Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3197 niezalogowanych)
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
bez przesady
MY nie jestesmy wybuchowi??? A nieczytacie Aftenposten? Nieoszukujcie sie , my naprawde tak bezglosnie niewtapiamy sie w norweskie spoleczenstwo O nas SLYCHAC od 2005 roku niestety bardzo czesto i do tego gorzej niz o muzelmanach . A mowili ze Brewik kupowal chemikalia w Kraju arabskim , czy w POLSCE?
Nie jestem za ichnia kultura i religia. Karzdy kraj podporzadkowuje obrzedowosc dominujacej religii. Polacy to katolicy w przewazajacej mierze a czy postepuja zeczywiscie zgodnie z zasadami tej najlepszej religgii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Nic nie pojmujesz,babo.
Oni przyjechali do nas-czyli do europy (tej cywilizowanej)
I nie można tłumaczyć jednego wybryku drugim,powiedziałaś teraz po prostu;
-w związku z tym że my jako polacy też dajemy popalić,to nie powinniśmy nic mówić na niegodziwości ciapatych-dokładnie tak babo powiedziałaś-przeczytaj sobie jeszcze raz tą głupote.
No i rozmijasz się babo z prawdą według własnego babowatego widzi misie;
-a to wystarczy spojrzeć na to co do takiej Norwegii wnosi polak,a co ciapaty,ile podatków płaci polak a ile ciapaty,ilu w NaVie stoi polaków a ile ciapatych, itd,itd.
O ostatnich rozruchach w francji z ciapatymi,półkolorowej Szwecji i rytualnych rodzinnych morderstwach nie wspomnę.
A ten głupkowaty przytocznik o Breiviku,to jest poza skalą,a propos-jakby nie ciapate i tolerancyjni inaczej-idioten,to breivik by nie zaistniał-babo,poszukaj se chłopa a nie trać energi na wirtualnym zaistnieniu na psychoanalitycznym spędzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Binladeny maja taryfę ulgowa w europie bo każdy zdaje sobie sprawę ze jak sie im odmówi wjadą armia i pozabijają białe kobiety zgwałcą krowy i w europie będzie pozamiatane ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ansz-jesli chodzi o pl. katolikow to wlasnie sie okazalo ilu jest ich naprawde,przy okazji projektu nowej ustawy w temacie finansowania kosciolow,40% max,chetnych do placenia na kosciol kat.
ot i caly polski katolicyzm....,i bardzo dobrze swoja droga,zdechna smiercia naturalna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
"Sa ludzie i ludziska" Ja mieszkalam na dzielnicy gdzie bylo 80% muzulmanow, reszta byla jugole, rosjanie,serbjczycy no i niemcy....Duzo zalezy skad pochodza muzulmanie, osobiscie znalam wielu...najgorzej bylo z jugolami ktorzy byli moslemami wszedzie weszyli podstep i strach sie bylo ich bac, od Turkow slyszalam ze sa gotowi w imie sprawy glowe uciac...klotliwi i msciwi..mialam sasiadke jugolke ktora nasylala ciagle synow a ci przychodzili i klocili sie o to ze moje dziecko biega i stuka im nad glowa Libanczycy, zero szacunku do kobiet znalam przypadki kobiet Polek ktore uciakaly nocami z dziecmi bo maz szalal ( bez alkoholu )sama odwozilam jedna do schroniska dla kobiet w nocy, chociaz uczylam sie z jednym ktory byl wyjatkiem bo bardzo byl pomocny..Somalijczycy, glosni i nie kulturalni czasami wrecz agresywni...serbowie wspolczujacy i rozumiejacy wiele spraw chyba ze wzgledu na wojne ktora mieli, a najlepsi byli Turcy, zabawni, przyjazni,zawsze pomocni, otwarci, baaardzo goscinni, tolerancyjni...zawsze uprzejmi, a w sklepach zawsze cos dla dzieci zza lady wyciagaja...no i najlepsze döner kebab robia znalam tez rosjanow mulzumanow...tylko tych z Kazachstanu...tez mili ale za to lokciami i rekami do celu chocby po trupach, iran-kobiety przepiekne i bardzo inteligentne, mezczyzn nie znalam, pozatym wielu mulzumanow mowilo ze Koran dzieli sie na dwie czesci, ta napisana przed Sobieskim i ta po wojnie gdzie dodano wiele no i tzw."Dzihad"zalezy kto co wyznaje, tak jak katolicyzm i chrzescijanstwo ktore dzieli sie po Martinie Lutherze..no to tyle mojej charakterystyki..podkreslam tylko na moich doswiadczeniach i obserwacjach mieszkajac kilka lat w multi-kulti miescie Berlinie

a nas polakow nie lubiano za nietolerancje i rasizm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
czytam te Twoje wypowiedzi,i dopiero Ciebie zrozumiałem po obejrzeniu Twoich zdjęć z synkiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
wydaje ci sie ze zrozumiales Ladny dzieciak, co ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
ansz75 napisał:
[quote]factorytka napisał:
Hilton napisał:
norek100 napisał:
co myslicie o muzułmanach?????

Aby wypowiadac sie o muzulmanach, wypadaloby zapoznac sie z ich religia, bo to religia kieruje calym ich zyciem i postepowaniem. Co to się produkować, są szajbusami nawet nie zdając sobie z tego sprawy.

A czy aby napewno to religia wplywa w najwiekszym stopniu na ich zachowanie??? Moze to kultura , wychowanie, wyksztalcenie, obyczajowosc ... bo moze sa tacy kt. wszystko to podciagaja pod nakazy religii i dlatego tak bardzo sa przeciw muzelmanom.

Kobieto, ty nie masz zielonego, a nawet bladego pojecia na temat islamu. Islam to kultura, islam to wychowanie, islam to obyczajowosc i religia, na dodatek w panstwach arabskich obowiazuje szariat, czyli prawo jest zwiazane z religia.
I jeszcze raz chcialabym zaznaczyc, ze niektorzy maja problemy ze zrozumieniem tego, co czytaja.
A takze chcialabym przypomniec, ze ja w tym watku nie uzylam slowa "zrozumiec muzulman", tylko napisalam, ze aby sie na ich temat wypowiadac to trzeba duzo wiedziec, wtedy ta wiedza pomaga odpowiedziec na pytania, dlaczego zachowuja sie tak, a nie inaczej. Ja o rozumieniu nic nie pisalam, bo sama uwazam ze trudno to zrozumiec, przynajmniej mnie - osobie, ktora odrzuca religie i uwaza je za zlo tego swiata.
Napisalam, ze wypada zapoznac sie z islamem, bo islam kieruje calym zyciem muzulmanina, i jak widac mialam racje, bo ansz75 sie wypowiada, a w tym temacie nie wie nic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
Oj Hiltonku , ty myslisz ze wiesz, bo kilka ksiazek przeczytalas A o karzdej religii tez tyle wiesz?
wiec jak okreslisz siebie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ansz-to ze ktos placi ci za nadgodziny zgodnie z prawem nie znaczy jeszcze ze jest cacy ,
mam roznych znajomych,ale muslimom nie zaufam nigdy,zawsze bedzie margines bledu i dystans,nie oficjalnie ale podswiadomie zawsze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok