Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
dani7 dani7 Radosław Rutkowski Rafał M----ski zbigniew lachowicz Piotrek Filarczyk maciej.m987 Roman k (5086 niezalogowanych)
35 Postów

(mirmil77)
Nowicjusz
odprawa on-line jest ok ale kartę pokładową powinno móc wydrukować sobie po zakończeniu dokonywania rezerwacji, nawet na dwa miesiące podróżą a nie dopiero najwcześniej na 7 dni przed podróżą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
mirmil77 napisał:
odprawa on-line jest ok ale kartę pokładową powinno móc wydrukować sobie po zakończeniu dokonywania rezerwacji, nawet na dwa miesiące podróżą a nie dopiero najwcześniej na 7 dni przed podróżą

Przez dwa miesiące to może sie dużo zmienić.

Proste wylot będzie przyspieszony o 1godz i jak już ktoś tam kiedyś wydrukował sobie karte pokładową i wpada na lotnisko oburzony "jak to przecież on ma napisane że o tej godzinie leci samolot?!?"
Czy też prze-bukowanie biletu po odprawie byłoby jakimś tam dodatkowym problemem.

Przewoźnik znalazłby pewnie jeszcze parę(naście) powodów dlaczego tego nie można robić wcześniej.

I tak sposób w jaki rozwiązały to linie lotnicze jest o niebo lepszy niż np. prom gdzie bez wydrukowanego Vouchera (który nieraz jest kopią faksu i ledwo co tam widać) musisz kupić drugi bilet!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Zuzu napisał:

I tak sposób w jaki rozwiązały to linie lotnicze jest o niebo lepszy niż np. prom gdzie bez wydrukowanego Vouchera (który nieraz jest kopią faksu i ledwo co tam widać) musisz kupić drugi bilet!

Nie zgadzam się z tym. Na prom nie potrzebuję niczego drukowac. Otrzymuję sms z numerem rezerwacji, a i tak podanie nazwiska wystarcza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
ankaper napisał:
Zuzu napisał:

Nie zgadzam się z tym. Na prom nie potrzebuję niczego drukowac. Otrzymuję sms z numerem rezerwacji, a i tak podanie nazwiska wystarcza.

Zależy jakie linie i gdzie kupujesz bilet.

Ja pewnego razu gdzie miałem zarezerwowany imiennie bilet wraz samochodem (trzeba podać numer rejestracyjny autka)
Pokazywałem nawet takiej "uroczej" pani w okienku voucher na moim laptopie (bilet kupiłem chwile przed wyjazdem i voucher dostał jak już byłem w drodze a drukarki ze sobą nie wożę )
Pani mi oznajmiła że to co mam na ekranie laptopa musi!! być wydrukowane bo jak nie drugi bilet muszę kupić!!
Więc tak opłata 40 euro dla roztargnionych to nic w porównaniu z tym co uskuteczniają czasem na promie.
Nie twierdze że zawsze tak jest.
Dwa razy miałem taką sytuację gdzie nie miałem wydrukowanego vouchera i pani w Świnoujściu mnie odesłała od okienka (całe szczęście znalazłem kogoś kto mi wydrukował ten papier
A drugim razem W Treleborg dla szweda nie było problemu wystarczył numer rezerwacji bez papieru.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(mirmil77)
Nowicjusz
Jakoś jest, że loty nigdy nie są przyspieszone jedynie opóźnione a jeśli już to pasażer powinien być powiadomiony o zmianie godziny i wtedy na lotnisku dostaje nowa kartę bez obowiązkowej opłaty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
mirmil77 napisał:
Jakoś jest, że loty nigdy nie są przyspieszone jedynie opóźnione a jeśli już to pasażer powinien być powiadomiony o zmianie godziny i wtedy na lotnisku dostaje nowa kartę bez obowiązkowej opłaty

Takie pytania to do linij lotniczych dlaczego tak robią, można nie drukować karty pokładowej i też polecisz.
Pasażerowie korzystają z ich usług i muszą sie stosować do ich zasad, dla mnie to nie stanowi problemu wydrukować bilet przez 7 dni a nawet jak nie to 40euro też nie majątek bo i tak najważniejsze jest to żeby wylecieć o czasie i dotrzeć w jednym kawałku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(mirmil77)
Nowicjusz
jak takiś modry zapłać za mnie 40 euro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(mirmil77)
Nowicjusz
mądry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
mirmil77 napisał:
jak takiś modry zapłać za mnie 40 euro

Z czytania regulaminu i wiadomości od przewoźnika nikt cie zwolni, więc jak cie tak irytuje siedmiodniowy okres na to żeby wydrukować bilet lub płacenie za odprawę na lotnisku. to zawsze możesz rowerem albo konno podróżować.(taka podróż wydaje sie być bezpieczniejsza z tego co ostatnio sie dzieje)
Bilet to umowa którą sam podpisujesz i musisz jej warunków przestrzegać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Endriu Omski
(ENDRIU0705)
Wiking
Witam
Mam pytanie,zarezerwowałem lot w WIZZAIR przez internet z odprawą online ,zapłaciłem przelewem,dostałem na e-mail fakturę z potwierdzeniem i kodem rezerwacji ale nigdzie nie znalazłem możliwości wydrukowania karty pokładowej ani nawet opisu gdzie i jak to zrobić oprócz tego że trzeba ją sobie samemu wydrukować.Rezerwacji dokonałem 05.04.2010 czyli po wprowadzeniu od 01.04.2010 przez WIZZAIR takiej możliwości.Termin wylotu mam na początek czerwca.Gdzieś ktoś pisał że można wydrukować kartę dopiero na 7 dni przed wylotem ale nigdzie na stronie WIZZAIR nie znalazłem takiej informacji. Bardzo proszę o pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok