Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3 Posty
Dawid Markiewicz
(dawid357)
Wiking
Prezydent_elekt napisał:
dawid357 napisał:
Witam,
Zastanawiam się czy jest szansa, aby znalazła się osoba mieszkająca w pobliżu konsulatu w Oslo, która podjęłaby się złożenia w moim imieniu: Wniosku o wydanie zaświadczenia o prawie do głosowania w II turze i jednocześnie odebrania tego zaświadczenia i przesłania do mnie. www.oslo.msz.gov.pl/pl/informacje_konsul..._konsularny_kontakt/
Zaświadczenie jest wydawane "od ręki" w godzinach pracy konsulatu.
Niestety będę przebywał w Polsce, a nie ma innej możliwości zagłosowania jak osobiste odebranie zaświadczenia po ogłoszeniu II tury lub upoważnienia kogoś do odebrania takiego zaświadczenia.
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc i oczywiście pokryję wszelkie poniesione koszty!
Proszę o kontakt +47 48611614
Jeśli moje pytanie powinno się znaleźć w innym miejscu mojejnorwegii proszę o sugestię.
Pozdrawiam Dawid

A o co ci chodzi? Nie mozesz sie sam zarejestrowac przez neta i wydrukowac potwierdzenie?
ewybory.msz.gov.pl/

Nie, gdyż zarejestrowałem się na pierwszą turę w Oslo (ewybory.msz.gov.pl/) i tym samym jestem tam wpisany w listę wyborców również na II turę. W czasie drugiej tury nie będzie mnie w Norwegii i potrzebuję Zaświadczenia o prawie do glosowania, by móc oddać głos w Polsce. Konsul skreśla wtedy z listy wyborców i dostaje się to zaświadczenie w zamian. Rozmawiałem z Konsulatem i niestety nie ma możliwości załatwienia tego elektronicznie lub pocztowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Żydzi może i znali pismo jako nieliczni w społeczeństwie za czasów Henryka Pobożnego więc sami sobie mogli przepisywać sobie różne majątki i schedy wraz z nazwiskami - działali podobnie jak parabanki. Uzyskali też od tego króla prawo do bicia monet: złotych i srebrnych, które przed przejęciem monopolu przez Żydów były bardzo dobrej jakości. Następnie sprzedawali te dobre monety w Anglii a w Polsce produkowali mierne. W ten sposób kradli kruszec i bogacili się. Żydzi przejmowali i przejmowali potem nazwiska polskobrzmiące-np ród Ciołków-Poniatowskich, Czartoryscy, Sapiehów Tyszkiewiczów, Samuel Zamoyski -nie wiadomo skąd pochodzili bo nie byli szlachcicami tylko od razu „możnowładcami” bo ich wszystkie tytuły hrabiowskie (bo to nie były polskie tytuły) były kupowane od państw ościennych –w Polsce była tylko szlachta! Jakie to „polskie rody”? W Polsce były wojny, w których ginęli prawie sami Polacy. Nikt nie sprawdzał tego kto kogo zamordował i kto po kim dziedziczył -bo nie było telefonów, tv. Jeśli kościół wybudował to był potrzebny księdzu, więc w księgach kościelnych zapisywano go w metryce jako możnowładcę (bo za metrykę zapłacił kościołem-jak w bajce Kot w butach). Królowie byli marionetkami. Polak-Słowianin zawsze był ufny no a Żydzi wypędzeni z Hiszpanii bardzo szybko otrzymywali szlachectwo. Na Litwie otrzymywali je od razu po wyrażeniu woli przejścia na chrześcijaństwo. W Polsce było to ograniczone. Po rozbiorach (również przed) wymordowywane były całe rodziny -nikt nikogo nie sprawdzał, kto przejął dany majątek nikt o niczym nie wiedział z braku prasy i tv. Włościanie – wiadomo że analfabeci na pewno nie potrafili przekazać tego na piśmie Tylko metryki kościelne mogły zaświadczyć o całej „prawdzie”. I oto są nasi możnowładcy, hrabiowie, książęta, panowie. Polak, który przyjął ufnie gości a gość stał się jego właścicielem. Wg dekretu 1945 roku przez ok 2 lata, każdy mógł nazywać się jak chciał. Mógł nazywać się Sobieski, Radziwiłł, Jagiełło Zamoyski....Nikt nikogo teraz nie sprawdzi skąd ma „rodowe” nazwisko. Ale my teraz mamy numery obozowe PESELe. W dodatku wszystkie informacje o zmarłym człowieku przechowywane będą w USC tylko 80 lat a potem będą niszczone. Po co ten cały cyrk z PESEL-em elektronicznym, który zajmie w systemie komputerowym aż „tak dużo miejsca”? A potem wyrzucony zostanie z bazy na śmietnik bo zaśmiecać będzie archiwum państwowe? Po co aż tyle zachodu ? Po to, by zniszczyć pamięć po polskim narodzie. Wymyślono teraz kłamliwą historię o Polakach: że urodzeni w Guberni Rosyjskiej (dawne ks Warszawskie) i Generalnej Guberni Niemieckiej (okupacja), że Polacy sami byli ochotnikami i że sami chcieli służyć w SS (Wolf)–i nie byli przymusowo wcielani . Teraz Polska musi płacić odszkodowania i na emerytury byłym więźniom obozów koncentracyjnych i ich rodzinom. W dodatku ostatnio wymyślili, że wojna wybuchła 12 września 1939 a nie 1 września. Nie wiem co to ma oznaczać….Odnośnie obywatelstwa, jeśli ktoś sam zrezygnował z obywatelstwa polskiego -nie mógł go ponownie odzyskać. Teraz ostatnio zmienili ustawę która pozwala wszystkim tym którzy sami pozbyli się obywatelstwa PL, porzucili je (a także ich dzieciom i wnukom etc.) na ponowne przyjęcie obywatelstwa polskiego –( oczywiście z wyjątkiem kresowian(?!) i tych wywiezionych do łagrów, nie wiem jak się sprawy mają z byłymi żołnierzami walczącymi na zachodzie , którzy musieli po wojnie tam zostać. Niedługo polska ziemia nie będzie należeć do Polski i Polaków…
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Cusiu, tekst ktory opublikowales jest swietny. Po prostu wymiata. Mam nadzieje, ze nie bedziesz mial do mnie pretensji o naruszenie praw autorskich, ale skopiowalem go i rozeslalem wsrod znajomych. Nie masz pojecia ile osob setnie sie dzis dzieki tobie ubawi.
Szczegolnie spodobaly mi sie dwa newsy. Ten o zydach (lub Zydach) ktorzy jako jedni z nielicznych potrafili czytac i pisac, wiec sami sobie sprzedawali majatki. No i ten o Zamoyskim, ktory byl zydem.
No wlasnie, Zamoyski byl zydem, czy Zydem? Bo osoba o tak doglebnej znajomosci problematyki zydowstwa (niektorzy powiedzieli by judaizmu, ale to wyborcy PO to kto by sie z ich zdaniem liczyl) na pewno wie doskonale w czym tkwi roznica...

Tak wiec serdeczne dzieki, smiech to zdrowie, a Ty zrobiles dla zdrowotnosci tak wiele, ze powinienes wystapic do NFZu o dofinansowanie dzialalnosci.

Natomiast mam do Ciebie pytanie, gdybys mogl oswiecic mnie, prostego, oklamywanego, nieswiadomego, bladzacego we mgle klamstw zydowskich... Otoz pytanie jest proste. Wedle swiatopogladu osob twojego pokroju KTO TO JEST ZYD?
Wyznawca judaizmu?
Posiadacz obywatelstwa izraelskiego?
Osoba glosujaca na PO?
Osoba nie zgadzajaca sie pogladami rasistowskimi?
Osoba o IQ powyzej 75?
Osoba radzaca sobie ekonomicznie lepiej od innych?
Czy moze w koncu osoba, wsrod przodkow ktorej by prawdziwy, licencjonowany ze tak powiem ZYD (lub zyd)???

Wybacz ze pytam, ale to dla mnie wazne. Moze bowiem ja tez jestem zydem (lub Zydem), tylko po prostu o tym nie wiem??? Mam nadzieje, ze nie odmowisz mi pomocy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
tez go znalazlem w necie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
a masz może jakąś możliwość, aby mi na piśmie wystawić taki jakiś poważnie wyglądający dokument o moim żydowskim korzeniu
abym mógł się legitymować, że ja to absolutnie żaden Polak
....
Określenie Polack stosowane jest jako pejoratywna i pogardliwa nazwa nadawana Polakom.

W amerykańskim angielskim stosuje się "Polack", po niemiecku używa się określenia "Polacke" lub "Pollack", w języku niderlandzkim określenie to brzmi natomiast "Polak".
pl.wikipedia.org/wiki/Polack
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
jak ty mongol jestes przeciez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
No dobra, ale nadal mi nie napisales KTO TO JEST ZYD?
Mnie to naprawde meczy... Moze jestem zydem, moze nie???
Cysiek, nie odmawiaj pomocy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ZYD to na pewno każdy chrześcijanin
albowiem wszyscy oni pochodzą od Adama i Ewy
a zresztą, gdyby nie byli żydami to by byli psami
"A oto kobieta kananejska, wyszedłszy z tamtych okolic, wołała: „Ulituj się nade mną, Panie, Synu Dawida ! Moja córka jest ciężko dręczona przez złego ducha". Lecz On nie odezwał się do niej ani słowem. Na to podeszli Jego uczniowie i prosili Go: „Odpraw ją, bo krzyczy za nami !" Lecz On odpowiedział: „Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela". A ona przyszła, upadła przed nim i prosiła: „Panie, dopomóż mi !". On jednak odparł: „Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom" (Mt 15, 22-28).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
jasta102 napisał:
ZYD to na pewno każdy chrześcijanin
albowiem wszyscy oni pochodzą od Adama i Ewy
a zresztą, gdyby nie byli żydami to by byli psami
"A oto kobieta kananejska, wyszedłszy z tamtych okolic, wołała: „Ulituj się nade mną, Panie, Synu Dawida ! Moja córka jest ciężko dręczona przez złego ducha". Lecz On nie odezwał się do niej ani słowem. Na to podeszli Jego uczniowie i prosili Go: „Odpraw ją, bo krzyczy za nami !" Lecz On odpowiedział: „Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela". A ona przyszła, upadła przed nim i prosiła: „Panie, dopomóż mi !". On jednak odparł: „Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom" (Mt 15, 22-28).

No jesli wszyscy pochodzacy od Adama i Ewy sa zydami... Acha, juz wiem, Darwin sie klania.
Ci co pochodza lub wierza ze pochodza od Adama i Ewy, oraz uznaja za swego Pana Jezusa (krola zydowskiegi i certyfikowanego dobrego zyda) sa zydami.
A Ci, co pochodza od malpy zydami nie sa...

Moze cos w tym jest, ale wolalbym jeszcze poznac opinie docenta Cyska, naczelnego zydologa Polonii w Norwegii. A przynajmniej na tym forum.

Cysiu, pomoz, jestem zydem czy nie jestem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ci co wierzą w niebo i piekło też są żydami
Jezus nie widzi pogan w niebie, lecz jedynie lud żydowski: „przekazuję wam Królestwo, jak i mnie Ojciec mój przekazał. Abyście jedli i pili przy moim stole w Królestwie moim, i zasiadali na tronach, sądząc dwanaście plemion Izraela" (Łk 22, 29-30).
Polaków, Polacków, czy Pollaków Pan Jezus nie ma nawet zamiaru sądzić
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok