Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
MultiNOR

Nowy formularz

Zleć rozliczenie podatku
prościej niż kiedykolwiek

Rozlicz podatek
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Czy urlop taryfowy tak jak pisal Gabriel nalezy się w każdej firmie ? Czy to już zależy od danej firmy ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja wiem, ze kazdemu rodzicowi ktory pracuje nalezy mu sie urlop opiekunczy. Jesli ma sie jedno dziecko jest to 10 dni w roku i placi za to firma, jesli dziecko jest chore a nie masz z kim go zostawic, badz jesli matka ktora nie pracuje badz jest na maciezynskim jest chora, ze nie jest wstanie zajac sie dzieckiem badz jesli masz wizyte z dzieckiem u lekarza kontrolna nawet nie musi byc chore to tez to do tego sie liczy. Lecz jesli matka jest chora To wtedy ojciec dostaje zwolenie lekarskie od lekarza na żonę i platne ma 100% z firmy. Jesli ma sie wiecej niz jedno dziecko przysluguje 15 dni w roku kalendarzowym. Itd. jak znajde artykuł o tym wstawie od razu. Jesli wypadnie jednak wiecej dni niz powinno za reszte placi Nav rowniez 100%.

tutaj mozesz o tym poczytac www.mojanorwegia.pl/zycie_w_norwegii/kie...(omsorgspenger).html

my wiemy juz co i jak, bo moj maz ostatnio musial 5 dni wykorzystac. weekend sie w to nie wlicza. Masz normalne dni pracujace czyli liczone od pon do pt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Natomiast jesli osoba majaca stala prace i to zalezy od firmy, ze moze wziac wolne tego samego dnia dzwoniac rano i mowie, ze zle sie czuje nie jestem wstanie pracowac. Moj maz ma akurat tak, ze ma 12 dni w roku, ale 3 dni moze wykorzystac na kwartal, nie musza to byc cale 3 dni, tylko tez osobno. Jesli wypadnie wiecej dni niz 3 wtedy musi juz miec zwolnienie lekarskie. A wiem, ze niektorzy maja takich dni 21 w roku, na innych zasadach. Co firma to inaczej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Piotr Pospolite
(depmode)
Wiking
dokładnie jest tak. 12 dni w roku można brać sickday. max 3 dni ciągiem. można wziąć 12 razy po jednym dniu. lekarz ma prawo wystawić zwolnienie 3 dni wstecz.
wiem z autopsji więc i na pewno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
miralsa
(miralsa)
Nowicjusz
Planujemy wyjazd rodzinny – ja, mąż, dzieci 8 i 11 lat plus moi rodzice, oboje po 70-tce. Problem jest taki że my chcielibyśmy chodzić po górach a teściowie już nie dadzą rady na trudniejszych szlakach. Jak zaplanować żeby to była wspólna wyprawa a nie tak że starsi siedzą w pokoju i czekają? Macie jakieś pomysły?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
orime
(orime)
Stały Bywalec
Klucz to baza z atrakcjami dla każdego – żeby starsi mieli co robić gdy wy idziecie na szlak. Baseny termalne to złoty środek – seniorzy uwielbiają ciepłą wodę, świetnie działa na stawy i kręgosłup, a dzieci też się świetnie bawią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
orime
(orime)
Stały Bywalec
Klucz to baza z atrakcjami dla każdego – żeby starsi mieli co robić gdy wy idziecie na szlak. Baseny termalne to złoty środek – seniorzy uwielbiają ciepłą wodę, świetnie działa na stawy i kręgosłup, a dzieci też się świetnie bawią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok