Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
andrzej wieczorek (1918 niezalogowanych)
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Latem jechalem z Sola do Tananger. Na poboczu stalo auto na francuskich blachach a w nim kobieta z dzieckiem i facet co mial pelno zlotych zebow. Zatrzymalem sie bo machal kanistrem. Poprosil mnie o 200 koron za rzekomo zloty pierscien. Odmowilem ale zaprosilem do auta i zaoferowalem podwozke do Tananger na Shell. "Uprzejmie" francuski Cygan podziękował obrzucając mnie przekleństwami więc odjechałem. Gdy wracałem wciąż stał i machał tym kanistrem ale gdy zbliżyła się Policja stał się cud. Nagle auto odpaliło i szybko odjechało.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
moj kolega kilka tat temu tez kupil kilka bulek i jablek i zaniosl rodzinie romunskiej siedzacej na chodniku i tez nie obylo sie bez krzykow w stylu 'my nie chcemy jedzenia tylko pieniedzy'
myslalam ze tu jest jakos inaczej ale tez jest kupa ludzi co wykorzystuja i chodza od domu do domu 'zarabiajac' ale czasami sie zdarzy ze ktos jest w potrzebie i sie tego czlowieka pominie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty

(agam)
Nowicjusz
Jakiś czas temu przyszedł do mnie Polak z karteczką po norwesku, że jest głuchoniemy, że wychowywał się w domu dziecka, że nie ma pracy. Kartka zafoliowana, z dwiema pieczatkami. Jedna pieczątka Szpitala Wojewódzkiego w Siedlcach, a druga pieczątka lekarza, ordynatora oddziału, taka standardowa. Nie wiem po co te pieczątki po polsku, skoro Norweg nie zna polskiego, ale może po to, żeby się uwiarygodnić.
No i pech chciał, że trafił na mnie, a ja kiedyś trochę w tym szpitalu pracowałam, a lekarza, którego pieczątką się ten pan posługiwał, znałam osobiście. Co gorsze, lekarz ten od kilku lat nie żyje.
Byłam wkurzona strasznie. Powiedziałam temu Polakowi, co myslę i chyba mnie zrozumiał, mimo swego "kalectwa", choć do końca pary z gęby nie puścił.
Tak więc jesli przyjdzie do Was ktoś z takimi pieczątkami, to na pewno sa one podrobione albo ukradzione. Żaden szpital nie zajmuje się uwiarygodnianiem takich rzeczy, zwłaszcza jeśli są napisane w obcym języku, a lekarz którego znałam, na pewno by czegos takiego nie podpisał. Zwłaszcza że juz go na świecie nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Kiedyś była tu taka cyganka jeśli to Ty to poczytaj.
Nie wiem czy chciałaś tym filmem zareklamować Tych z indii czy rumunii.Bo te ichnie ludowe dzwięki i te tańce to już trochę żałosne.(dla mnie).Dla mnie także miejsce na globie o nazwie Rumunia powinno być wykorzystane na np.światowe wysypisko śmieci.Takie międzynarodowe śmietnisko.Gdzie śmieci ze wszystkich krajów zwożone byłyby pociągami itp.
To co rumuni posiadają prywatnie w swoim kraju to na pewno nie pochodzi z pracy uczciwej rumuńskich rąk.
I nie nazywaj mnie baranie rasistą bo nie wiesz co ten termin oznacza.
Ja miałem wiele bezpośrednich kontaktów z obywatelami min.rumunii i np. podszywającymi się rumunami pod obywateli bułgarii.Mam na myśli kradzieże,kradzieże i jeszcze raz kradzieze.TYLKO Z TEGO PIEPRZONE RUMUNY ZYJA,aaa jeszcze z zorganizowanych grup wyłudzających pieniądze na ulucy.Np. w takich kraja gdzie żebractwo jest zezwolone przez rząd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Jest w NO już od wielu lat wielu "Cyganów"czyt.złodziei którzy to nauczyli się tego języka i mają już norweski adresy,ale po to głównie aby "prowadzić' nowych chronić ich przed norweskim prawem.
Nie stety dla nich już nie długo norwegia jak np. polska poradzi sobie i z nimi.
Rumuńskie śmieci znikną z norwegii na zawsze.5 do 10 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Pracując w polsce,kiedyś a teraz w norwegii spotykam te same metody.
Walki klanów o nowe tereny.Widziałem jak to jeden cygański klan chciał wyeliminować drugi w norwegii.
Brak sentymentów.Widziałem chandel kradzionymi towarami ze sklepów,kamery,telefony,ciuchy,
Klasyka to chandel przywiezionym z rumunii podrobionym złotem.
Włamania do domów i mieszkań,
Cygan,rumun nie zna zasad podczas kradzieży kieszonkowej.Bierze wszystko.Okradnie każdego.Kilka lat temu nawet głównego szefa komendy oslo w drodze na konferencję w pociągu.
To czyste wyrafinowane GÓWNO.
I niech tylko ktoś napisze coś innego!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Ostatnio w NO rumuny wykorzystują pojazdy na angielskich blachach,choć i na bułgarskich też jest jescze wiele.No i rumuńskie.Ale oczywiście norweskie też.
Centra chandlowe w weekendy,Restauracje w weekendy wieczorową porą.To ich miejsca pracy.
Wykorzystują oczywiście białych do odwrócenia uwagi podczas kradzieży kieszonkowych.
Ot to tylko część ,mała część prawdy o tych podludziach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Pozwolisz że zadam pytanie iks.Jak więc nazwiesz to co napisałeś,bo ja mam problem z zakwalifikowaniem tego? Czy nas polaków uważasz za świętoszków kiedy Niemcy nazywają nas polnisz szwaine(nie wiem czy poprawnie piszę) a inni mówia że jesteśmy pijakami i złodziejami? Kiedy cały czas zarzucamy sobie że jesteśmy skurwysynami dla siebie gdzie tylko sie pojawimy w większej liczbie? I tylko czekamy na okazję żeby zarobić parę grosz więcej na czyimś garbie. To co napisałeś to nic innego jak ideologia z main kampf(też pewnie źle napisane) czystek etnicznych wojny w Jugosławi,czy też stosunków polsko-ukraińskich podczas ostatniej wojny.Co ci takiego zrobili że wszystkich wrzucasz do jednego worka,a gdy ktoś robi to samo w stosunku do nas to wielka krzywda? Na koniec takie spostrzeżenie,widziałeś może psa,kota czy innego drapieżnika żeby nie jadł mięsa,to samo tyczy się ludzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
iks.....to ty jesteś wyrafinowane GÓWNO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Nie dość, że wszędzie uważają Polaków za pijaków i złodziei, to jeszcze w USA za wzór durnia. Nie wszyscy pewnie wiedzą, że jeszcze na początku lat 90 ubiegłego wieku, to nie było dowcipów o blondynkach, tylko Polish Jokes, gdzie zawsze tym idiotą był Polak. Poprawność polityczna narzuciła zmiany.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok