Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(453 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Elise napisał:
W dzisiejszej gazecie:
reise.aftenposten.no/reise/article46904.ece#.UeJ5HI1mjTp

Plasseringen mellom Østersjøen og elvemunningen som leder vei til det meste av Polen
od zawsze powtarzam, że to żadne morze, a jedynie Jezioro Wschodnie
Rikdommen fra den gang er fremdeles godt synlig i gamlebyens fasader.
widzę przez okno, że pod tym obecnie syfem i szarzyzną kiedyś było bogactwo niemieckie
Ett og annet om Hansa-forbundets betydning for Gdansk
Polacki to do bogactwa się tu nie przyczynili tylko Hansa
Har du sans for fett, salt kjøtt med surkål, som i nasjonalretten bigos, så er det ingen ulempe, men du finner også mer sofistikerte restauranter i byen.
może bym i zjadł wczoraj tego tłustego, solonego mięsa z kwaśną kapustą w narodowym polskim daniu bigosie, ale brudne ławy w restauracji odstraszyły mnie od tego
Liker du det sterke, kan du enten forsøke Zubrowka – en grønnlig vodka smaksatt med bisongress
żubrówka to raczej typowo białoruski smak i tradycja, a miałem kilka białoruskojęzycznych osobistych narzeczonych to wiem co mówię
no dobra dzwony w Katedrze wydzwoniły to idę bacznie patrząc pod nogi na te co tu się nazywa chodniki w poszukiwaniu jakiejś chińskiej restauracji
wczoraj się dopytywałem tubylców to mnie wykierowali na restaurację wegetariańską za rondem co tam chyba Sobieski stoi
takie pojęcie o świecie mają
a chciałem hot and sour soup zjeść i wieprzowinę na kwaśno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok