z podniecenia posrasz..Te Twoje slużby co blidę.. mogą mi o..nie zajmuje się zamowieniami, przetargami, zamówieniami na sprzet, a serwisy i te służby jak kiedyś do mnie przypadkiem się nawina to wyciągnę tą swoja sikawkę i naszczam im na buty nie z braku szacunku a z braku pwodu do kontroli.
Podpowiem Ci norweski kapusiu- rzyjechać to może do mie ITD, ale sprawdzać mi bak mogą na dordze publicznje, na terenie .. moga buty wyploerować to zwykłe urzędasy. Na ulicy do kontroli mogę im dokumentów nie pokazać i mogą mi ...wystąpić do przełozonego o kare nagany, pozbawienie dodatku slużbowego. Swoje prawa to znam i nie po to studiowałem 3 lata prawo administracyjne żeby z takim leszczem korespondować . Takie służby to są do gnębienia takich proitaczków jak Ty. Nie "karamy" sie m.in dlatego żeby taka sytuacja nie zaistniała, żeby jeden drugiemu na buty w przypływie dobrego humoru nie nalał

Widzisz czasmi można warszafskiemu cfaniaczkowi oklepac ryja całkiem legalnie w świetle prawa..
Pod knajpami i zaczepkii na gazie to domena polsczkow za chelusiem w ...
Ja takich omijam z daleka, bo nie chcę komuś przypadkiem krzywdy zrobić, zreszta mam swój światopogląd, nawet najogorszemu karalchowi żyć pozwolę i mrówki nie zdeptam.
A obijanie ryja po krakowsku u nas w krakowie to sparing w klubie.
Spływaj z prądem bo blokujesz sedes...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strażak)
Wiking
to wygrzeb jutro na telefon, jak nie masz na karcie..to idż do budki..nie wiem czy ty wogóle masz jakiekolwiek prawko bo zaczynam wątpić , no chyba że zapłaciłeś podbili Ci kartę gdozin w ośrodku, a przyleciałes na egzamin prosto z lotniska i zdziwko.. Na tej swojej norewskiej karcie kierowcy wyjedz sobie na unie z polskim prawkiem i pogadaj o tym np z BAG powiedz ze ci koledzy na forum mowili że mozna, to Ci koledzy mandat zapłacą
Wyrób sobie możesz nawet i chińską tylko nie wproadzaj razem z reszta kogoś w bład. Nowa karta kierowcy ma zawierać adres ! i takie karty są już obecnie od kilku tygodni wydawane w PL co zdziwko... 2 dokumnty 2 rozne adresy to gdzie w koncu mieszkasz..nie ucz ojca dzieci robić, zwlaszcza po prawie administracyjnym ..bO jakies pojęcie mam..a ustawę czytałem kilka razy..nawet pewnie nie wiesz o jakiej ustawie pisze kieroFco
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
widzial polakow na wyspach i teraz mysli ze tu taki sam syf ja w UK.... buehehehhehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
strażak napisał:skwarku,
Nie strasz bo się z podniecenia posrasz..Te Twoje slużby co blidę.. mogą mi o..nie zajmuje się zamowieniami, przetargami, zamówieniami na sprzet, a serwisy i te służby jak kiedyś do mnie przypadkiem się nawina to wyciągnę tą swoja sikawkę i naszczam im na buty:) nie z braku szacunku a z braku pwodu do kontroli.
Podpowiem Ci norweski kapusiu- rzyjechać to może do mie ITD, ale sprawdzać mi bak mogą na dordze publicznje, na terenie .. moga buty wyploerować to zwykłe urzędasy. Na ulicy do kontroli mogę im dokumentów nie pokazać i mogą mi ...wystąpić do przełozonego o kare nagany, pozbawienie dodatku slużbowego. Swoje prawa to znam i nie po to studiowałem 3 lata prawo administracyjne żeby z takim leszczem korespondować . Takie służby to są do gnębienia takich proitaczków jak Ty. Nie "karamy" sie m.in dlatego żeby taka sytuacja nie zaistniała, żeby jeden drugiemu na buty w przypływie dobrego humoru nie nalał....

He...he... !!!
---
NO Poszczekaj jeszcze poszczekaj ... Pochwal się Nam tu jeszcze co potrafisz , już Pół Polski Przeczytało Twoje Rewelacje a i Aspiranckie zdjęcie jest pięknie wkomponowane w Newsa ...
---
Och Sikawkowy sikawkowy ... pewnie już dzwonisz do Kumpla Konowała , by szykował obdukcję iż jesteś na Prochach ...jak twoja ulubiona Kaczka ...
I Naprawdę to nie zdawałeś sobie sprawy , co za Rewelacje ogłaszasz Pospólstwu ...
Nic to ... Paczki będzie miał kto tobie przysyłać ....
Wszak właśnie czytasz dziecku Andersena ...
---
Tak to Bywa ... ZŁODZIEJU Z POLSKIEJ STRAŻY POŻARNEJ ...GDZIEŚ TAM W KRAKOWSKIM ...
---
MAREK .P
POLSKI ASPIRANT PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ .
ZŁODZIEJ PAŃSTWOWEGO PALIWA DO POJAZDÓW MECHANICZNYCH
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Kamil ;)
(piniu1922)
Nowicjusz
strażak napisał:
to wygrzeb jutro na telefon, jak nie masz na karcie..to idż do budki..nie wiem czy ty wogóle masz jakiekolwiek prawko bo zaczynam wątpić , no chyba że zapłaciłeś podbili Ci kartę gdozin w ośrodku, a przyleciałes na egzamin prosto z lotniska i zdziwko.. Na tej swojej norewskiej karcie kierowcy wyjedz sobie na unie z polskim prawkiem i pogadaj o tym np z BAG powiedz ze ci koledzy na forum mowili że mozna, to Ci koledzy mandat zapłacą
Wyrób sobie możesz nawet i chińską tylko nie wproadzaj razem z reszta kogoś w bład. Nowa karta kierowcy ma zawierać adres ! i takie karty są już obecnie od kilku tygodni wydawane w PL co zdziwko... 2 dokumnty 2 rozne adresy to gdzie w koncu mieszkasz..nie ucz ojca dzieci robić, zwlaszcza po prawie administracyjnym ..bO jakies pojęcie mam..a ustawę czytałem kilka razy..nawet pewnie nie wiesz o jakiej ustawie pisze kieroFco

Nie rob ze mnie zebraka wiekszego od siebie. Gdybys gamoniu nie wyjezdzil ani jednej godziny to nie wyjechalbys z placu manewrowego na egzaminie. Ale coz mundurowka moze sobie na takie rzeczy pozwolic... Tu szepnac slowko i kwity w kieszeni. A ja np nie chce z BAG, tylko z ukrainskim SNAP-em uciac pogawedke. Mnie stac na zaplacenie mandatu, ty bys musial dluuugo sikac i dobrze spuszczac zeby splacic mandat. Tylko uwazaj bo od ropy zeby leca i mozesz niedlugo przesiasc sie w panstwowke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strażak)
Wiking
skwarku,
tu przebiłes sam siebie i jak nie rozumiesz pojęć to ..
Złodziejem to jesteś Ty..oranżada, wiesz co to oranżada, to nie oranżada z kiosku pani lusi która gryzipiórku chlałeś za komuny.
Oranżada to olej opałowy znakomice nadający się do napedzania starszych silników diesla..tyle że bez akcyzy..
Po dodaniu uszlachetniacza i poprawieniu skłądu chemicznego rózni się tylko i wyłącznie kolorem.
Gdzieś ty sie uchował.. Jakby mi jeden litr wsiąkło na jednostce to bym 1 z 2..
Za pisu cena pakiwa była znośna i do starego autka lałem jeszcze na shellu ale jak te POparańce doszły do koryta to cena paliwa..i mam litr statoilowskiego najlepszego za 4,15 zeta
Czerwień się buraku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok