Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

sprzedam pilnie samochod - Norwegia

Czytali temat:
Don Andreas Rafał O Adrian Tutak piotr lubocki gregory2804 Jarekk122 lukasz119 Bartosz Jabłoński (4151 niezalogowanych)
17 Postów
kasia robakowska
(kasiar)
Wiking
sprzedam forda mondeo 96 ,1,8 td ,czerwony na polskich numerach tanio ....... ma aktualne wszystkie oplaty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A ile kosztuje przerejestrowanie na norweskie numery?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
kasia robakowska
(kasiar)
Wiking
nie wiem nie interesowalam sie tym ile takie cos kosztuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
www.toll.no/upload/aarsrundskriv/2008omregistreringsavgift.pdf

to jest cennik przerejestrowania samochodu z polskich numerów na norweskie. To jest raczej droga operacja, wiec istnieje mozliwosc , ze bedzioesz miec duze trudnosci w sprzedazy tego samochodu w Norwegii. Jesli ktos chce tu kupic samochód, kupi od razu na norweskich numerach, mniej kłopotu i pewnie taniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
kasia robakowska
(kasiar)
Wiking
wiem jestem raczej tego swiadoma ale sprobowac mozna ,moze sie uda
niektorzy wola kupic polski porostu tansze koszta utrzymania takiego samochodu ,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Chyba sie nie rozumiemy samochód to samochód, wody nie lejesz, to diesel. Tu nie chodzi skąd ten samochód, tylko o opłaty przerejestrowania. W NO mozna jezdzic na pl numerach tylko rok.
Jak według ciebie koszta utrzymania samochodu na polskich numerach moga byc tańsze? Przepraszam, ale rozśmieszyło mnie to stwierdzenie, bez urazy. Mysle, ze ci "niektórzy" nie wola kupic "polskiego", bo to bezsens
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
kasia robakowska
(kasiar)
Wiking
jesli tak jest to czemu tyle polskich samochodow porusza sie w norwegi ,chyba jednak sie nie zrozumielismy ,pozdr.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
kasiar napisał:
jesli tak jest to czemu tyle polskich samochodow porusza sie w norwegi ,chyba jednak sie nie zrozumielismy ,pozdr.

Kasiu, tyle samochodów na polskich numerach porusza sie po Norwegii, poniewaz ich właściciele sa tu krócej niz rok. Oni tymi samochodami tu przyjechali. Oni ich tu nie kupili, bo nie są idiotami Potem musza przerejestrowac. A ja chce ci tylko uswiadomic, ze kto jest w Norwegii i nie ma samochodu a chce kupic, kupi na norweskich nr, by uniknąc dodatkowych papierkowych formalnosci i kosztów - co sie wiąze z kupnem samochodu na PL numerach. Teraz mnie zrozumialas? Mam nadzieje, ze tak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Hilton w takim razie ja jestem tu idiotka bo przerejestrowalam tu auto na blachy norweskie ,a jesli chodzi o ogromna ilosc polskich samochodow w Norge wlasciciele tych aut porostu sie slizgaja zeby uniknac niepotrzebnego wydatku ,ale czas ich jest policzony , celnicy rozpoczeli kontrole porzez UDI ,co niektorzy beda trzepac portkami ,znam takich co sa tu po 5 lat i nie zdazyli kupic lub oclic auta bo szkoda kasy -pozdrawiam zlotowy.......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
SUZII napisał:
Hilton w takim razie ja jestem tu idiotka bo przerejestrowalam tu auto na blachy norweskie ,a jesli chodzi o ogromna ilosc polskich samochodow w Norge wlasciciele tych aut porostu sie slizgaja zeby uniknac niepotrzebnego wydatku ,ale czas ich jest policzony , celnicy rozpoczeli kontrole porzez UDI ,co niektorzy beda trzepac portkami ,znam takich co sa tu po 5 lat i nie zdazyli kupic lub oclic auta bo szkoda kasy -pozdrawiam zlotowy.......
Tak, jesli kupiłas samochód w Norwegii na polskich blachach i tu go przerejestrowałaś, to owszem, jesteś idiotką, z reszta to są twoje słowa, ale to twój wydatek, nie mój

"znam takich co sa tu po 5 lat i nie zdążyli kupić lub oclić auta"
Po pierwsze, to czy ktoś kupił samochód bedąc tu nawet i 10 lat, to tylko i wyłącznie jego decyzja, wcale nie musi kupowac samochodu. Natomoast ci, którzy nie załatwili formalnosci z TOLL przez 5 lat, na ich własne zyczenie będą mieć kłopoty.
Do Norwegii mozna przyjechac samochodem na polskich numerach i jezdzić nim rok, potem trzeba zmienić numery na norweskie. Dla kasi, która zaczeła ten wątek, najlepszym rozwiązaniem bedzie sprzedanie samochodu w Polsce, a nie w Norwegii, jak by chciała. Ale to tez jej decyzja. Po prostu rozsądny człowiek nie kupi w Norwegii nieprzerejestrowanego samochodu, bo nie bedzie wchodził w kolejne koszty Nie wiem czy to rozumiesz SUZII? Bo wcześniejszej mojej wypowiedzi nie zrozumiałas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok