Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
optymysta napisał:
lookson napisał:
Dla mnie tojest oczywiste. Mam 33-lata na koncie kulka mniejszych i wiekszych biznesow a przez 10-lat zajmowalem sie doradztwem inwestycyjnym wiec chyba jak nikt wiem ze zeby wyjac trzebs wlozyc

Z czystej ciekawosci..tu tez bedziesz doradzal jak inwestowac?

Bo wyglada na to, ze doradzajac zapomniales jak doradzic sobie samemu skoro pracy za granica wypatrujesz.

Slabo to widze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Doradca fiansowy w Polsce to ktos kto doradza wziecie kredytu. Ewentualnie wziecie nowego kredytu, zeby splacic ten stary. Doradzanie sie skonczylo, to bedzie trzeba sie wziasc za fizyczna prace, ale teraz nawet i tej nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(lookson)
Wiking
Wyjazd to decyzja osobista nie finansowa. A doradzalem chyba niezle bo w tej branzy z praca nie mam provlemu. Potrzebuje totalnej zmiany i tyle. Poza doradztwem przez 2 lata mialem swoja restauracje w warszawie i raczej gastronimia mnie teraz interesuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
high_octane napisał:
Doradca fiansowy w Polsce to ktos kto doradza wziecie kredytu. Ewentualnie wziecie nowego kredytu, zeby splacic ten stary. Doradzanie sie skonczylo, to bedzie trzeba sie wziasc za fizyczna prace, ale teraz nawet i tej nie ma.

Doradca finansowy to leszcz, ale chlop napisal, ze byl doradca INWESTYCYJNYM, a to juz powazna fucha. Cos kolo 500 osob ma w polsce licencje i wszyscy maja dobre fuchy.

Dlatego pomyslalem, ze to slabeusz w swojej branzy. Jesli byl finansowym, to znaczy, ze byl nikim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
lookson napisał:
Wyjazd to decyzja osobista nie finansowa. A doradzalem chyba niezle bo w tej branzy z praca nie mam provlemu. Potrzebuje totalnej zmiany i tyle. Poza doradztwem przez 2 lata mialem swoja restauracje w warszawie i raczej gastronimia mnie teraz interesuje.

A co to za restauracje miales jak nie tajemnica? Pewnie jej doradziles by sie zamknela.
Na Jarczynskiego czy Kreglickiego mi nie wygladasz. wiec pewnie miales kebab.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Łukasz dokonał wyboru

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
lookson napisał:
--------
Stary Tobie widać potrzebny jest wyjazd do Nepalu a nie na rusztowania w N. Tam dużo głodujących. Tu ciapaci zrobią z Ciebie kebab przy pierwszym podejściu w gastronomii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(lookson)
Wiking
Ktos madry wreszcie sie wypowiedzial. Naprawde przykre ze oceniacie kogos po zdawkowych informacjach. W polsce zarabialem nawet 80tys miesiecznie wiec naprawde nie jade sie dorobic jak 90 procent golodupcow. Dla mnie to ciezka decyzja osobista a niestety poziom wypowiedzi przynajmniej w tym topicu jest szczerze zaskakujacy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
lookson napisał:
Ktos madry wreszcie sie wypowiedzial. Naprawde przykre ze oceniacie kogos po zdawkowych informacjach. W polsce zarabialem nawet 80tys miesiecznie wiec naprawde nie jade sie dorobic jak 90 procent golodupcow. Dla mnie to ciezka decyzja osobista a niestety poziom wypowiedzi przynajmniej w tym topicu jest szczerze zaskakujacy.
----------
Chłopie - odlatujesz. Zmien samolot i lotniska.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
lookson napisał:

Lukasz, wygladasz na przyzwoitego faceta, jesli to twoje zdjecie Posluchaj zatem dobrej rady:
Norge to nie kraj dla ciebie! Nie znasz tu nikogo, nie masz poszukiwanego zawodu, twoje pojecie o tym kraju jest fragmentaryczne o ile nie zerowe.
Nie masz perspektyw na prace, kontaktow, jest zima, nie znasz norweskiego.
Wiem, ze wiele osob chce tu przyjechac, ale tylko nielicznym udaje sie zostac.
Stracisz hajs i po przygodzie. Perspektywy dla Norwegi nie sa zbyt optymistyczne, jesli potrzebujesz "zmiany" takiej Obamowskiej "change" nie Duduwej "dobrej zmiany" to sie do tego przygotuj. Ogarnij jakies kompetencje zawodowe, naucz sie jezyka bys byl samodzielny i wtedy planuj konkwiste Norwegii. Inaczej tylko popiul zostanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok