Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Adrian Nosal Michal Kowal Piotr Świ Monika Hopek Paola Skocz Karolina Skibińska Agnieszka Tomasiewicz (Rudek) Adam Okeniczak Natalia Krupa Jan Polak Madziaxxx Gmail Malta rengjoring kmg gz (13069 niezalogowanych)
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Nie wiem jak duzo polaków słucha norweskiej tv lub czyta norweskie gazety? bo nie wiem czy słyszeliscie co powiedział Lysbakken były minister dzieci Panstwo jest włascicielem wszystkich dzieci,to panstwo decyduje o tym kto ma byc rodzicem jesli komuś takie cos odpowiada to jego sprawa, mnie akurat nie,lecz pamiętajcie słowa tego pana,zeby pózniej nie było szoku dzieci wszystkich biologicznych rodziców są tylko i wyłącznie brzydko ujmujac wypozyczone od panstwa na okres taki jaki się podoba panstwu...

nie którzy się wciąz smieją z tego tematu,oburzaja,wyzywaja... zamiast usiasc i powaznie się nad nim zastanowic,bo kiedys może przyjśc moment gdy na to zastanowienie nie bedzie już szans,a wtedy to juz nawet nadzieja nie pomoże

a rodziny zastępcze to tez nie zawsze sa takie krystaliczne wiec po co to gadanie ze jak zle u biologicznych to zastepcza rodzina...hm dziecko gorzej boli nawet złe słowo od obcych ludzi niż klaps od matki...zaznaczam że nie jestem za biciem dzieciale upokorzenia od obcych gorzej bola nawet Nas dorosłych...bo to obcy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
oppland napisał:
Nie wiem jak duzo polaków słucha norweskiej tv lub czyta norweskie gazety? bo nie wiem czy słyszeliscie co powiedział Lysbakken były minister dzieci Panstwo jest włascicielem wszystkich dzieci,to panstwo decyduje o tym kto ma byc rodzicem jesli komuś takie cos odpowiada to jego sprawa, mnie akurat nie,lecz pamiętajcie słowa tego pana,zeby pózniej nie było szoku

To, ze sluchasz norweska tv, czy czytasz norweskie gazety nie jest rownoznaczne, ze rozumiesz

To, ze sobie ktos cos mowi nie jest rownoznaczne, ze tak ma byc. Kaczynski tez twierdzi, ze byl zamach stanu, ale nikt przy zdrowych zmyslach nie bierze tego za pewnik.
Byla taka propozycja SV...., a jak sama napisalas, Lysbakken jest "bylym ministrem dzieci"
( mowiac prawde, to sie nazywa: barne-, likestillings- og inkluderingsminister )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Muszkieterka napisał:
barneverne to pomocna instytucja. pomagaja.
uwazam ,ze to, co kiedys zahuczalo nt wykradzonego dziecka przez naszego slawnego detektywa to....niepotzebna antyreklama

Oni pomogli mi jestem wdzieczna.

kazdy ma w zyciu problemy.

Oni dbaja o dzieci.
jesli obydwoje rodzicow jest nieodpowiedzialnych to dobrze,ze oni reaguja.

np dwoch pijakow mowiac drastycznie. imprezy i hulaki i alkohol. to jest srodowisl
ko dla dzieci?

mi pomogli. ciesze sie ze jestem z dziecmi w Norwegii. to dobry kraj i nie narzekajcie

no pomogli ci
dali ci lekka prace placa ci niezle pieniadze
zwlaszcza ze nie posiadasz zadnego wyksztalcenie ani nawet zawodu
i calej rodzinie pewnie tez
w koncu brnevernettjenester dostaldodatkowe 5 000 000kr na nowe etaty
w Ness juz zatrudnili dwoch kolesiow

jestes bardziej norweska niz norwedzy
taki polonorek
ze niby w polsce jest gozej

a w hameryce jeszcze gorzej jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(Muszkieterka)
Nowicjusz
EEEEE.ublizasz mi.
Do twojej wiadomosci mam wyksztalcenie,ktore zdobylam w Polsce.
jestm z tego dumna.

Ukonczylam studia magisterskie na Politechnice Lodzkiej oraz studia w Wyzszej Szkole Kupieckiej tez w Lodzi.
Jak cie to dalej interesuje to podesle ci moja strone na Golden Line co robilam w Polsce i kto o mnie zabiegal z pracodawcow.

Dumna jestem,ze pracowalam w PL.

Czuje sie 100% Polka.

Tu nie jestem dla zysku czy pieniedzy. Kariere zrobilam w PL.
Przyjechalam tu za miloscia jak glupia co okazalo sie porazka.....

mowie o pomocy dla kobiet z BV w pomocy znalezianiu mieszkania,za ktore sama place, blizszego przedszkola, itp.
Prace sama sobie znalazlam. Wiec nie gadajcie o pieniadzach.

Nie zyje z zasilku

pozdrwiam

to pomoc dodatnio wplywa na kobiety, samotne kobiety, ktore mialy problem z facetem, ktory pijac alkohol uwazalsie za damskiego boksera. wystarczy?Dodaja otuchy i pomagaja zalatwic dla was facetow nie istotne sprawy takie jak zajecia dla dzieci czy miesce na muzyce czy przedszkoel w odleglosci tzw rzutu beretem.
to jest ogromna pomoc dla nas matek,ktore jezdzimy do pracy.
A Wy?
faceci?
ktory jest z was tu w Norwegii i udaje chorego i bierze zasilek z NAV? to jest facet???

powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(Muszkieterka)
Nowicjusz
uwazam,ze nie powinni sie wypowiadac ci ,ktorzy nie mieli doczynienia z ta instytucja.
Wilee Polakow pije, imprezuje i zaniedbuje tu dzieci. w Polsce nikt sie tym nie chce interesowac.
zatem.....darujmy sobie....

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Muszkieterka napisał:
EEEEE.ublizasz mi.
Do twojej wiadomosci mam wyksztalcenie,ktore zdobylam w Polsce.
jestm z tego dumna.

Ukonczylam studia magisterskie na Politechnice Lodzkiej oraz studia w Wyzszej Szkole Kupieckiej tez w Lodzi.
Jak cie to dalej interesuje to podesle ci moja strone na Golden Line co robilam w Polsce i kto o mnie zabiegal z pracodawcow.

Dumna jestem,ze pracowalam w PL.

Czuje sie 100% Polka.

Tu nie jestem dla zysku czy pieniedzy. Kariere zrobilam w PL.
Przyjechalam tu za miloscia jak glupia co okazalo sie porazka.....

mowie o pomocy dla kobiet z BV w pomocy znalezianiu mieszkania,za ktore sama place, blizszego przedszkola, itp.
Prace sama sobie znalazlam. Wiec nie gadajcie o pieniadzach.

Nie zyje z zasilku

pozdrwiam

to pomoc dodatnio wplywa na kobiety, samotne kobiety, ktore mialy problem z facetem, ktory pijac alkohol uwazalsie za damskiego boksera. wystarczy?Dodaja otuchy i pomagaja zalatwic dla was facetow nie istotne sprawy takie jak zajecia dla dzieci czy miesce na muzyce czy przedszkoel w odleglosci tzw rzutu beretem.
to jest ogromna pomoc dla nas matek,ktore jezdzimy do pracy.
A Wy?
faceci?
ktory jest z was tu w Norwegii i udaje chorego i bierze zasilek z NAV? to jest facet???

powodzenia

Twierdzisz,że jesteś wykształcona,że BV Ci pomogło w czym się do cholery pytam ,jesteś durna jak but szkoda mi Ciebie jak można wrąbać się w bezsensownego chłopa a może on nie umiał Ci inaczej wytłumaczyć jak wpieprz spuścić po tych słowach jakie tu wypisujesz -nie dziwię się mu.
BV Ci pomogło ....a ty co tak poobijana byłaś ,że sama nie mogłaś pochodzić za mieszkaniem ,za przedszkolem,zapisać dziecko na zajęcia dodatkowe SZOK
Jeśli BV nie odebrało Ci dziecka to miałaś więcej szczęścia niż rozumu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(Muszkieterka)
Nowicjusz
powodzenia Zycze. ta dyskusja jest nie na miejscu.
Umiesz tylko ublizac.

ciesz sie swoim zyciem a innym nie ublizaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
muszkieterka-a nie zastanawia cie dlaczego wsrod norwegow bv to temat tabu?
i boja sie do tego stopnia ze nawet o tym nie rozmawiaja

pozatym ,ze jeszcze ci nie odebrano dziecka nie znaczy ze nie zmienia zdania za jakis czas.../czego ci nie zycze/

czy lekarz ktory wyleczy 50 pacjetow, 50 usmierci jest dobrym lekarzem....,a pozniej okaze sie ze z tych 100 tak naprawde leczenia wymagalo 10....

czy uwazasz ze jesli po kilku latach "wyjasniania"pomowienia, okazuje sie ze wszystko bylo ok.dziecko nie wraca do rodzicow jest wlasciwe itd itd,zastanow sie troche co piszesz

bo rownie dobrze ktos moze napisac ze wojna jest calkiem fajna bo on przezyl i nawet sie na niej wzbogacil....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
dalej ten zjebany barnevernet

dlaczego osoby ktore zjebaly cos w swoim zyciu nie przyznaja sie poprostu ze odebrano im dzieci bo maja problemy w domu i z wychowaniem

w Polsce nie brakuje rodzin gdzie jest patologia itd. gdzie dzieci trafiaja do rodzin zastepczych czy domow dziecka

tez nikt nie siedzi z zalozonymi rekami i nie patrzy az dochodzi do tragedii

popier+++dolic takie komentarze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
powiatowy myśliciel napisał:
dalej ten zjebany barnevernet

dlaczego osoby ktore zjebaly cos w swoim zyciu nie przyznaja sie poprostu ze odebrano im dzieci bo maja problemy w domu i z wychowaniem

w Polsce nie brakuje rodzin gdzie jest patologia itd. gdzie dzieci trafiaja do rodzin zastepczych czy domow dziecka

tez nikt nie siedzi z zalozonymi rekami i nie patrzy az dochodzi do tragedii

popier+++dolic takie komentarze

pier+++dolić taki komentarz,tak trudno dostrzec różnice bo Ci oczy ch... zasłania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok