Artbro.
nikt nie powiedział do Ciebie -ty głupku.To co pisałem poprzednio tyczyło sie tych wszystkich nowych którzy traktują FO jak wyszukiwarke inernetową, klepią hasło i wybierają tą odpowiedź która im odpowiada.
To co napisałeś ma sens, a przynajmniej tak powiedział celnik na szkoleniu, i jak skończe przeprowadzke i znajde papiery to wlkepie litera po literze.
Sytacja jaką opisałeś ma sens tylko wtedy jeśli masz przetłumaczone na norweski dokumenty meldunkowe z kraju, świadectwo - akt małżenstwa,akt narodzin dziecka, kompletujesz bilety z promu, tłumaczenie oczywiśćie od tłumacza przysięgłego, dobrze snakasz po norsku i masz meldunek i pesel norweski.
całą tą kolekcje targasz w aucie gdziekolwiek sie ruszysz i okazujesz na żądanie , i jeszcze mówisz tollom gdzie znaleźć norweskie przepisy.
Gwarantuje Ci że 100% przyjezdnych jedzie na patencie, jestem turystą -trzy miechy, potem rejestracja w NAV neste 6
monede, i juz prawie roczek.
Na fo byli tacy co chcieli zapłacić za fikcyjny kontrakt i gotowi byli sami za siebie płacić podatek aby dostac polcyjną zgode na prace.
Gwarantuje Ci że FO choć polskie jest komentowane w obecności norków, i co ciekawse pomysły rodaków nie są nie stety witane aplauzem , a wyrabiają pozostałym nieciekawa opinie.
Więc nie dziw sie irytacji i temu że choc chciałes dobrze zostałeś odebrany tak jak sie poczułeś.beztroska i podejście jakoś to bedzie , w oczach norków określa nas jako nacje i nie jest to ocena najlepsza.
Wrzuć na luz , poczytaj FO troche do tyłu , poznaj wypowiedzi innych i sam oceń z kim warto rozmawiac, i uwierz mi , jest tu parer fajnych sensownych osób, niezależnie od płci i wyznania.
Przyjemnej lektórty i udanych wyborów.pzdr Kanakk