Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(7507 niezalogowanych)
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Niezalezna.pl powinna nazywac sie zalezna od pis dla mnie zerowe zrodlo informacji tak jak szmatlawiec gazety polskiej.jak tak lubicie grzebac w historii to wracajcie do Polski tam kosciolow pod dostatkiem,takich co grzebia w historii i nia zyja nie brakuje.rodzine na pewno tym wykarmicie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
ile lat jeszcze bedzie ten temat wałkowany? tragedia to fakt ale stało sie i już tyle czasu minęło a tu dalej to samo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ale lemingi maja wode z muzgu
w takie bzdury wierza i jeszcze ich bronia

Ty już mnie tu UB nie strasz. Nie wiem kto was edukował ale na pewno nie szkoła. Bo wiedzielibyście że "w ogóle" się pisze osobno.

Jacy kurwa mocodawcy? Ty naprawdę jesteś tak pojebany że myślisz że niby ja mam mocodawców?

Że jak się mlaskający rozwalił bo od razu zamach?

masz jakies dowody ze to byl wypadek ?
gdzie ja napisalem ze to zamach ?
jak sie nie potrafi znalezdz argumentow co do tresci to sie czepiasz formy
sile argomentow chcesz znegpwac argumentem sily

historii to wracajcie do Polski tam kosciolow pod dostatkiem,takich co grzebia w historii i nia zyja nie brakuje.rodzine na pewno tym wykarmicie.
no wlasnie dzieki PO tam juz sie nie da zyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lamikoboy napisał:
...DOWÓDCY WSZYSTKICH RODZAJÓW SIŁ ZBROJNYCH W POLSCE ( Czytaj :cała polska armia pozbawiona została dowódców - których wiedza była niezastąpiona)!!!
... ICH WIEDZA BYŁA DO DUPY ... !!! .
---
... SKORO , DALI SIĘ DOBROWOLNIE , WPAKOWAĆ RAZEM , DO JEDNEJ PUSZKI ... !!! .
---
... PARANOJA GŁUPOTY , NA CAŁY MILITARNY ŚWIAT ... !!! .

---
Co innego są zwykli ludzie , bez wiedzy o bezpiecznym locie , Osób decyzyjnych , danego Państwa , a co innego Ponoć wykształceni w odpowiednim kierunku .
---
Lizali Dupę , przed w trakcie , to i teraz LIŻĄ ... WIECZNIE ... na własne życzenie i z własnej głupoty...
---
W tej wypowiedzi , odnoszę się jedynie do danego zamieszczonego tekstu .
---
Pomijam tu , zwykłych Ludzi , którzy w tej Katastrofie również zginęli ...
Oraz tych , którzy z racji swojej pracy zawodowej , zginęli na stanowisku pracy .
---
Tez latam samolotami jako pasażer i też mogę kiedyś nie dolecieć , jednak to całkiem co Innego od tego , na co zdecydowali się Polscy Dowódcy Militarni ... !!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ICH WIEDZA BYŁA DO DUPY
ale kody NATO na telefonach satelitarnych juz nie
nadal telefony sa u Ruskich
a Lech byl bardzo niewygodny dla co niektorych przywodcow swiatowych
i wszystkich kombinatorow w Polsce
przyklad sedzia Tuleja musial skazac doktora G ale usiluje zdyskredytowac sledstwo

Niezalezna.pl powinna nazywac sie zalezna od pis d
niezalezna.pl/37689-sedzia-milewski-bedzie-sie-dzis-tlumaczyl
tego nie podala Gazeta Wybiorcza

a tu wersja dla lemingow
www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sedzia...odwolany,279285.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
anders b. napisał:
ile lat jeszcze bedzie ten temat wałkowany? tragedia to fakt ale stało sie i już tyle czasu minęło a tu dalej to samo.

Co najmniej tak dlugo, jak dlugo bedzie trwalo sledztwo-farsa w sprawie katastrofy, a tym samaym
nie rozpocznie sie prawdziwe, uczciwe sledztwo. To przeciez logiczne.

Gdyby w jakims wypadku zgineli Twoi bliscy, w niejasnych okolicznosciach, gdybys dostawal tylko czesto zmieniany chlam informacyjny, gdyby sie nawet okazalo, ze w grobie, ktory odwiedzasz, nie lezy Twoja matka/zona/maz syn, bo jakies mongoly wrzucaly do trumien ciala "jak leci" to powiedzialbys "no dobra, stalo sie"

Tam byl prezydent Polski, generalicja, ostatni prezydent na uchodzstwie, wybitni Polacy..., wiec wyobraz sobie, ze dla ludzi (juz pomijajac rodzinyny ) ta sprawa nie moze zakonczyc sie na etapie "NIC".... Dla ludzi ma to znaczenie, a poniewaz rzad Polski, tu powiem brzydko ,"dal i daje coraz bardziej, dupy w tej sprawie", to bedzie temat walkowany, do konca, do skutku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
byłem na bieżąco dlugo w tej sprawie ale teraz już jak oglądam tv i słysze smolensk (na szczęście nie było nikogo z mojej rodziny) to po prostu przełączam kanał, a tak w ogóle jak oglądam wiadomości to jest więcej śmiechu przez to co tam nasz rząd wyprawia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ja na sczescie nie ogladam polskiej TV, jezeli chce wiedziec co i jak na prawde sie dzieje w Polsce, to czytam, to, co w najmniejszym stopniu podlega cenzurze, a jak slysze "Smolensk", to poprostu mam jedno skojarzenie - niewyjasniona katastrofa, ktorej przyczyny, mam nadzieje, zostana kiedys uczciwie wyjasnione. Kazdy robi to chce, ale przynajmniej polowa spoleczenstwa chce, aby sprawiedliwosci stalo sie zadosc. I ma do tego prawo.
W kwesti obecnego rzadu, to zgadzam sie z Toba, jego poczynania moga faktycznie rozbawic. Niestety, dla milionow Polakow zamieszkujacych nasz Ojczyzne jest coraz bardziej nie do smiechu..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
piotr kwiatkowski
(grupa Laokona)
Początkujący
Cóż można powiedzieć o ludziach,którzy nie chcą lub nie potrafią przyjąć i zrozumieć
teorii naciskowej a la GazWyb?,chyba tylko to ,co powiedział jeden z ojców chrzestnych
i założyciel III RP towarzysz Jacek Zupka- Kuroń;
Przez takich jak wy to socjalizm się w Polsce nie udał.
Oj nie udał się nam nie udał,ale za to III RP już tak,bardzo nam się udała,bo jak mówił ktoś mądry,co się odwlecze to nie uciecze.I nie pozwólmy,aby tak fajny projekt,zarządzany
przez jeszcze bardziej fajnych ludzi uległ destrukcji,tylko dlatego,że grupka malkontentów
nie radzi sobie z przyswojeniem Ogólnej Teorii Naciskowej. Forumowicz Wilhelm
Tell bardzo klarownie nakreślił podstawowe jej założenia i za jej pomocą jasno
wyjaśnił przyczyny katastrofy. I po co szukać czegoś jeszcze? Wiadomo Kaczor
naciskał ,a co się dzieje, jak ktoś naciska na samolot,no co? Samolot obniża swój lot,
chyba to proste. Druga zasada dynamiki Newtona mówi:
„Jeżeli na ciało działa siła, to porusza się ono ruchem jednostajnie przyspieszonym z przyspieszeniem wprost proporcjonalnym do tej siły i odwrotnie proporcjonalnym do masy ciała.”
Wektor siły nacisku kaczora na samolot wzrastał wraz zezbliżaniem się do Smoleńska. Tuż przed katastrofą ,a po telefonie drugiego kaczora osiągnął poziom krytyczny,dodatkowo wzmocniony głośnym okrzykiem z salonki; Ląduj dziadu!
Ot i wot mamy wszystko naukowo wyjaśnione i dalsze badania i analizy są zupełnie
zbędne.
Ps.Dla tej części elektoratu platformy, który miewa jakieś wątpliwości przypominamy
treść SMSa z obowiązującą linią myślenia:

"Katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. Do ustalenia pozostaje kto ich do tego skłonił"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
grupa Laokona napisał:

Do ustalenia pozostaje kto ich do tego skłonił"?

nie kto
a co?
wstyd przed nieprzewidzianym zakończeniem hucpy
jaką było rozpoczęcie prezydenckiej kampanii wyborczej przez Lecha na grobach w Katyniu
to byłby obciach i poszłoby w świat
polecieli i zawrócili
albo wylądowali gdzieś daleko i błąkali się, a tu telewizja czekała
i miały być dostojne przemówienia nad grobami bez kartki w ręku
i powaga
i majestat
brata
bliźniaka
i byłby tylko szyderczy śmiech
wokoło
Zgłoś wpis
Oceń wpis: