Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
58 Postów

(Dader)
Nowicjusz
wrzeszczot napisał: blad logiczny jaK pisales wielokrotnie
sam nic nie wiesz o nim , nawet nie znasz jego zawodu
i co 20 letnie doswiadczenie poszkodowanego ma wspolnego z lamaniem prawa przez norweg pracodawce i ustaleniem osob odpowiedzialnych za wypadek .
nawet jak majster przepiluje barierki na rusztowaniu i przetnie line zabezpieczajaca to nie mozna go oskarzyc o usilowanie zabojstwa bo zdarzenie jest zwiazane z dzialalnoscia gospodarcza ,

Bla bla, bla.
Tak, masz niezaprzeczalną rację.

Niemniej moje pisemne wypowiedzi nie były skierowane do ciebie konkretnie, a do osoby która założyła ten temat.

Dlatego też, nie rozumiem wcale, dlaczego plujesz się i ślinisz, a nie napiszesz konkretnej informacji dla pytającego.
Tylko upierdliwie zaczepiasz wszystkich dookoła.

Wystarczyło odpisać własnymi słowami na zapytanie i po bólu, to pytający, sam oceni co jest wartościową odpowiedzią a co plewami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Marta F
(MartaF)
Nowicjusz
pawel71 napisał:
Od kilku tygodni pobieram zasiłek rehabilitacyjny AAP ( Arbeidsavklaringspenger) i jak na razie nie widzę szans powrotu do pracy.

Jestem już po drugiej operacji i co ciekawe lekarze nie dają mi zbyt wielu szans abym mógł pracować w swoim zawodzie który wykonywałem prawie 20 lat .

NAV niby zapewnia że jest w stanie zorganizować jakiś kurs związany z moim przekwalifikowaniem gdyż prawdopodobnie nie będę już w stanie fizycznie pracować .

Czy ktoś kiedyś był w podobnej sytuacji ?

Czy może lepiej starać się o stałą rentę jeśli mój trwały uszczerbek na zdrowiu lekarze specjaliści określili na 26%. ?

proszę o pomoc

Dzień dobry,

w takich sytuacjach zawsze należy starać się o odszkodowanie zarówno od ubezpieczyciela pracodawcy (za utratę dochodu) oraz trwały uszczerbek na zdrowiu powyżej 15% od NAV. W takiej sytuacji bardzo ważne jest, aby adwokat wybrał odpowiedniego lekarza specjalistę, który odpowiednio oceni uszczerbek na zdrowiu, który będzie podstawą do wyliczenia kwoty odszkodowania (lekarze specjaliści polecani np. przez firmę ubezpieczeniową bardzo często bardzo surowo oceniają uszczerbek). Temat był bardzo dokładnie opisany w artykule Po wypadku w pracy w Norwegii w Norwegii.

Ważne jest, aby skorzystać z usług profesjonalnej kancelarii, która wynegocjuje od ubezpieczyciela odpowiedenią kwotę odszkodowania i nie pobierze wysokiej prowizji. Na kwotę odszkodowania składa się wiele czynników m.in. zmniejszona możliwość wykonywania prac w domu, ograniczona możliwość wykonywania zawodu i wiele innych.

Więcej informacji:Odszkodowanie za wypadek w pracy w Norwegii

Wszystkie przydatne informacje na temat odszkodowań znajdzie Pan w dziale Ubezpieczenia i odszkodowania.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
odszkodowanie w norwegi to zaplata za poniesianie koszta ktore nie zostaly zrekompensowane przez nav i wyrownanie utraconych zarobkow w przyszlosci
teraz dostanie jakas rencine a ubezpieczenie ma mu wyplacic roznice pomiecy tym co by zarobil przez nastepne 30 lat a recina
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok