Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
GRZEGORZ MALINOWSKI (1723 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Kapitalizm bedzie dzialal zawsze bo jest zgodny z natura.... w kapitalizmie nie ma "podzialu klasowego" bo tak naprawde kazdy moze stac sie kim chce i zalezy to od niego.... jak bedzie sprytny/inteligetny/madry to moze pochodzic "z proletariatu" a sobie poradzi i kiedys np. zalozy wlasne TV lub portal internetowy lub radio (jak Rydzyk ) etc. i bedzie "tworzyl zasoby informacyjne" bedac kapitalista.

A jak bedzie "proletariuszem" to moze odziedziczyc fortune lub wygrac w lotto a i tak wszystko roztrwoni i bedzie proletariuszem..... Zreszta wystarczy przyjrzec sie przypadka lotto milionerow... w Anglii lub USA wygrywali ludzie czasem fortuny z ktorymi trafiliby na liste 100 najbogatszych Polakow.... lecz proletariackim zachowaniem doprowadzali sie i tak skutecznie do bankructwa roztrwaniajac wszystko....

To od jednostki a nie "klasy" zalezy co osiagnie. Tworzacy zasoby informacyjne moze byc takim samym kapitalista jak producent guzikow....

Proletariat to wedlug mnie okreslenie dosc szerokie by obejmowac rozne "gatunki" jak np. "lumpenproletariat"....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Ech, Impek, Impek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Karol.Ky: Ja w poprzednim poscie mowie o sytuacji gdy juz jest Kapitalizm....

Nie mowie w poprzednim poscie o tym ze zaklamane media tworza informacje tak by byly po mysli "swin korytnych" z Sejmu by niedopuscic ideologii kapitalistycznej do wladzy bo wtedy by korytko zniknelo z Sejmu.... A niestety media zalezy aby korytko pozostalo tam gdzie jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Kurde ........ gdzie ten pan jest tym advokatfullmektig. Trzeba byc bardzo ostroznym, zeby nie byc tam klientem Tragedia !!!!!
Gdzies tak wyczytalem, zupelnie zreszta przypadkiem, ze jak czlowiek zaczyna uwazac ze wiekszosc ludzi dookola niego to glupki i nieudaczniacy........to najwyzszy to czas zeby spojzec na samego siebie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Crow: Niemartw sie o moja kariere zawodowa.... chociaz wiem ze zazdrosc i zawisc sa "obligatorisk" dla czlonkow SV i Rødt.... w koncu socjalizm opiera sie miedzy innymi na tym "on ma a ja nie mam, zabierzcie mu i dajcie mi"....

A ze socjalisci probuja wcisnac kapitalista tezy ktorych nigdy nieglosili znieksztalcajac wypowiedz kapitalisty to tez znany fakt.... Czesto tak mowia ze kapitalisci maja wszystkich za gorszych, ze sa nazistami (narodowymi socjalistami) i w ogole bardzo lubia mowic kim sa i w co wierza ich polityczni przeciwnicy..... Podczas gdy bardzo rzadko mysla nad definicja tego czym jest ich socjalizm i nad logika swojej ideologii.... Pod tym wzgledem komunisci "miazdza" socjalistow poprawna logika swojego utopijnego systemu, potrafia wyjasnic logicznie wedlug swojej ideologii "czemu tak a nie inaczej".... lecz ich system jest utopia poniewaz jest zaprzeczeniem ludzkiej natury....

Podczas gdy socjalisci dzialaja wedle "widzi misie" chociazby nakladajac akcyzy na rozne towary... wszystko bez ladu i skladu i wedle przypadkowych impulsow...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Ech, wszedzie fakty i fakty, daj jakies zrodla. Szczerze przesadzasz juz, co dzien kapitalizm, Korwin, proletariat, socjalisci rzadza, trzeba ich przegnac itp. Ile mozna? Ludzi nie uswiadomisz, to walka z wiatrakami. Poczytaj sobie jak wojtowie i soltysi wygrywaja wybory w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Rece opadaja, zacznij sie pan panie imperator gdzies w polityce realizowac, wybory sie zblizaja do europarlamentu, 1 na liscie, Korwina i do przodu, bo tu ja nie rozumiem po co ty te bzdury wypisujesz. Chcesz cos komus udowodnic czy kogos do czegos przekonac?A jezeli tak to wez sie raz chlopie sprecyzuj bo z tego slowotoku nie za wiele wynika a tylko forum zasmiecasz. Najlepiej jak swoj program i swoje poglady na profilu soboe umiescisx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jak juz pisalem to caly czas jestem w FrP.... A temat jesli przejdziesz do pierwszego postu zostal zalozony aby ukazac ile kosztuja wszystkich pracujacych ludzi pasozytnicze jednostki.... I to do tego nieuposledzone i fizycznie zupelnie zdrowe jednostki... A pozniej rozwinela sie poprostu dyskusja polityczna...

Jesli ktos nielubi polityki to niech nieczyta bez przymusu... w koncu w Polsce polowa ludzi niechodzi glosowac w wyborach.... co zupelnie nieprzeszkadza im narzekac chociaz zupelnie nierozumiem dlaczego skoro sami pozbawili sie glosu i pozwolili aby inni decydowali za nich....

A inni lubia posluchac mediow w koncu media niezasmiecaja tylko podaja "rzetelne" informacje wedle zyczenia "swin korytnych" z Sejmu... wiec jak cos jest napisanie nietak jak mowili w TV to dla nich zasmiecanie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Hehehe.......zazdroscic Tobie? A czego? Tych biednych 500.000 jakie zarabiasz?))))))))))) Chlopcze, opanuj sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Crow: Najwidoczniej czegos napewno skoro mysl kapitalistyczna powoduje u ciebie zlosc... lecz potem komentujesz sprawy zupelnie niezwiazane z polityka jak np. moj zawod oraz "zalecajac ostroznosc klientom"....

Poprostu zabawne jest jak bardzo mysl kapitalistyczna denerwuje coniektorych...

A kogo najczesciej najmocniej denerwuje mysl kapitalistyczna? Wystarczy pomyslec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok