Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
darek47 ... (9740 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
Pytanie było proste.
Jak widzisz start takiej rodziny polskiej w norwegi,bez pomocy państwa norweskiego.
Bo ja nie widzę takiej możliwości. I dlatego muszę tutaj "zapieprzać" a rodzina być tam.
I takich rodzin jest co najmniej 90%.
I nie mów mi o asymilacji jeśli brudas ma wszystko za darmo a ja muszę zarobić na swoją rodzinę i tego brudasa.
A mówiąć o obciążeniach finansowych,miałem na myśli tylko utrzymanie rodziny.
Nie jest to takie różowe jak by się mogło wydawać wam młodym.
Pożyjesz jeszcze trochę , to się przekonasz sama.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
ja zwijam zagle...dobrej nocki,nocne marki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
retier1 napisał:
Pytanie było proste.
Jak widzisz start takiej rodziny polskiej w norwegi,bez pomocy państwa norweskiego.
Bo ja nie widzę takiej możliwości. I dlatego muszę tutaj "zapieprzać" a rodzina być tam.
I nie mów mi o asymilacji jeśli brudas ma wszystko za darmo a ja muszę zarobić na swoją rodzinę i tego brudasa.

retier1 nie pisz brudas,bo Twoj post zostanie wykasowany.Napisz czysty inaczej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
dla ciebie było proste, bo ty je formułowałeś. ja nie siedzę w twojej ani niczyjej innej głowie. napisałam, że bez pracy sobie nie wyobrażam. a rodzinę również posiadam. co więcej znosiłam długą rozłąkę, żeby mieć jak to nazywasz "start". a rodzinę można ściągnąć, czego jestem przykładem. nie widzisz możliwości ściągnięcia rodziny tutaj? jakieś muszą być, skoro tutaj pracujesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
giovi2 napisał:
retier1 napisał:
Pytanie było proste.

retier1 nie pisz brudas,bo Twoj post zostanie wykasowany.Napisz czysty inaczej

A jak na nas mówią że jesteśmy brudasy,pijaki i złodzieje to jest wszystko okey,
i to nie jest dyskryminacja?
Tylko jak to nazwać?
A niech sobie kasują.
Norwedzy tak samo nie przepadają za nimi jak i inni.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Saka,uwierz poprostu na slowo.
Wy macie inną perspektywe czasową na starcie, a my z bagażem życiowym calkiem inną.
Ty z czego innego będziesz rezygnować i ja z czego innego.
Po prostu,wybór mniejszego zła,i tego się nie przeskoczy jeśli nie chce się być egoistą.
Za 20 lat całkiem inaczej będziesz widziała pewne sprawy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:A jak na nas mówią że jesteśmy brudasy,pijaki i złodzieje to jest wszystko okey,
i to nie jest dyskryminacja?
Tylko jak to nazwać?
A niech sobie kasują.
Norwedzy tak samo nie przepadają za nimi jak i inni.

TO , że tak na Nas mówią to nasza własna i niczym nie przymuszona zasługa ...
Natomiast ,że On ma inny odcień skóry to nie jego wina...
I żeby nie było ,że Ich bronię....
Ja ich nie znoszę ...mam do nich awersję ...jednak tak jak Norg z mojej pracy w ich obecności jestem uprzejmy acz obojętny...
Takie tu prawo..i trzeba się do niego dostosować ,niema innego wyjścia, jak się chce tu być i pracować...

Co do rodziny ...mam znajomego który bez rodziny wytrzymał tylko pół roku ...po tym okresie sprowadził żonę i troje dzieci
/gimnazjum/ i nie było gadania ,że to tamto owamto...
Przez drugie pół roku mieli ciężko ..jednak teraz jest już tylko lepiej...
Wszystko zależy od CHCIEJSTWA GŁOWY RODZINY... i tyko On pracuje ... żona siedzi w domu ..zresztą w polsce też nie pracowała...
UTRZYMAĆ DWA DOMY jest gorzej niż jeden... no chyba ,że ktoś tutaj pracuje jak wół i mieszka w ciasnej oborze jedząc słomę... i siano na deser...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Jeśli mówisz o ogóle to tak,masz racje.
Co do chciejstwa,to dam takie porównanie,nie zawsze zyski przewyższają koszta.
Z mojej strony to już koniec tematu.
Dobranoc wszystkim.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...niczego nie ukradlem,nikogo nie oszukalem.nie zataczam sie na ulicy,dbam o higiene osobista.
dlatego prosze uprzejmie,nie nazywac mnie zlodziejem,oszustem,pijakiem i brudasem!

a ci,ktorzy pisza,ze ta 'nasza' zasluga,widocznie sami maja cos,na sumieniu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
panladny napisał:
...niczego nie ukradlem,nikogo nie oszukalem.nie zataczam sie na ulicy,dbam o higiene osobista.
dlatego prosze uprzejmie,nie nazywac mnie zlodziejem,oszustem,pijakiem i brudasem!
a ci,ktorzy pisza,ze ta 'nasza' zasluga,widocznie sami maja cos,na sumieniu...

NASZA... OZNACZA W TYM PRZYPADKU NARODOWOŚĆ POLSKĄ ...!!!Którą ..TY... Ja...On..Oni..reprezentujemy... i tego się nie zmieni...
A teraz od Norga usłyszałem .., że nastepną naszą specjalizacją na terenie Norge jest SAMOSPALENIE tylko dlaczego przy okazji palimy im ich domy!!!...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok