Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
darek47 ... (9747 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
retier1 napisał:
Pewnie dla tego że są bardziej zachłanni,czy też pazerni na kasę jak my

A więc wracamy do mojego stwierdzenia.
Pazerność na kasę.
I to jest dla mnie jedyny i wyłączny winowajca tych pożarów.
Mówiąc językiem wiary,jest to grzech zaniedbania. amen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
retier1 napisał:
I tu się mylisz saka.Właśnie przeżyte lata decydują o naszej opini,ale żeby to stwierdzić trza trochę pożyć.

zgodnie z taką logiką czterdziestoletni bubek, który odziedziczył fortunę i w życiu nie splamił się pracą albo trzydzielstopięcioletnia lalunia, która żywot przepędza na poprawianiu swojej urody, tylko dlatego, że piętnaście lat wcześniej wiedziała komu, za przeproszeniem, dupy dać mają więcej do powiedzenia na temat życia niż uzdolniona młodzież z rodzin patologicznych czy student, który nie załapał się na stypendium socjalne, bo dochód był za wysoki o parę złotych, a który to student zapieprza w podajni hamburgerów dla mas i międzyczasie uczęszcza na zajęcia.
i jedynie lata, które przeżyli wpływają na ich światopogląd.

ośmielę się z taką logiką nie zgodzić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asia68 napisał:

gabriel napisał:.a jak już się tej szczęśliwości dorobią i już ...już będą cali ...hepii to okaże się ,że to już koniec... i co...? GÓWNO... !!!

Tak też bywa, tylko, że taki z tego wniosek, że od początku nie pasowali do siebie, albo za długo się nie widzieli i hormony wzięły górę.
Albo jeszcze gorszy wywód: po prostu się nie kochali prawdziwie. Prawdziwa miłość, jeśli ktoś w nią wierzy zwycięża wszystko. To oczywiście moje osobiste zdanie, nie reguła.

PROBLEM W TWOIM ROZUMOWANIU JEST TAKI .... ,
iż ja pod pojęciem jaki zacytowałem powyżej ...
miałem na myśli tylko i wyłącznie ŚMIERĆ ...!!! ŚMIERĆ...!!! ŚMIERĆ...!!! jednej z TYCH OSÓB i tylko tyle...i aż tyle oraz przede wszystkim TYLE...!!!

Miałem Tobie na ten post nie odpowiadać ...bo dla mnie od paru chwil nie istniejesz , zwłaszcza po ostatniej prywatnej wiadomości...w moja stronę ...
jednak teraz już wiem iż swoje doświadczenie w pomówieniach ...obłudzie ... i graniu głupa ..ZDOBYWAŁAŚ W ANGLII
a to dużo tłumaczy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
saka napisał:
retier1 napisał:
I tu się mylisz saka.Właśnie przeżyte lata decydują o naszej opini,ale żeby to stwierdzić trza trochę pożyć.

zgodnie z taką logiką czterdziestoletni bubek, który odziedziczył fortunę i w życiu nie splamił się pracą albo trzydzielstopięcioletnia lalunia, która żywot przepędza na poprawianiu swojej urody, tylko dlatego, że piętnaście lat wcześniej wiedziała komu, za przeproszeniem, dupy dać mają więcej do powiedzenia na temat życia niż uzdolniona młodzież z rodzin patologicznych czy student, który nie załapał się na stypendium socjalne, bo dochód był za wysoki o parę złotych, a który to student zapieprza w podajni hamburgerów dla mas i międzyczasie uczęszcza na zajęcia.

Saka,mówiłem o wyrabianiu sobie opini na bazie doświadczeń życiowych i jej zmienności z upływem tych że lat.
Czy tego nie widać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
właśnie nie widac. upierasz się, że lata to czy tamto. młodzi też dzierżą ciężki czasem bagaż. a niektórzy są bardziej dojrzali i doświadczeni niż ci "leciwi". taki jest mój punkt widzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
saka napisał:
właśnie nie widac. upierasz się, że lata to czy tamto. młodzi też dzierżą ciężki czasem bagaż. a niektórzy są bardziej dojrzali i doświadczeni niż ci "leciwi". taki jest mój punkt widzenia.

Jak wcześniej powiedzialem,pożyjesz jeszcze trochę i nie raz zmienisz zdanie,
i oby nie boleśnie jak to co niektórzy zyczą.
I nie widzę sensu dalej to ciągnąć,gdyż nie znajdziemy wspólnego zdania.
Pijany z trzeźwym,czy głodny z sytym nigdy wspólnego języka nie znajdą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
saka napisał:
retier1 napisał:

Saka masz rację . Młodzież myśli i ma najlepsze pomysły. Problem w realizacji z różnych powodów przede wszystkim z kasą.
Życzę Ci wszystkiego dobrego, bo masz jak to się mówi łeb na karku. I nie słuchaj zramolałych tetryków co przyjechali do No zarobić na spłatę swoich długów hipotetycznych tylko patrz w przyszłość ze swojego punktu widzenia bo moim zdaniem jest jak najbardziej prawidłowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Dzięki asia68.
Żyj długo i szczęśliwie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Od dzieciństwa wychowywany byłem aby szanować ludzi starszych od siebie, tak mi zostało i jestem z tego dumny. Każdy ma jednak własny rozum, jedni korzystają z doświadczeń innych, drudzy popełniają błędy których mogliby uniknąć gdyby posłuchali starszych.

Nie jest to dowód na to że starszy ma zawsze racje, wystarczy sprawdzić ile lat miał pan który naprawiał bezpieczniki w Drammen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Grzes203 napisał:
Od dzieciństwa wychowywany byłem aby szanować ludzi starszych od siebie, tak mi zostało i jestem z tego dumny. Każdy ma jednak własny rozum, jedni korzystają z doświadczeń innych, drudzy popełniają błędy których mogliby uniknąć gdyby posłuchali starszych.

Nie jest to dowód na to że starszy ma zawsze racje, wystarczy sprawdzić ile lat miał pan który naprawiał bezpieczniki w Drammen.

Masz racje,i o swoje racje trzeba walczyć.
Tylko tak naprawdę to nie wiemy dlaczego to zrobił,mamy jedynie nasze domysły.
Nie jeden z nas mieszkał i nadal mieszka w takich warunkach.I ja miałem okazję przez to
przechodzić. I wiem dlaczego to się robi,i wy też wiecie.
Ale jesteśmy tylko drugim gatunkiem tutaj i mamy gówno do gadania.
I gadka że sami jesteśmy sobie winni,to tylko część prawdy.
Można by jeszcze wiele powiedzieć,tylko po co i dla kogo jeśli wszyscy o tym wiedzą.
A kozioł musi być
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok