Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3197 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
koalski napisał:
Hilton napisał:
ansz75 napisał:
Oj Hiltonku , ty myslisz ze wiesz, bo kilka ksiazek przeczytalas A o karzdej religii tez tyle wiesz?
wiec jak okreslisz siebie?

Powyzsza wypowiedzia tylko sie wyglupilas.
Odpowiadam na pytania: wiem bardzo duzo na temat religii opierajacych sie na biblii oraz o islamie( temat dotyczy muzulman jakbys nie zauwazyla), nieco mniej o taoizmie, buddyzmie i konfucjonizmie, a takze hindiuzmie, bo w te akurat sie nie wglebialam bardzo, gdyz wyznawcy tych religii nie zalewaja europy, liczby nie roznia sie drastycznie, ale ich jakos "nie widac"
A siebie okreslam jako myslacego ateiste.

edit: wlasnie... nie wypowiedzialm sie jeszcze co o muzulmanach mysle, wiec mysle, ze sa oblakani, co najlepiej obrazuje ostatnia sprawa Ramzy Kashgari.....

Przeczytała pare książek.
Miała również sąsiadów...
Kobieta, która odbiła jej męża była buddystką, dlatego teraz Ona uważa że...
Hilton, umówmy się - gówno wiesz.
Twoja madrość jest iluzoryczna, a Twoja wiedza nie zaspakaja Twojego ego.
No ale drąż.

Nie rozumem co kobieta, ktora jest buddystka( ktora zbalamucila mojego meza, wyciagnela z niego tyle kasy, ze nie musiala przez 2 lata pracowac, pomogla mu sie przetransformowac tak umiejetne, ze osiagnal "spokoj na wieki" ma wspolnego z moja wiedza na temat islamu? Nie okrzykuje sie znawczynia islamu, ale wiem na ten temat dosc duzo, na tyle, zeby sie swobodnie wypowiedziec. A jesli ktos, np. ty. swoja wiedze dot. muzulmanow opiera na czytaniu wikipedii, a tylko w buddyzm sie zaglebil, to wcale nie dziwi, ze bedzie w ten sposob pisal.
Mozemy sie umowic, ze gowno wiem - wedle zyczenia.
Pozdrawiam.
P.s. nigdy nie mialam sasiadow muzulmanow. Znam ich ze szkoly, z pracy, z treningow i wspolnej kawy na miescie ( kawa tylko z kobietami) i stwierdzam, ze najmadrzesi sa ci z Etiopii, duzo wiedza, duzo czytaja i nie uwazaja ze islam jest najlepszy ze wszystkich religii, nie stosja trikow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Żeby nie zakładać nowego tematu,bo i tak gów.. to kogo interesuje,mamona tylko interesuje nowobogackich inaczej.
Mam takie określenie na tych którym się powoli a czasami szybciej w dupach przewraca od NOK-
-kolejny mądrzejszy o 100 000.
Nie dociera to jednak do nich,nadal są przekonani że jest to możliwe,że przybyło im rozumu wraz z NOK.
Ale nie o tym,brak zrozumienia sugestii przez wydawało by się inteligentnego (okazuje się że inaczej) skłonił mnie do wyłuskania po krótce mojej teorii na którą wpadłem siedząc na kiblu.
Właśnie co robimy na kiblu? Opróżniamy organizm z szkodliwych substancji pozostałych po produkcji energii dla organizmu,dla ciała.
A skąd ta energia? dostarczyliśmy ją wcześniej przez zjedzenie obiadu.
A jak się produkuje tą energie dla organizmu? No cóż,trzeba to ten obiad spalić,a jak spalić to tylko przy udziale powietrza.
Jak nie będzie obiadu to ciało nie ruszy,jak nie naleje paliwa to nie pojedzie.
Główny sterownik-mózg,dlaczego tylko kilka procent wykorzystujemy świadomie? My,małe niezbyt skomplikowane samostanowiące(?) motorki na paliwo stałe.
Jest rok 3012,ludzie ewoluowali,porozumiewają się telepatycznie i podróżują w czasoprzestrzeni-nieograniczone możliwości.Towarem najbardziej porządanym są ludzkie myśli,poświata mózgu,jego moc i potega,która sprzedawana jest na kilogramy,metry i litry.
Ale zasoby tej mocy nie są niewyczerpane,skąd ją brać? z hodowli,idealnej hodowli w realnym(?) świecie.
Hodowla jest prawie idealna,mózg dobrze się rozwija a jego różnorodność a przez to obfitość liczona jest w miliardach,im więcej różnorodności tym lepiej,codziennie następuje wymiana starych na nowe w milionach sztuk (śmierć).Mózgi dla prawidłowego rozwoju muszą mięć swoje zasilanie,ale to żaden problem,zmodyfikowany i dostosowany XIX wieczny wynalazek Ottt Diesla spełnia doskonale to zadanie...itd,itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
balum napisał:

Ale nie o tym,brak zrozumienia sugestii przez wydawało by się inteligentnego (okazuje się że inaczej) skłonił mnie do wyłuskania po krótce mojej teorii na którą wpadłem siedząc na kiblu.

siedząc na kiblu to pewnie żadnej nowej doktryny nie stworzysz
o ile dobrze pamiętam to tacy filozofowie jak np Jezus, Budda, to poddawali się wielodniowej głodówce aby co nowego wydumać
nie licz na Oświecenie tym sposobem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
gabriel napisał:
optimus reaktywacja napisał:Co ma " PAUPERYZACJA KUŁACTWA " do tresci ktore prezentowala Makaryna? ...
---
...SPECJALNIE ...odpisuję na to zagadnienie w osobnym poście ... / by nie zagubiło się wśród innych głoszonych ... HEREZJI /...
---
Moim zdaniem ..."Makaryna"... używając tego zwrotu w swojej wypowiedzi , właśnie zubożyła i zdyskredytowała znaczenie ...Kułak... A dlaczego ? , ano dlatego , że Chłop który był Kułakiem , to nie był zwykły Kmiot ...tylko Człowiek z Głową Na Karku , który Posiadał dużą Wiedzę w Swoim Rolniczym zawodzie ... jak i potrafił również ekonomicznie zarządzać Swoim ziemskim Dobrem , tak by ONO nie zmniejszało się a powiększało ...
---
Dzisiaj Nawet po Studiach Rolniczych , Ludzie są bardziej Tępi w gospodarce Rolnej , Jak Ówcześni ...KUŁACY ...
---
No to tyle ... więcej nie chce Mi Się Produkować .

Wlasnie - twoim zdanie. Jak zwykle. Moze warto najpierw poczekac na to co sama makaryna ma do powiedzenia? Jezeli bowiem miala na mysli co innego to twoja wypowiedz traci sens( chos raczej nie miala go nigdy)

Dodatkowo we wczesniejszym poscie zarzucasz mi Fallacia accidentis. Odpowiedz jest prosta- jak zwykle antycypujesz co autor mial na mysli a wystarczylo jedynie przeczytac ze zrozumieniem.
Kaza nawet najglupsza informacje probujesz uwiarygodnic rozpisujac sie do granic przyzwoitosci.
Jestes forumowym gwalcicielem, ktory gwalci regułę ekonomii wypowiadania myśli.

Przypomne ci co ona mowi ku przestrodze. Przyda sie tez innym zakochanym w werbalizmie:

Należy wypowiadać się tylko w tym przypadku, kiedy się ma do przekazania wartościowe informacje;
Należy podawać w zasadzie tylko takie informacje, których znajomości u odbiorcy nie ma się prawa zakładać;
Należy używać tyle i tylko tyle słów, ile potrzeba dla jednoznacznego i jasnego przekazu informacji.

Prosze nie odpowiadaj na ten post- choc formalnie masz do tego prawo- bo upewnie sie , ze nie jestes samotny tylko pierdolniety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
norek100 napisał:
co myslicie o muzułmanach?????
smierdza przerobionym kebabem.... mam jakis wstret do nich, a co????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
mam jakis wstret do ich

Do ich kebaba? bo nie bardzo rozumiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
mam jakis wstret do ich

do ich samych... kebabozerni muzulmani smierdza... ich organizm wydziela zapach ktory moj mozg odbiera jako smrod nie do zniesienia... do tego smierdza nierobstwem i niechlujstwem... wszystko det går i nie ma dla nich problemu... ale jak Ty chcesz cos zalatwic to juz sie nie da... wszystko dla nich drogie ale z Toba sie targuja do utraty tchu....

i nie bez przyczyny nazywaja ich brudasami... kebaba robia bez rekawiczek, bez nakrycia glowy, nie myja rak, przyjmuja brudnymi rekami pieniadze, oblizuja palce i nakladaja serek na myszburgera tymi samymi paluchami....

to jest zderzenie kultur dla mnie nie do przyjecia... w bialym kraju powinni sie zachowywac jak biali ludzie...

ciekawostka: oni u siebie w ojczystym kraju uzywaja curry absolutnie do wszystkiego zeby zapobiec ewentualym chorobom ukladu pokarmowego.... wiedza ze u nich jest syf i sypia to do jedzenia na potege.....

hmmm... a co jest w allroundkrydder?? w przyprawie ktora sypia do wszystkiego tutaj w NO?? frytki, kebaby, myszburgery itd...
nie ma curry, zeby nas nie powykrecalo... nie kazdy lubi smak curry... ale za to jest czosnek ktory jak wiadomo jest "naturalnym antybiotykiem"... hmmmm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
mam jakis wstret do ich

czasami dol klawiatury mi nie zaskakuje... N mi sie zacina czasmi tak jak i inne pozostale z dolu zxcvbnm.... za duzo coli w poblizu lapka hehehhehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(koalski)
Wiking
Yatsek napisał:
mam jakis wstret do ich

do ich samych... kebabozerni muzulmani smierdza... ich organizm wydziela zapach ktory moj mozg odbiera jako smrod nie do zniesienia... do tego smierdza nierobstwem i niechlujstwem... wszystko det går i nie ma dla nich problemu... ale jak Ty chcesz cos zalatwic to juz sie nie da... wszystko dla nich drogie ale z Toba sie targuja do utraty tchu....

i nie bez przyczyny nazywaja ich brudasami... kebaba robia bez rekawiczek, bez nakrycia glowy, nie myja rak, przyjmuja brudnymi rekami pieniadze, oblizuja palce i nakladaja serek na myszburgera tymi samymi paluchami....

to jest zderzenie kultur dla mnie nie do przyjecia... w bialym kraju powinni sie zachowywac jak biali ludzie...

ciekawostka: oni u siebie w ojczystym kraju uzywaja curry absolutnie do wszystkiego zeby zapobiec ewentualym chorobom ukladu pokarmowego.... wiedza ze u nich jest syf i sypia to do jedzenia na potege.....

hmmm... a co jest w allroundkrydder?? w przyprawie ktora sypia do wszystkiego tutaj w NO?? frytki, kebaby, myszburgery itd...
nie ma curry, zeby nas nie powykrecalo... nie kazdy lubi smak curry... ale za to jest czosnek ktory jak wiadomo jest "naturalnym antybiotykiem"... hmmmm

Bez urazy, ale to jest jakaś choroba, a nie różnica kultur /lekarz znajdzie Ci łacińską nazwę/.

Dobranoc Pańs-tfuuu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Makaryna napisał:
norek100 napisał:
co myslicie o muzułmanach?????

Ja nie bardzo rozumiem po co ten watek ?! A moze to bylo tylko pytanie retoryczne

Nie istnieje taki rasowy, "prawdziwy" polak, ktory powiedzialby cokolwiek pozytywnogo o kinkolwiek innym, a tym bardziej o muzulmanie....
Takiego, kulactwa, ciemnoty, ksenofobii i fanatyzmu niejeden "wasz" muzulmanin by pozazdroscil

Jedyna sprawiedliwa - Ale wyjasnij prosze znaczenie slowa " kulactwo" bo nie bardzo rozumiem.
Jezeli to brak polskiej klawiatury i mialas na mysli " kułactwa " to tym bardziej nie rozumiem. Bo to slowo tu nie pasuje

No nie... chodzilo mi o "buractwo". To "kulactwo", to sprawa chochlika albo moze i mojej podswiadomosci ?
Widze, ze jestes bardzo spostrzegawczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok