Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
jasta102 napisał:
ci co wierzą w niebo i piekło też są żydami
Jezus nie widzi pogan w niebie, lecz jedynie lud żydowski: „przekazuję wam Królestwo, jak i mnie Ojciec mój przekazał. Abyście jedli i pili przy moim stole w Królestwie moim, i zasiadali na tronach, sądząc dwanaście plemion Izraela" (Łk 22, 29-30).
Polaków, Polacków, czy Pollaków Pan Jezus nie ma nawet zamiaru sądzić

Czyli tak dla podsumowania.
Skoro gorliwy katolik (wierzacy w niebo, pieklo, Adama, Ewe i Jezusa) jest zydem, to poza sporem moja babcie i moja matka byly zydowkami.
Ja co prawda jestem agnostykiem, ale ze zydowstwo dziedziczy sie po matce (tak przynajmniej twierdza Ci z Frondy), to poza sporem pozostaje, iz JESTEM ZYDEM.

Ale i tak prosilbym o jakies potwierdzenie tego faktu z ust autorytetu.

PS.No ale teraz pomyslalem, ze w zwiazku z powyzszym, to w Polsce (wg danych Episkopatu) prawie 98% spoleczenstwa to zydzi
To moze przylaczmy Izrael do RP, wszak tylu zydow co u nas nie ma nawet tam.
PS2.Teraz rozumiem juz skad tyle niecheci wsrod naszych Rodakow do arabow. Mamy po prostu zadawnione urazy o wojne szesciodniowa z 1967, wz.Golan, strefe Gazy itp...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
żydom się już pewnie ani nawet śni drugi raz inwestować w Polsce i żeby ich kominami wywietrzyli, a złote zęby i kamienice pozostały
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
jasta102 napisał:
żydom się już pewnie ani nawet śni drugi raz inwestować w Polsce i żeby ich kominami wywietrzyli, a złote zęby i kamienice pozostały

co ty insynuujesz ?
no napisz kto to w Polsce mordowal zydow ?i kto sie na tym wzbogacil?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
www.wprost.pl/ar/214629/Szokujace-slowa-...e-maja-sluzyc-Zydom/

Rabin Owadia Josef, duchowy przywódca partii Szas wchodzącej w skład koalicji rządzącej Izraelem oznajmił, że "goje rodzą się po to, by służyć Żydom". – Po co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie - zapowiedział rabin podczas przemówienia w synagodze. Potem porównał osoby, które nie są Żydami do... zwierząt pociągowych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Cysiek, caly czas nie odpowiedziales na moje pytanie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
czekam az jasta odpowie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Niezwykle istotna jest zasada nienaruszalności grobu. Szczątki ludzkie mają bowiem oczekiwać na nadejście Mesjasza. Dlatego też cmentarzy żydowskich nie wolno rozkopywać, a ekshumacja dopuszczalna jest tylko w ściśle określonych przypadkach. Dla Żydów najważniejsze jest to, co kryje ziemia, a nagrobki - choć naturalnie otaczane szacunkiem - mają znaczenie wtórne. Żydowski grób nie może być ponownie wykorzystany. Nie istnieje też pojęcie "likwidacji" cmentarza. Jeśli teren nekropolii został całkowicie zapełniony, a dokupienie nowego gruntu nie jest możliwe, na starych grobach usypuje się grubą warstwę ziemi (tak zwany nasyp), w której grzebie się kolejne zwłoki. Nasypy stosowano między innymi na cmentarzu żydowskim w Warszawie przy ul. Okopowej. Na "starym zidovskym hrbitovie" w Pradze usypano kilkanaście takich warstw. Dziś na zniszczonych cmentarzach żydowskich w Polsce jednym z zadań pracowników Komisji Rabinicznej jest dokładne wytyczenie obszaru, w którym dokonano pochówków. Używa się do tego metod z zakresu radiestezji. Ważna jest też integralność ciała, dlatego do grobu składa się przedmioty zawierające krew zmarłego, na przykład używane przed śmiercią plastry opatrunkowe. W Izraelu do dziś zbiera się z ulic krew osób zmarłych w zamach terrorystycznych.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
nie zmieniaj tematu

. W Izraelu do dziś zbiera się z ulic krew osób zmarłych w zamach terrorystycznych.

to znaczy ile z pieciu ? a zabili tysiace Palestynczykow i zagrabili ich ziemie

to zydzi sa terrorystami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
wrzeszczot napisał:[quote]. zagrabili ich ziemie
to zydzi sa terrorystami

Bzdura, co do grabieży ziem.
To Palestyńczycy jako tacy, są sobie sami winni i mają własnie pokłosie tego, do czego usilnie dążyli.
Żydzi przed II WŚw. wykupowali każdą piędź ziemi, jaką mogli nabyć od Palestyńskich właścicieli i na tamte czasy, płacili dużo i uczciwie
/ jedynie ze strachu i zwykłej kalkulacji- za ewentualne oszustwo mogli bowiem stracić możliwość zakupu upragnionej "Ojczyzny"/
za zwykłe ówczesne piaski pustynne, a ograniczeni beduini śmiali się w kułak z Żydów.
Dopiero po samej wojnie, zaczął się powolny geszeft, za zgodą nowo powstałej ONZ.
Reasumując:
gdyby nie wojna i onz to Izraela nie było by długo wśród Państw,
jednak gdyby powstało takie państwo, to z kolei palestyńczycy byli by zwykłymi niewolnikami żydów na nieswojej ziemi, ponieważ założeniem żydów było wykupienie bezwzględnie całej palestyńskiej ziemi.
Natomiast to co dzieje się obecnie od 20-30 lat to faktyczny holokaust Palestyńskiego Narodu. dokonywany przez Państwo Żydowskie zwane inaczej Izrael.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok