Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(7510 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
patim napisał:
no wiesz jasta...to są tylko spekulacjejedna z wersji...ale nie mozna ani zaprzeczyc ani potwierdzic..
mozna poniewaz szczatki samolotu zostaly wydobyte z morza
wystarczy poczytac protokoly
za jakies 100 lat

a Sikorski byl niewygodny
wystarczy przeanalizowac stosunki polityczne miedzy Anglia i Rosja

pewnie,ze był i to nie podlega dyskusji,chociazby Katyń i powojenne granice Polski ale nie bede tego rozwijać bo nie o to mi chodzi...tak wiele było znaków zapytania i tak nieudolnie i na szybko przeprowadzone śledztwo,ze twierdzenie o zamachu miało racje bytu...i w tym całym zamieszaniu i snuciu róznych teorii,jakos umknęła rzecz tak banalna jak przeciazenie....spowodowane nadmiernymi zakupami pasażerów..w sumie wstydliwa ale to byli tylko ludzie...
poza tym liberatora nie udało sie wydobyć całego,w piach dna morskiego wbił sie dziobem bardzo głeboko i dalej tam jest...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
a Sikorski byl niewygodny
wystarczy przeanalizowac stosunki polityczne miedzy Anglia i Rosja

katolicko-narodowy tumanie
po analizuj sobie stosunki pomiędzy Piłsudskim a Sikorskim
a jeszcze lepiej pomiędzy Sikorskim a piłsudczykami i sanacją
co w główce się nie mieści, że
jeden samolocik piznął o wodę, bo świnie przeholowały z bagażykami
a drugi jebnął o brzozę, bo świnie tak się pchały do kamery, że na pogodę nie patrzyły
takie prozaiczne
tak nie może być
nie z Polskimi Panami
to musiał być zamach
KGB
albo Putin
no niech sztuczna mgła
ale coś musiało być
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
I już wszystko jasne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Najbardziej prorządowy to jest nasz dziennik

A Leszek Miler to fanatyk religijny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Katastrofa smoleńska
Sejm przeznaczy 3 mln złotych na pomnik katastrofy smoleńskiej
Sejm przy­jął se­nac­kie po­praw­ki do bu­dże­tu na 2013 r. Tym samym do 12 mld zł wzro­śnie limit po­ży­czek, które rząd bę­dzie mógł udzie­lić Fun­du­szo­wi Ubez­pie­czeń Spo­łecz­nych. Jed­nym z waż­niej­szych usta­leń jest prze­ka­za­nie trzech mi­lio­nów zło­tych na bu­do­wę po­mni­ka ofiar ka­ta­stro­fy smo­leń­skiej. Te pie­nią­dze za­pi­sa­no kosz­tem wy­dat­ków na muzea.
onet.pl

...pewnie ,po co nam jakies tam muzea,kina,teatry czy wydawnictwa książkowe...lepiej aby plebs,ze był za bardzo wykształcony i oczytany,czarną masa łatwiej kierowac...no,jedno muzeum napewno powstaniekto zgadnie jakie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
A Leszek Miler to fanatyk religijny
a twoja zdolnosc rozumienia jest na poziomie ameby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
@patim ..o ile moge zrozumiec twoja niechęć do partii rządzącej czyli PO o tyle zagadkę stanowi hołubienie partii opozycyjnej PiS...własnie w tym miejscu(czytaj sejmu)przydałaby sie taka,,promieniotwórcza,kosmiczna mgła,,aby to całe towarzystwo cudownie zniknęło albo pod jej wpływem nabrało rozumu...czy naprawde wierzysz w to,ze gdyby PiS doszło do władzy to coś było by lepiej,zapanowałby raj,dobrobyt,tolerancja...oj ludzie małej wiary,przecież oni wszyscy dążą tylko do jednego WŁADZY...tak naprawde nie obchodzi ich los szaraka i to jak on zyje,jak do tej pory nie zdechł to dalej jakos pociągnie a w szczególnosci jak rodzina z zagranicy regularnie śle kase...dla wszystkich u żłoba liczy sie wysoki stołek,prestiż,to ile moga sie nachapac zanim ich czas minie i nadejdą inni złotouści...tam najzwyczajniej jeden drugiemu zazdrosci bo chciałby być na jego miejscu i czerpac takze korzysci...jeszcze wiele wody upłynie zanim cos sie zmieni i nawet wymarcie paru pokolen moze nic nie dać bo młodzi przesiąkają od starych...
pamietasz może czasy jak bracia byli u szczytu władzy?prezydent i premier..pamiętasz ich wyraz twarzy i to jak sie zachowywali....tak wyglądała żądza władzy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
nie ja poprostu od 1986 jestem w opozycji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
patim napisał:
nie ja poprostu od 1986 jestem w opozycji

Jakiej opozycji? Jesteś twardym PiS-owskim radykałem. Każdy kto nie wielbi Jarka to zdrajca narodowy. Najlepiej kule w łeb takiemu. Szlak Cie trafia jak ktoś powie że cokolwiek w PiS było złe. PO to banda leni. Banda pierdolonych leni, ale jak mam do wyboru lenia i ludzi którzy są pojebani i każdy swój kretyński pomysł starają się na siłę wprowadzić w życie to ja osobiście wole lenia. Może nie pomoże ale przynajmniej nie spierdoli wszystkiego.

Nie będzie mi wmawiał że jak spadnie deszcz to wina ruskich, że jak przypale obiad to wina Niemców bo pewnie zrobili chujową patelnie aby sabotować polskie domy i abyśmy wszyscy z głodu poumierali.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok