Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
GRZEGORZ MALINOWSKI (1725 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Crow: Niezarzucam ci braku myslenia.... mozesz sobie myslec jak chcesz i cieszyc sie oddajac glos na PO / PiS lub w przyplywie fantazji na SLD czy "Twoj Ruch" etc. Niech sie najedza przy korytku wszak to lepiej aby wypraktykowana praktyka byla kontynuowana i aby nadal mogli sie zywic z koryta...

W "swiecie Korwina" bys mial takie miejsce jakbys sobie wypracowal nikt by ci niczego niezabieral ani niedawal. Mialbys wolnosc czy chcesz byc menelem czy profesorem a moze kims zupelnie innym.... ale gdybys wybral bycie menelem to niemoglbys oczekiwac ze inni beda doplacac do hobby alkoholowego poprzez zasilki z kolei nikt by cie nieokradal poprzez akcyze na wodke... W kapitalizmie kazdy sam decyduje o tym co robi a czy mu sie uda czy nie to juz zalezy od jego umiejetnosci i pracy nad tym co chce osiagnac.

A co do prostych rozwiazan.... Kapitalizm to rozwiazania idealnie logiczne niczym trybiki w "szwajcarskim zegarku".... nawet nie masz co porownywac do socjalisty Kaczora o patriotycznym profilu podobnym do Pilsudskiego aka "pokrzycze pomacham szabelka a jak co do czego to schowam sie u zony (w przypadku Kaczora to by bylo "schowam sie za kotem".... jedyne co na jego korzysc swiadczy to ze jego partia mniej wyzera z koryta od PO ale skolei niesa przy wladzy wiec maja mniejszy dostep do tego koryta.... A PO jest poprostu troche sprytniejsze udaja skutecznie ze znaja sie na ekonomii i naiwniacy w to wierza i dzieki temu ma PO pelne Sejmowe korytko.... A takie PSL nic nieudaje tylko "kto przy wladzy ten przy korycie, bedziemy w koalicji z KAZDYM!" i tyle.

Ale jak chcesz to walcz dalej o praktyke oparta na "widzi misie" staraj sie by republika kolesi byla wieczna.... "by zylo sie lepiej kolesia".... lub tez w wydaniu SLD "Mordy wy nasze" czy Kaczora "Zdradzeni o swicie... oszukali nas przy korycie" lub PSL "Liczy sie tylko bycie, jak najblizej przy korycie" etc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Nie zamierzam popierac zadnych parti w kraju w ktorym nie mieszkam. To nie jest moja sprawa i Polacy popra tego kogo chca i bez mojej pomocy Jakkolwiek uwazam ze FRP ma duzo pomyslow do ktorych mozna by sie przychylic i sa rozsadne (sa one baaaaaardzo dalekie od tych komicznych korwina) to jest cos co powstrzymuje mnie od tego zeby FRP poprzec. Zbyt duzo jest w tej parti ludzi pokroju Tybring , czy nawet z nizszego szczebla, pokroju Twojego. Wlasnie ze wzgledu na tego typu ludzi, bardzo dobrze jest , ze FRP jest zmoderowane przez Høyre. W tym przypadku istnieje nadzieja ze obecny rzad porawi sytuacje w Norwegi. Nie bedzie rewolucji ale moze byc lepiej.
Hehehe .........sprawiedliwosc Fajne slowo bez pokrycia w rzeczywistosci. Dlaczego? Dlatego ze nie istnieje bo jest subiektywna. Tak wiec ....... kiedy bedzie sprawiedliwie? Wtedy, kiedy wszyscy beda zarabiac powyzej sredniej Dlatego sprawiedliwosci nie bedzie
A z drugiej strony, korwin ma pare % poparcia. To pasuje dobrze do krzywej rozkladu normalnego Gaussa Na samym koncu lewego konca linji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Czyli ze jestes socjalista skoro chcesz aby socjalistyczne Høyre niszczylo kapitalistyczna mysl FrP.... Pozatym lubisz import muzoli oraz placenie za ten import z pieniedzy pracujacych podatnikow skoro Tybring-Gjedde ci najbardziej przeszkadza... Fakt moze nie jest najinteligetniejszy w wielu wypowiedziach lecz ktos musi budzic partie ze to jest nadal to FrP takie jakie ludzie popieraja bo kiedys Hagen ich do tego przekonal, a nie partia "wysiadywaczy stolkow" gotowych zgodzic sie na wszystkie socjalistyczne pomysly Høyre w zamian za "pare zdjetych bomow" byle moc posiedziec na stolkach...

A co do sprawiedliowsci to jest to rzeczywiste slowo takie jak natura.... Kapitalizm to ustroj starajacy sie odzwieciedlic w pewnym sensie prawa natury.... Kazdy ma prawo do tego co sobie wypracuje, kazdy ma prawo do wolnosci o ile nieogranicza wolnosci kogos innego i kazdy ma prawo do tego zeby niebyl okradany bo jakis nieudacznik ma dostac jego pieniadze. Sprawiedliwosc oznacza ze wszystko jest logiczne i niewynika z "widzi misie" politykow.... A socjalisci sa nawet mniej logiczni od komunistow... bo socjalisci wszystko robia na "wydaje mi sie ze tak".... Zarowno dotyczy to wielu zakazow ograniczajacych wolnosc osobista jednostki jak i rowniez sposobow okradania obywatela typu akcyzy ktore sa ustalane wedle tego co lubi socjalista a czego nielubi oraz duzej dozy zgadywania i "wydaje mi sie".... Gdyby socjalisci byli choc troche logiczni to jesli juz maja okradac ludzi to podniesliby podatki od dochodu a skasowali calkowicie akcyzy aby przynajmniej nikt niebyl "dyskryminowany" wyzsza akcyza bo lubi "to a nie tamto"....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Trudno mi sie dopatrzyc socjalizmu u mnie ale skoro taka paranoidalna mysl Cie dopadla to ja juz na to nic nie poradze
Når dette er sagt............ Mozesz psioczyc ile chcesz na "socjalistyczne høyre", ale nie zmnienia to faktu ze jak na dzien dzisiejszy to FRP bez Høyre nie istnieje jako partia wspolrzadzaca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Niestety tak jest bo w Norwegii jest jedynie 16,3 % myslacych ludzi.... A socjalizmu to sie dopatrz w Høyre bo jak rozumiem skoro niepopierasz FrP to popierasz Høyre... A Høyre to sa socjalisci w niebieskich wdziankach.... nic niezmienili praktycznie w stosunku do tego co robilo AP a jak juz cos maja zrobic to z przymusu bo FrP rzada.... pozatym bardzo chetnie ulegaja sekciarza z KrF i pseudoekologa z Venstre.....

Porownaj sobie Høyre z innymi partiami w Europie juz nie mowiac o USA (gdzie mowia ze Demokraci to socjalisci ) porownaj ich program szczegolnie.... To wtedy zrozumiesz jakie partie chca takiej polityki jak Høyre prowadzi... i wtedy tez sie dopatrzysz socjalizmu....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Tak wiec....znowu Jako jeden z tych niemyslacych, (bo nie naleze do tych 16,3 ), to dla mnie swiat niest tylko bialy i czarny. Socjalizm, tak jak i kapitalizm moze byc rozny. Sam jestes socjalista.......tyle ze narodowym
Twoj kapitalizm juz byl, jak chyba pamietasz z histori, ale nie przezyl Problem w tym, ze nawolujac do jego powrotu, do prymitywizmu, do bezwzglednego wyzysku i bezuczuciowego podejscia do zycia i ludzkich tragedii....... dajesz bron w rece socjalistow. Nie dostrzegles, ze swiat sie zmienil i ludzie juz nie chca tego Twojego, starego kapitalizmu. Ludzie chca bezpieczenstwa ktorego ty nie mozesz im zapewnic ze swoja teoria i dlatego republikanie przegrywaja w USA FRP w Norge i korwin w Polsce itd. itd. Nie tylko biel i czern jest w zyciu ale sa i inne kolory. Wiec po co sie denerwowac i wyzywac ludzi od "niemyslacych" zamiast sobie spokojnie popijac wodeczke, niekoniecznie bedac menelem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wyobraz sobie ze nawet Demokraci w USA sa bardziej kapitalistyczni od FrP.... A zamiast porownac Høyre do innych partii w Europie by odkryc ze to socjalisci to probujesz "odwrocic kota ogonem"... Porownujac do Polski to Høyre ma poglady takie gdzies pomiedzy SLD a Palikotem.... ba nawet odwazylbym sie powiedziec ze sa bardziej socjalistyczni pod wieloma wzgledami od SLD i Palikota...

A ja nie jestem i nigdy niebylem socjalista.... Jestem conajwyzej "narodowym kapitalista" poniewaz wole idee narodowego Slowianskiego kapitalizmu od idei globalnego kapitalizmu LECZ napewno nie socjalista....

Pozatym kapitalizm nie jest wyzyskiem lecz odzwierciedleniem natury.... Proletariusze w XIX wieku sami sie wyzyskiwali produkujac tyle dzieci i nowych robotnikow aby kazdy mial niska wartosc.... a system upadl z powodu jeszcze w tamtych czasach zbyt nisko rozwinietej technologii.... Gdyby byla wtedy taka technologia jak dzis to Lenin i jego czerwoni by za chwile byli "wybici do nogi" i po problemie by bylo...

A "wyzywanie" ludzi od niemyslacych to i tak delikatne okreslenie jesli ktos glosuje za tym abym byl okradany z moich pieniedzy.... mam na to duzo bardziej soczyste okreslenia co sadze o zalegalizowanej kradziezy....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Ech .... nazywaj mnie jak chcesz Zaden problem ! Myslalem po prostu ze wiesz troszke wiecej...to wszystko Sorry ze zawracalem glowe Milej zabawy !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
A czego niby nie wiem? Jaka polityke ma Høyre dobrze wiem... juz ci mowilem porownaj do innych partii w Europie....

A jesli ktos upiera sie przy tym ze to jest dobrze jak ja jestem okradany przez Panstwo z moich pieniedzy to oczekuje ze bede go tytulowal "dobroczynca" czy jak?

Prowadzisz dyskusje w smieszny sposob koncentrujac sie nie na polityce lecz tym jak kto kogo okresla.... ja nazywam rzeczy po imieniu... Høyre to socjalisci a jesli ktos uwaza ze nie to chyba jest to tylko wewnatrz Norweska definicja.... bo niewazne do jakich Europeiskich partii ich porownac (pomijajac Szwecje i Danie) to ich polityka odzwierciedla polityke partii uznawanych za socjalistyczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec

Skoro za wszelka cene chcesz dyskusji na poziomie obrzucania sie epietetami i nie potrafisz odroznic tematu od osoby to znize sie na chwilke do Twojego poziomu I bardzo mnie cieszy ze moglem cie rozbawic prowadzac dyskusje w smieszny sposob.
Jest wielka szkoda dla FRP ze jestes jej czlonkiem. Twoja prymitywna argumentacja robi ze ta partia, zamiast zyskiwac zwolennikow, traci ich. Jesli jako argumentu na swoj poglad uzywasz to ze ten ktory ma cie poprzec jest "niemyslacy" to nic dziwnego ze FRP nie wychodzi poza swoje 16 %. Lepiej nic nie mow i wtedy moze FRP bedzie miala wieksze szanse w nastepnych wyborach. Jestes poprosu za maly zeby mowic cokolwiek o programie parti o ktorym nie masz zupelnie pojecia. Reprezentujesz poglad prymitywnego narodowego socjalisty, nie bardzo zreszta wiedzac o czym mowisz. Siedzisz na panstwowym garnuszku (jak sam wspominales) i krzyczysz ze cie okradaja Dziecinada !
Wogole zastanawiam sie czy ty przypadkiem nie siedzisz na jakims zasilku socjalnym, bo to z reguly tacy ludzie krzycza najwiecej ze sa okradani.
Please, wypisz sie z FRP . Za duzo szkody im przynoscisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok