Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
jasta102 napisał:
a ja podejrzewam, że Panowie Górnicy to już mają stan podsraczkowy
Nowa Władza im pewnie już tak nie nakładzie
a Nowa Władza ma za sobą Narut, Pana Boga i tych co podarowali kiedyś Rodzinie Namaszczonej
dobry dom na Żoliborzu

stan podsraczkowy to mnaja takie mendy jak ty

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
defenderr napisał:
jasta102 napisał:
a ja podejrzewam, że Panowie Górnicy to już mają stan podsraczkowy
Nowa Władza im pewnie już tak nie nakładzie
a Nowa Władza ma za sobą Narut, Pana Boga i tych co podarowali kiedyś Rodzinie Namaszczonej
dobry dom na Żoliborzu

stan podsraczkowy to mnaja takie mendy jak ty

------
Ufff...czyli chłopy bedo ciepac na przodku, Kacperek będzie miał dobre zarelko, a jego właściciel Duda II będzie masowany w Kolbergu za 10 płn/doba...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
10 mld euro dofinansowania dla kopalń UE Wiocha w polityce
Tylko w Polsce tego zabroniono

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
sinaia
(sinaia)
Wiking
Źle mnie zrozumiałeś - w wymienionych krajach pracowałem na krótkoterminowych umowach gdy dziecko jeszcze było pod opieką matki. A odnośnie wspomnianych przez Ciebie trolli - podrzucisz jakiś link bym mógł sam zgłębić ich sposoby reakcji i działania ? Możliwe, że mnie to przekona do zmiany planów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
sinaia
(sinaia)
Wiking
41
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
zawod? doswiadczenie ? jezyk?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
sinaia napisał:
41
No to jeszcze masz szanse, biorac pod uwage wiek.

A tak ogolnie, to jak nie masz wyksztalcenia zawodowego (np. ciesla, zbrojarz, itp.), to bedzie ci ciezko cokolwiek znalesc. Norwegia obecnie slabo stoi. Jeszcze sie co prawda buduje, ale bezrobocie rosnie caly czas. Dodatkowo oficjalne liczby, ile ludzi jest bezrobotnych, nie sa zgodne z prawda. Wystarczy, ze NAV (miedzy innymi urzad pracy) wysle kogos na kurs lub praktyke - no i juz w statystyce ta osoba nie jest bezrobotna.

Co do nastoletniego syna - jezeli ma on 16 lat lub wyzej, to ty musisz zarowno oplacic kurs norweskieg dla niego, jak i sam ten kurs znalesc. Darmowy kurs norweskiego jest tylko dla dzieci/mlodziezy ponizej lat 16.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
sinaia napisał:
Źle mnie zrozumiałeś - w wymienionych krajach pracowałem na krótkoterminowych umowach gdy dziecko jeszcze było pod opieką matki. A odnośnie wspomnianych przez Ciebie trolli - podrzucisz jakiś link bym mógł sam zgłębić ich sposoby reakcji i działania ? Możliwe, że mnie to przekona do zmiany planów...
---------
Powtarzam po ludzkiu :Chłopie nie rób tego! Nie słuchaj bzdur. Nie masz ZADNYCh szans poza dziadowaniem. Jak tysiące tu Polaków.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
Masz 41 lat i jesteś na emeryturze i ty jeszcze narzekasz na Polskę ??? !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
sinaia
(sinaia)
Wiking
MareckiMarecki napisał:
Masz 41 lat i jesteś na emeryturze i ty jeszcze narzekasz na Polskę ??? !!!

No widzisz - narzekam. Chciałem dalej pracować, a zmusili do odejścia na emeryturę... To pokłosie przegranych jednym głosem wyborów na stanowisko przewodniczącego związków zawodowych w mojej byłej firmie. Mniejsza o to. Domyśl się jak wielka jest emerytura po tylko 18 latach pracy i spróbuj za to przeżyć wynajmując mieszkanie. No i najważniejsze - jaką przyszłość zapewnisz dziecku ? Ja patrzę na to nieco inaczej - dziecko mieszkając w określonym kraju, np. , Niemczech, Norwegii czy Australii przyswaja sobie automatycznie język, kulturę, zakorzenia się, korzysta z dostępnych systemów edukacji, a przyszłość wtedy maluje się deko lepszymi barwami niż w Polsce. No bo sam powiedz, co młodym oferuje nasz kraj ? Pracę za 1400zł miesięcznie i to jeszcze pod warunkiem, że na takiej prowincji jak nasza ją w ogóle znajdziesz co graniczy niemal z cudem. Po kolejne system kształcenia - u nas jest wielokierunkowy, uczą wszystkiego chociaż większość tej wiedzy nigdy do niczego Ci się nie przyda. Może to jest na swój sposób dobre, bo jesteśmy pózniej w odróżnieniu do innych nacji ludzmi o szerokich choryzontach, jednak co z dzieckiem, które jest wysoce uzdolnione i wykracza ponad normy w przedmiotach ścisłych (matematyka, fizyka, chemia), a leży z humanistycznych ? Uważam, że system kształcenia kierunkowy, taki jak istnieje np. w Niemczech pozwala skierować edukację takiego dziecka w zakres jego zainteresowań, co w efekcie przełozy się na konkretne szanse kariery gdy dorośnie. Ktoś wspomniał, że odradza emigrację do Norwegii z uwagi na BV - poczytałem deczko, tak - perspektywa narażenia dziecka na efekty działań takich lewackich tworów czyniących dziecku zło twierdząc, że robią to dla jego dobra daje mi do myślenia i wzmaga czujność tymbardziej, że trudno by moje dziecko chodziło wiecznie uśmiechnięte gdy wciąż przeżywa, że matka go porzuciła i wyjechała z kraju diabli wiedzą dokąd. Możliwe, że ten argument z BV spowoduje, że zmienię cel z NO na inny wysoko rozwinięty kraj. Ważne co dla młodzieńca oferuje taki kraj. Ktoś wspomniał, że jak tysiace innych rodaków będę dziadował. Co mi za różnica ? Dziadowanie w PL różni się czymś od tego samego w NO ? Dla mnie ważniejsze jest co z tego będzie dziecko miało czyli gdzie czeka go lepsza przyszłość i jak mu ją zapewnić i to jest dla mnie celem samym w sobie. Mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok