Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
GRZEGORZ MALINOWSKI (1724 niezalogowanych)
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
A tak w ogole to sliczny Cavalier
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Elise: W wyborach kommunalnych ma sie wplyw wlasnie na bompenger miedzy innymi jesli sie mysli i glosuje na FrP a nie na Høyre ktore to jest ubranymi na niebiesko socjalistami.... to Høyre robi co moze by niedac FrP pokasowac bomow. A jak mowilem kiedys beda Polacy dostawac paszporty norweskie bo cala fala imigracji z Polski dotrze do 7miu lat pobytu.

Pozatym niektorzy politycy sa oderwani od zycia a inni niesa. I jak chcesz cos o mnie pisac to niezapominaj ze ja wlasnie sobie pracuje w sektorze panstwowym poto aby pozniej pracowac w prywatnym z wlasna kancelaria.... A gdy bylem w Vadsø mieszkalem sobie sam, a ze moge byc w Skien to naturalnym jest ze jako kapitalista wybieram opcje ktora daje mi najwiekszy zysk a takim jest mieszkanie sobie w domu.

A to czy ktos ma dzieci czy niema to jego sprawa.... ja np. prywatnie uwazam ze swiat jest przeludniony.... i niby czemu mam dla czyjegos zadowolenia naprodukowac dzieci... I tak samo to czy ktos ma zone czy jest sam to tez jego prywatna sprawa to nie MA NIC do doswiadczenia zawodowego, prowadzenia firmy, czy bycia politykiem... Ale wiadomo najwieksze hobby socjalistow to wcisnac nos do czyjegos zycia prywatnego....ulubione hobby czerwonych interesowac sie czyms co powinno byc sprawa prywatna kazdego niezwiazana z praca, zyciem zawodowym i Polityka.... a nie jak czerwoni ze prowadza polityke wedle wlasnego widzi misie i tego co IM odpowiada w zyciu prywatnym.... i tak tez ustalaja akcyzy, zaislki czy ulgi podatkowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Imperator1988 napisał:
A to czy ktos ma dzieci czy niema to jego sprawa....
Pewnie, ze jego prywatna sprawa. Niemniej ludzie co maja dzieci czesto uwazaja za wazne inne sprawy niz ci bez dzieci - i o to mi w mojej wypowiedzi chodzilo. Ty mozesz uwazac, ze na przyklad budowa drog jest najwazniejsza (lub zmiejszenie kosztow alkoholu), a rodzic moze myslec, ze szkola i przedszkole jest najwazniejsze. Swiatopoglad zmienia sie kompletnie jak sie ma dzieci i to co wczesniej wydawalo ci sie wazne, przestaje byc az tak wazne.

Po prostu zawsze latwiej miec rozeznanie w tym, w czym ma sie doswiadzenie, i dotyczy to zarowno pracy jak i roznych innych aspektow zwiazanych z zyciem. Na tej samej zasadzie ludzie co sa zdrowi maja problemy zrozumieniem ludzi chorych.

A co do tego artykulu, to sie nie wypowiadam. Osobiscie jak bym miala dawac komus darmowe zakwaterowanie, to wolalabym juz dac studentom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
A ja tak jak kazdy myslacy obywatel uwazam ze ani nie droga ani nie alkohol ani nie przedszkole ani nie szkola...... TYLKO SPRAWIEDLIWOSC jest najwazniejsza.... Czyli ze kazdy placi tak samo niewazne czy lubi samochody, domki letniskowe, lodzie, dzieci, wodke, ziolo (czemu niby jest nielegalne...?) czy tez obrazy Da Vinci.... Co kto lubi i na co ma ochote to jego prywatna sprawa... dlatego jesli juz nieda sie wprowadzic systemu Korwina (bo norski sa na to zbyt socjalistyczne) to trzeba chociaz wprowadzic model kapitalizmu z podatkiem liniowym przez ktory jest pobierane wszystko co ma byc pobrane od obywateli tak aby nie bylo akcyz na nic w ogole....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Imperator1988 napisał:
A ja tak jak kazdy myslacy obywatel uwazam ze ani nie droga ani nie alkohol ani nie przedszkole ani nie szkola...... TYLKO SPRAWIEDLIWOSC jest najwazniejsza.... Czyli ze kazdy placi tak samo niewazne czy lubi samochody, domki letniskowe, lodzie, dzieci, wodke, ziolo (czemu niby jest nielegalne...?) czy tez obrazy Da Vinci.... Co kto lubi i na co ma ochote to jego prywatna sprawa... dlatego jesli juz nieda sie wprowadzic systemu Korwina (bo norski sa na to zbyt socjalistyczne) to trzeba chociaz wprowadzic model kapitalizmu z podatkiem liniowym przez ktory jest pobierane wszystko co ma byc pobrane od obywateli tak aby nie bylo akcyz na nic w ogole....

Powinien byc flat skatt i tyle. To to kazdy zrozumie, wiec po co te zawile opisy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Poto aby wyjasnic dlaczego to zupelnie nie ma znaczenia co kto robi prywatnie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
podatek pogłówny
się to po polskiemu nazywa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Korwina?....hahahahahaha, przeciez ten jest tylko smieszny i nic wiecej (Jezeli to wogole jest facet)
Zabawne jest gdy zastanawia sie dlaczego dwa menele spod budki z piwem maja dwa glosy w wyborach a profesor uniwersytetu tylko jeden Jednoczesnie, broniac prawo do prywatnosci i robienia tego co sie chce, uwaza za niestosowne bycie menelem. No to jak to jest w koncu, jest sprawiedliwosc czy nie? Hahahaha.......smieszny jest. Korwin jest glupszy od Halvorsen, a to juz o czyms mowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Crow: Korwin i KNP to jedyna sprawiedliwa kapitalistyczna opcja dla Polski i mozliwosc usuniecia koryta a takze "swin korytnych" z Sejmu. To co mowisz to powielanie tego co media (ktorym zalezy by koryto zostalo na swoim miejscu w Sejmie) probuja ciagle mowic o Korwinie... I w ten sam sposob jak te media wyrywasz jakas wypowiedz z kontekstu.... Oni to uwielbiaja gdy mowil o karze smierci to za tytul walneli cos o katolikach jak to bylo jedno zdanie w calej wypowiedzi.... Gdyby to samo robili z wypowiedziami "swin korytnych" z Sejmu to by wyszly jeszcze smieszniejsze wypowiedzi....

Cos jakby na serio chcieli jako polityczna wypowiedz przedstawic "nie po raz pierwszy staje mi" i dodali ze Zych wtedy przygladal sie poslanka na sali i pomineli "poprawke lapsusa".... Gdyby Korwin cos takiego powiedzial to tak by media zrobily... i tak to jest z wypowiedziami Korwina ze media robia co moga aby nieukazywac caloksztaltu tego co mowi lecz koncentrowac sie na jednym zdaniu...

A co do Korwina, wolnosci robienia tego co sie chce oraz sprawiedliwosci to jakbys troche pomyslal to bys zrozumial oco chodzi z menelami w obecnym systemie Panstwa. Chodzi mianowicie oto ze skoro dzieci ktore nieplaca podatkow (ba nawet niektore czasem placa bo pracuja przed 18 rokiem zycia) nie moga glosowac to czemu niby menel ktory np. nieplaci podatkow i pobiera jakis zasilek ma decydowac o Panstwie do ktorego sie niedoklada lecz z ktorego to conajwyzej pasozytuje i czasem porobi na czarno. Oczywiscie argumentacja politykow czemu dzieci nieglosuja jest ze niby "niedojrzale, jeszcze nie mysla etc itd." ale np. "dziadek z demencja" moze glosowac i ma "do tego swiete prawo"... wiec to obala calkowicie mit o tym ze chodzi o stan umyslu odpowiedni aby moc glosowac. Stad tez mysl o tym ze Sprawiedliwe by bylo aby uprawnieni do glosowania byli tylko ci ktorzy dokladaja sie do Panstwa a nie ci ktorzy jedynie na panstwie pasozytuja... Bo niby jakie ma pasozyt prawo glosowac skoro niedoklada sie do istnienia panstwa?

Oczywiscie wersji kapitalizmu wedlug KNP byloby zupelnie inaczej gdyz kazdy by sie dokladal przy podatku "od obywatela" wiec kazdy by mial prawo decydowac.... a tak jak jest dzis to okazuje sie ze "ten co jedzie na wozku" ma prawo decydowac o tym aby ten co ciagnie ten wozek musial dalej go ciagnac na tym wozku.... A niby w jaki sposob nabyl prawo do decydowania skoro niedoplaca jak ludzie pracujacy tylko pobiera od nich poprzez zasilki? Tylko dlatego ze laskawie skonczyl 18 lat to znaczy ze moze decydowac o pieniadzach innych ludzi zabranych przez Panstwo mimo ze sam sie niedoklada do tych pieniedzy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Przede wszyskim, zdecydowanie pomniejszasz swoja wiarygodnosc zarzucajac mi brak myslenia. Skoro , tak jak Korwin uwazasz wszystkich , ktorzy mysla co innego, za idiotow to podwazasz swoja teorie o sprawiedliwosci. Gdy wszyscy maja myslec tak jak ty i tylko to bedzie dozwolone to jest to totalitaryzm, a taki juz raz przezylem
Posadzasz mnie o to ze moja znajomosc z panem korwinem (celowo z malej liery) odbyla sie przez media. Dla informacji podam ci, ze juz kiedys zainteresowalem sie blogiem tego komika. I to stamtad moja opinia, ze swoja dziecinna retoryka nie odbiega za bardzo od kaczynskiego. Nazwalbym to "infantylnoscia prostych rozwiazan" Totalny brak zdolnosci do kognitywnego myslenia, czyli odkrywania powiazan pomiedzy teoria i praktyka.
Hehe, ciekawe jakie miejsce w tym idealnym swiecie pana korwina mialbym ja Nie jestem ani menelem, ani profesorem. Hm...........ale mysle inaczej niz on. Ech, dobrze mi bez tego doswiadczenia. Powalcze o to zeby bylo tak jak jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok