Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3198 niezalogowanych)
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Ansz - wypowiedz szahade i wyjedz poznawac narod proroka. Polecam Iran lub Arabie saudyjska.
Wtedy porozmawiamy. Jak dotad jedynie sie osmieszasz. Brak jakichkolwiek racjonalnych argumentow , jedynie proby zaklinania rzeczywistosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
"Rozmawialm tez nieraz z muzulmanami , swietnie znaja biblie i cytuja

Hilton dokladnie!!! Zgadzam sie Toba, ale wyszukuja takich wesetow zeby "upokorzyc" nas przynajmniej jak tak doswiadczylam i jesli nie mamy "miecza" slownego pod postacia wersetow z Biblii to kiepsko...Jak dla mnie "Stary Testament" jest trudny do zrozumienia i ciezko jest zapamietac
wersety konkretne...a "Nowy Testament" np.Ewangelia sw.Jana bardzo latwa i przyjemna do zapamietania...pisalas wczesniej ze jestes raczej ateistka, nie namawiam ale polecam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
AgaN napisał:

Hilton dokladnie!!! Zgadzam sie Toba, ale wyszukuja takich wesetow zeby "upokorzyc" nas przynajmniej jak tak doswiadczylam i jesli nie mamy "miecza" slownego pod postacia wersetow z Biblii to kiepsko...Jak dla mnie "Stary Testament" jest trudny do zrozumienia i ciezko jest zapamietac
wersety konkretne...a "Nowy Testament" np.Ewangelia sw.Jana bardzo latwa i przyjemna do zapamietania...pisalas wczesniej ze jestes raczej ateistka, nie namawiam ale polecam

Co polecasz? N testament? Przeciez ci napisala, ze czytala kilkakrotnie wiec o co ci chodzi. To ja tobie polecam: Bog nie jest wielki - Hitchensa, Koniec Wiary - Harrisa, Bog urojony - Dawkinsa i tegoz " Samolubny gen". Jak przebrniesz to moze cos wiecej dojdzie.
A swojego " Isa" wielb sama.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
norek100 napisał:
co myslicie o muzułmanach?????

Ja nie bardzo rozumiem po co ten watek ?! A moze to bylo tylko pytanie retoryczne

Nie istnieje taki rasowy, "prawdziwy" polak, ktory powiedzialby cokolwiek pozytywnogo o kinkolwiek innym, a tym bardziej o muzulmanie....
Takiego, kulactwa, ciemnoty, ksenofobii i fanatyzmu niejeden "wasz" muzulmanin by pozazdroscil
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Makaryna napisał:
norek100 napisał:
co myslicie o muzułmanach?????

Ja nie bardzo rozumiem po co ten watek ?! A moze to bylo tylko pytanie retoryczne

Nie istnieje taki rasowy, "prawdziwy" polak, ktory powiedzialby cokolwiek pozytywnogo o kinkolwiek innym, a tym bardziej o muzulmanie....
Takiego, kulactwa, ciemnoty, ksenofobii i fanatyzmu niejeden "wasz" muzulmanin by pozazdroscil

Jedyna sprawiedliwa - Ale wyjasnij prosze znaczenie slowa " kulactwo" bo nie bardzo rozumiem.
Jezeli to brak polskiej klawiatury i mialas na mysli " kułactwa " to tym bardziej nie rozumiem. Bo to slowo tu nie pasuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
optimus reaktywacja napisał:Jezeli to brak polskiej klawiatury i mialas na mysli " kułactwa " to tym bardziej nie rozumiem. Bo to slowo tu nie pasuje
Tak to jest jak Dziecko Robotnika ...nasłuchało się w się w Domu ...Komunistycznego Bełkotu , to teraz plecie trzy po trzy .
A wystarczyło tylko , przed napisaniem tego słowa , zerknąć do Wiki co to oznaczało kiedyś .
---
I pomyśleć , że Ja też Jestem Określany Mianem Kułaka w Moim Zdegenerowanym Robotniczym Bloku w którym Mieszkam w Polsce ...
Tylko z tej racji , ,że kiedyś przy kielichu wódki , pochwaliłem się iż w spadku dostałem 5-ha. ziemi po Dziadkach .
ISTNA PAUPERYZACJA KUŁACTWA Polskiego z Ukraińskim Rodowodem w Kokoszku ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
gabriel napisał:
optimus reaktywacja napisał:Jezeli to brak polskiej klawiatury i mialas na mysli " kułactwa " to tym bardziej nie rozumiem. Bo to slowo tu nie pasuje
Tak to jest jak Dziecko Robotnika ...nasłuchało się w się w Domu ...Komunistycznego Bełkotu , to teraz plecie trzy po trzy .
A wystarczyło tylko , przed napisaniem tego słowa , zerknąć do Wiki co to oznaczało kiedyś .
---
I pomyśleć , że Ja też Jestem Określany Mianem Kułaka w Moim Zdegenerowanym Robotniczym Bloku w którym Mieszkam w Polsce ...
Tylko z tej racji , ,że kiedyś przy kielichu wódki , pochwaliłem się iż w spadku dostałem 5-ha. ziemi po Dziadkach .
ISTNA PAUPERYZACJA KUŁACTWA Polskiego z Ukraińskim Rodowodem w Kokoszku ...

Moze zacznij wyjasniac co masz na mysl - Do kogo lub czego odnosi sie twoja wypowiedz?
Jaki jest zwiazek wyrazu " kulactwo" z rwszta postu makaryny? Pozwol moze najpierw jej zabrac glos poniewaz nie wiesz co chciala powiedziec poprzez umieszczenie tego zwrotu w swoim poscie.

Jak zwykle wybiegasz przed szereg i komentujesz bez jakichkolwiek konstruktywnych tresci.

Co ma " PAUPERYZACJA KUŁACTWA " do tresci ktore prezentowala Makaryna?

Podstawowe warunki kontekstu informacyjnego zostalu zaburzone, ale to dla ciebie nie pierwszyzna. Belkotu ciag dalszy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
optimus reaktywacja napisał:Podstawowe warunki kontekstu informacyjnego zostalu zaburzone, ale to dla ciebie nie pierwszyzna. Belkotu ciag dalszy.
Jak widać , Ty uwielbiasz Akademicki Porządek ... takie forumowe szkiełko i oko .
---
Chcesz dzielić włos na cztery części , a na pustyni zobaczywszy skorpiona zatrzymujesz się , odłączając od Karawany i badasz Jego /skorpiona /otoczenie , zapominając całkowicie dlaczego byłeś w tej konkretnej Karawanie .
---
Nie obrażając Nikogo ...to co ... "Makaryna"... może odpowiedzieć jeszcze na Twoje Dywagacje ... skoro nieświadomie / brak wiadomości o cytowanym słowie / użyła go w Swoim Zdaniu ... .
---
Tak , wychodzę przed szereg , czy ma to jakiś sens czy też i Niema ... , lepiej coś robić , niż czekać z założonymi rękoma ... poprzez takie postępowanie , szybciej zdobywam wiedzę jaką domniemywam osiągnąć ... dlatego kiedyś tam dawno temu , za górami i lasami ...zrezygnowałem ze spokojnej sali wykładowej , na rzecz tego , co dzieje się na zewnątrz .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
optimus reaktywacja napisał:Co ma " PAUPERYZACJA KUŁACTWA " do tresci ktore prezentowala Makaryna? ...
---
...SPECJALNIE ...odpisuję na to zagadnienie w osobnym poście ... / by nie zagubiło się wśród innych głoszonych ... HEREZJI /...
---
Moim zdaniem ..."Makaryna"... używając tego zwrotu w swojej wypowiedzi , właśnie zubożyła i zdyskredytowała znaczenie ...Kułak... A dlaczego ? , ano dlatego , że Chłop który był Kułakiem , to nie był zwykły Kmiot ...tylko Człowiek z Głową Na Karku , który Posiadał dużą Wiedzę w Swoim Rolniczym zawodzie ... jak i potrafił również ekonomicznie zarządzać Swoim ziemskim Dobrem , tak by ONO nie zmniejszało się a powiększało ...
---
Dzisiaj Nawet po Studiach Rolniczych , Ludzie są bardziej Tępi w gospodarce Rolnej , Jak Ówcześni ...KUŁACY ...
---
No to tyle ... więcej nie chce Mi Się Produkować .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
AgaN napisał:

Aga, pogubilas sie bo nie czytasz dolkadnie watku. Nie jestem "raczej ateistka", tylko po prostu ateistka, "raczej" to brzmi abstrakcyjne, podobnie jak "umiarkowany muzulmanin" - ci to denerwuja mnie najbardziej.
Dziekuje za polecenie przeczytania bibli ale juz dawno to zrobilam, rowniez koran.
Tobie polecam zrozumienie co oznacza byc ateista oraz te same ksiazki, ktore polecil Optimus.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok