Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz . Łukasz Kowalski Radek Kobzdej Kamil Góralski matuk1981 (4681 niezalogowanych)
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
...A mój znajomy to ma basen w samochodzie i wieloryba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
...a moj mial nawet kiedys polskie tablice.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Wiking
..... wazne ze wy wiecie lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
i ty go ukrywasz przed nami ??? dawaj, ktory to ?? zaraz bedzie mial ... wieloryba
a my basen i samochod
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
artbro napisał:
..... wazne ze wy wiecie lepiej

Niee no... wazne, ze Ty wiesz lepiej.. zyczymy niewysokich ziruf i nieskomlenia jakbyco
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
artbro napisał:
nie jestem tu dlugo ale wiem ze pracujac tu legalnie niema problemu z korzystaniem z samochodu na polskich tablicach trzeba tylko spelnic pewne warunkii (znajomy 4,5 roku w oslo pracuje co miesiac na weekend do polski samolotem a tu smochodem na polskich tabicach normalnie sie porusza i niema zadnych problemow)

I te warunki okreslil toll. My wiemy lepiej bo przeczytalismy te warunki. I zaznaczam instytucja Toll nie jest moim znajomym,nie lacza mnie z nia zadne wiezy rodzinne,nie jest na mojej liscie plac itd. Wiec wiadomosci z ich strony internetowej sa chyba wiarygodne
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Wiking
zapytam sie dowiem sie dokladniej - moze ja czegos nie zrozumialem. moze mnie oszukuje tylko po co. wruce tu i dopisze czego sie dowiedzialem - ok?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Wiking
dodatkowe info -Pracownik, który na stałe mieszka w Norwegii, może używać samochodu służbowego zarejestrowanego w innym państwie. Siedziba firmy musi znajdować się w państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). W tym przypadku kryterium, które należy spełnić jest czas używania samochodu na terenie Norwegii (więcej, niż 183 dni w ciągu roku) oraz kryterium kilometrów (pojazdu musi mieć przejechane więcej kilometrów na terenie Norwegii, niż w państwie, w którym jest zarejestrowany).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Wiking
Wniosek składa się do Tollvesenets (Służby Celne) przed upłynięciem 12. miesięcy od momentu przyjazdu do Królestwa Norwegii. Wnioskodawcą może być osoba mająca stwierdzony stały pobyt na terenie Królestwa Norwegii). Podczas składania wniosku zostaniesz poproszony o przedstawienie kserokopii prawa jazdy, dowodu rejestracyjnego i umowy o pracę oraz o plan korzystania z samochodu. Podczas użytkowania pojazdu należy zachować książeczkę z zapisywanymi kilometrami oraz inne dokumenty wydane przez Urząd Celny. W przypadku zmiany samochodu powinieneś złożyć podanie o wydanie nowego pozwolenia, lub uaktualnienie posiadanego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Wyspalem sie w dzien wiec podyskutuje. Zacytuj tu jeszcze prawo uzywania poj. dla pracownikow konsularnych,artystow,firm z udzialem kapitalu zagranicznego itd itd. A jak ogolnie wiadomo 98% z nas to etatowi pracownicy firm norweskich z zameldowaniem na terenie Norge i mysle na tym sie skoncentruj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok