Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3341 niezalogowanych)
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
polski konsulat w oslo to też Gówno
zadzwoniłem do nich i po godzinie otrzymałem odpowiedz ze moge sobie za free przebukować bilet ...........
np na czerwiec bo wcześniej wszystko zarezerwowane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Dostajesz to, za co placisz.. jak pisza przedmowcy ubezpieczenie (dodatkowo platne) jest tak skonstruowane, ze wyegzekwowanie czegokolwiek jest niewarte zachodu. Na tym wlasnie polega *taniosc* tanich linii.. Do niedawna Norwegian prowadzil podobne praktyki (rezerwacja bez gwarancji), jednak z racji tego, ze firma zarejestrowana jest w Norwegii, sprawnie to ukrocono

Z drugiej strony nie napisales niczego o przyczynach.. wez pod uwage stan i wyposazenie polskich lotnisk.. a w szczegolnosci tego najgorszego - w Balicach.. notorycznie zamykane ze wzgledu na mgle, czy oblodzenie.. (w Katowicach zreszta podobnie)..

Na przyszlosc polecam linie pelnoplatne.. Ja *taniosci* w tanich liniach nie widze, a przegladajac statystyki dot. zarowno jakosci uslug i ilosci usterek technicznych, nie zamierzam nawet zblizac sie do tych potencjalnych latajacych trumien..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
to zamiast narzekac ze tanie goowno, przestancie latac...ja latam do PL norwegianem i sasem i nienarzekam, czasami zdarza sie wizzair- i wtedy niczego nie oczekuje, bo czego mozna oczekiwac jak sie placi za bilet 300 kr !!!!! , chcecie latac jak krole placac 149 kr za bilet?? hahaha,

niestety, jaka cena taka jakosc uslugi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Sethur, jakie linie polecasz na podroz z dziecmi? Lufthansa odpada, bo nie chce mi sie przesiadac we Frankfurcie, cala podroz trwa prawie 9 godzin. Co prawda cena biletu nie odbiega od ceny w Norwegianie w tym okresie, okolo 2000 koron za jedna osobe, ale jednak troche za dluga podroz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Sethur napisał:
D

Na przyszlosc polecam linie pelnoplatne.. Ja *taniosci* w tanich liniach nie widze,

bo de facto nie sa wcakle takie tanie, jak doliczysz koszt bagazu, oplaty za rezerwacje przez internet, oplaty za odprawe to..... wyjdzie taka sama cena jak SAS ( Gdansk-Oslo, porownywalem wizzair z sas)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Sethur, jakie linie polecasz na podroz z dziecmi? Lufthansa odpada, bo nie chce mi sie przesiadac we Frankfurcie, cala podroz trwa prawie 9 godzin. Co prawda cena biletu nie odbiega od ceny w Norwegianie w tym okresie, okolo 2000 koron za jedna osobe, ale jednak troche za dluga podroz.

Ja zwykle polecam wlasne cztery kola z mocna V-szostka.. i takiz srodek transportu preferuje..

Do Polski latam Norwegianem.. Gdzie indziej.. SAS, KLM, AirFrance.. ceny do siebie zblizone, wcale nie jakies kosmicznie wygorowane. Dobrym rozwiazaniem jest tez kombinacja.. lot do Berlina + pociag do Wawy (albo taksowka do Szczecina.. Znam takich ktorzy w ten sposob podrozuja..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
krzysztof1970krk napisał:
samolot był ,nawet nasze bagaze były w nim ,tylko ze bagaze wyłozyli i zamiast polakow polecieli niemcy
ale ci Niemcy to przynajmniej do Krakowa polecieli?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Ejjj nie narzekac na moja ulubiona linie lotnicza ja nigdy nie zostalam zle potraktowana przez Ryainair a latam od kwietnia przynajmniej dwa razy w miesiacu....ostatnio mialam okazje poznac pilotow bo zaprosili mojego syna do kokpitu...ale cos w tym jest...bo lecimy do Berlina i z Berlina do Rygge, moje dziecie ma niemiecki pass, i naprawde inaczej traktuja niemcow, sama bylam nieraz swiadkiem na lotnisku...jak polacy byli zle potraktowani...ale chcialam zaznaczyc tez ze baardzo czesto spotykalam polakow ktorzy lecieli na "gazie"...wiec co tutaj sie dziwic ze niechca nas na lotniskach obslugiwac...wiele ma do nas uprzedzen chocbysmy na glowie stawali to bedziemy ciagle poniewierani....napewno wielu z was sie ze mna nie zgodzi, ale co z tego ..wielu z was zyje uczciwie a kupa ludzi przyjezdza na jakis czas wyrwani od plugow i psuje nam renome...doslownie wszedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
mój lot się odbył zgodnie z planem, z czym w związku dzisiaj piszę już z polski. wybraliśmy połączenie norwegianem bergen-berlin. a berlin przyjął tyle lotów na raz, że godzinę czekaliśmy na bagaż, choć i tak nasz czas nie był najgorszy. nigdy nie leciałam ryan-air ani wizzair, ale o tym ostatnim też słyszałam już niejedno. my z przyczyn organizacyjnych zazwyczaj wybieramy norwegian lub sas. i zawsze jest ok.
co do traktowania polaków... czasami mam wrażenie, że niektórzy na to zasługują. a co do "ludzi od pługa oderwanych" to osobiście znam wielu porządnych ludzi ze wsi i myślę, że przypinanie chamstwu nalepki z napisem "rolnik" nie jest fair. ale zgadzam się, niektórzy fatalnie wpływają na nasz wizerunek dosłownie wszędzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
a ja myśle ze wina lezy pośrodku ,moze i są jednostki jakie są ,ale wiekszośc poprostu podkuli ogon pod siebie i siedzi cicho .............
nawet nasz konsul nawet nie chrzaknoł............
angole i niemcy zaraz zrobiliby raban ...
a tak nawiasem ,to widzialem setki schlanych angoli ,wracajacych z Polski ,i nacpanych islanderow ,wracajacych z Holandii ,wiec nie tylko my latamy na bani ....
Wesołych wszem i wobec ...
ja znowu proboje w Piatek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok