Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
agnieszka mielczarek jan nowak tomasz gonciarz Slavo Slavo Maja Zych Aleksandra Janewicz (18119 niezalogowanych)
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
kryss napisał:

jesli koli cie w oczy ilosc odslon,to sam ich nie nabijaj,
jesli uwazasz ze ta rozmowa jest o niczym,nikim i nic z niej nie wynika to po cholere w niej uczestniczysz?
zarzucasz komus ze jest tu od niedawna jest nieznany itd....,a sam jestes tu od miesiaca/pod tym nickiem oczywiscie/razi cie ilosc zamieszczanych postow,a sam dosc aktywnie je nabijasz,
to moze oswiec nas ,i napisz o co tobie chodzi?
i moze przedstaw swoja osobe blizej,a sam staniesz sie bardziej wiarygodny....
bo ja mysle ze jestes tylko kolejnym ............ ktory nauczyl sie kilku madrych slowek aby jawic sie wszystkim jako bardzo oczytany i wszystkowiedzacy.....,
jesli jestem w bledzie to mnie oswiec prosze

ps.jesli chodzi o f,to sie z toba zgadzam
[/quote]

1.Ja jestem madry i oczytany do tego kilka slowek to za malo.
2. Posty nabijam dosyc przypadkowo, jezeli cos mnie interesuje- pisze, ale niezby sie tym przejmuje.
3. Ja nie musze sie przedstawiac bo to co pisze nie zalezy od tego kim jestem
4.Chodzi mi o prawde, albo o cos innego
Mozna wytykac czyjas glupote natomiast atak jaki przeprowadzila F to projekcja tego kim bedzie dziecko oraz sposobu wychowania. Nikt nie ma recepty na sukces wiec ja krytykuje,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
strix napisał:
factorytka napisał:

Taki sobie arab, Ann'narybek Muhhamad emigruje do Polski, wedle jego prawa żone i dzieci może tłuc do woli bo takie jest przyzwolenie religijne, normalne zachowanie,a tu w Polsce inne prawo i wsadzaja go do paczki, rodzinne odseparowują, biedny Ann'narybek pisze do swojego kraju jak to został potraktowany, rodzine mu ukradli, sciąga do pomocy Mustafe Ruumututu i odbijają rodzinke i wyworzą gdzieć w cholerke do pakistanu, a tam opisują jak to ich potraktowali, jaki to brzydki kraj, i jak ich ta wstretna policja z urzednikami prześladowała...

No, umkneła Ci jedna rzecz, kluczowa.

Przemoc wobec kogoś jest PRZESTĘPSTWEM i podpada pod KODEKS KARNY. Oznacza to, że Mustafa albo Kowalski popełnia przestępstwo bijąc żonę.

Oswieć mnie teraz, jakie przestępstwo popełnia rodzic, który stracił pracę i nie ma na czynsz, rodzic, który zachoruje albo rodzic, w którego związku małżeńskim jest kryzys? Bo o ile ja się orientuję, nie ma na to, póki co, paragrafu.

toz to zadne przestepstwo, w "Norwjegji" nie zabieraja z tego powodu dzieci ...wiele opisanych wczesniej przypadkow jest wzietych ze Szwecji aa to troche inny kraj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
BiZi napisał:

hmmm...uwazasz, ze w Norwegii wynajem sie oplaca??? domek- koszt ok 15-18 tys koron za wynajem + koszty ogrzewania, ten sam domek kupiony na kredyt - ok 10-12 tys kr + koszty ogrzewania- roznica polega na tym, ze ten domek kiedys bedzie twoj, a wynajmowany nigdy, doradco za dyche . Pozatym, jak nie masz kasy bo stracisz prace, jest cos takiego jak ubezpieczenie kredytu, czesc raty jest splacana przez ubezpieczalnie. Druga rzecz, nie jest latwo wywalic kogos z domu bo prawnie dom nalezy do niego i ma tylko hipoteke....a w przypadku wynajmu - dostajesz wypowiedzenie i lecisz na bruk....doradco - mam nadzieje, ze nie doradzasz Polakom, bo krzywdzisz swoich krajan

Jak już będziesz miał kredyt hipoteczny, to przeczytaj dokładnie umowę.

Poza tym, w roboce też możesz dostać wypowiedzenie, a jak się trafi lepiej płatna ale 200km dalej, to z kredytem hipotecznym będziesz ud*piony. To kwestia podejścia do życia. Nie dla wszystkich kredyt hipoteczny jest szczytem marzeń. Naprawdę. Zwłaszcza teraz, kiedy od kilku lat ceny mieszkań w Norwegii szybują. Jak spadną, to rzesze kredytobiorców zostaną z ręką w nocniku.

Poza tym, ten wątek nie jest o kredytach hipotecznych, Nie rozumiem też, jak brak kredytu miałby świadczyć o niewydolności rodzicielskiej? Bo o tym tu przeciez mowa i taki był zarzut Faktorytki.

po drugie-moze i znasz matematyke ale masz problemy z czytaniem- czy napisalem gdzies o 150 kr tygodniowo? podalem ci ceny z Oslo Voksenopplæring Rosenhof...wiec zanim sie wypowiesz, sprawdz zrodelko...

150NOK tygodniowo to propozycja Faktorytki, której broniłeś. Proponuję czytać dokładnie posty

Nie wątpię, że wyprodukujesz odpowiedź na mój post, ale trafi w próżnię, bo ja z krzykaczami nie gadam, więc nawet nie przeczytam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
BiZi napisał:

toz to zadne przestepstwo, w "Norwjegji" nie zabieraja z tego powodu dzieci ...

W "Norwjegji" moze nie, ale w Norwegii tak.

Poczytaj może te linki, które podałam zamiast wypisywac bzdury. No, chyba, że bariera jezykowa jest nie do pokonania. Ale jeśli tak, to znaczy, że o faktach masz małe pojęcie, więc najpierw się doucz, a potem wypowiadaj.

Model norweski jest wzorowany na modelu szwedzkim. WSZYSTKIE przykłady, które ja podałam i do których podałam linki są norweskie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
Na szczęście mamy wybór, jeśli chcemy możemy wynajmować mieszkanie i płacić nie swoje, a jeśli wolimy, a w dodatku (co ważne!) mamy możliwość, to zaciągamy kredyt na zakup swojego metra. I tyle. Dlatego nie rozumiem, co w tym wątku o 'DZISIEJSZYM' wyroku w sprawie Pani Heleny, robią te przepychanki co lepsze : żyć z kredytem czy żyć bez niczego..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
strix napisał:
BiZi napisał:

hmmm...uwazasz, ze w Norwegii wynajem sie oplaca??? domek- koszt ok 15-18 tys koron za wynajem + koszty ogrzewania, ten sam domek kupiony na kredyt - ok 10-12 tys kr + koszty ogrzewania- roznica polega na tym, ze ten domek kiedys bedzie twoj, a wynajmowany nigdy, doradco za dyche . Pozatym, jak nie masz kasy bo stracisz prace, jest cos takiego jak ubezpieczenie kredytu, czesc raty jest splacana przez ubezpieczalnie. Druga rzecz, nie jest latwo wywalic kogos z domu bo prawnie dom nalezy do niego i ma tylko hipoteke....a w przypadku wynajmu - dostajesz wypowiedzenie i lecisz na bruk....doradco - mam nadzieje, ze nie doradzasz Polakom, bo krzywdzisz swoich krajan

Jak już będziesz miał kredyt hipoteczny, to przeczytaj dokładnie umowę.

Poza tym, w roboce też możesz dostać wypowiedzenie, a jak się trafi lepiej płatna ale 200km dalej, to z kredytem hipotecznym będziesz ud*piony. To kwestia podejścia do życia. Nie dla wszystkich kredyt hipoteczny jest szczytem marzeń. Naprawdę. Zwłaszcza teraz, kiedy od kilku lat ceny mieszkań w Norwegii szybują. Jak spadną, to rzesze kredytobiorców zostaną z ręką w nocniku.

po drugie-moze i znasz matematyke ale masz problemy z czytaniem- czy napisalem gdzies o 150 kr tygodniowo? podalem ci ceny z Oslo Voksenopplæring Rosenhof...wiec zanim sie wypowiesz, sprawdz zrodelko...

150NOK tygodniowo to propozycja Faktorytki, której broniłeś. Proponuję czytać dokładnie posty

Nie wątpię, że wyprodukujesz odpowiedź na mój post, ale trafi w próżnię, bo ja z krzykaczami nie gadam, więc nawet nie przeczytam.

1. Widze , ze kolejna wszystko wiedzaca....z domem na kreske jest o tyle fajniej, ze mozesz go sprzedac a biorac pod uwage rosnace ceny gruntow, raczej nie stracisz , po drugie, nie wiem jak ty ale kto szuka pracy 200 km od miejsca zamieszkania? AAA jezeli juz sie taka trafi- to zawsze mozna dom wynajac ( np. Tobie) i splacac rate z wynajmu a kupic sobie nowy w miejscu nowego zamieszkania...wiesz.....tak ludzie zarabiaja pieniadze - inwestowanie....doradco. Znam ten temat dosyc dobrze...inwestuje, w taki sposob, zeby w 50 urodziny zostac emerytem.. Przez 7 lat z jednego mieszkania zarobilem 275 % jego wartosci...nie robiac nic - aa sorki , sklamalem , kupile na kredyt, ktory splaca osoba wynajmujaca

2. przeczytaj jeszcze raz moj post odnosnie cen kursu, jakbys nie zauwazyla, nie bronilem 150 koron tylko skrytykowalem Twoje 1500 kr tygodniowo....

3. Co do krzaczkow... to widze, ze jestes kolejnym na forum, ktory nie potrafi odpowiedziec konkretami tylko uzywa zaslyszanych informacji badz tez wyssanych z palca...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
strix napisał:
BiZi napisał:

toz to zadne przestepstwo, w "Norwjegji" nie zabieraja z tego powodu dzieci ...

W "Norwjegji" moze nie, ale w Norwegii tak.

Poczytaj może te linki, które podałam zamiast wypisywac bzdury. No, chyba, że bariera jezykowa jest nie do pokonania. Ale jeśli tak, to znaczy, że o faktach masz małe pojęcie, więc najpierw się doucz, a potem wypowiadaj.

Model norweski jest wzorowany na modelu szwedzkim. WSZYSTKIE przykłady, które ja podałam i do których podałam linki są norweskie.

wzorowanie nie oznacza wiernego kopiowania, nic nie wiesz na temat zycia w Szwecji - tylko to co przeczytasz w gazecie....dla Twojej wiadomosci, mieszkalem w Szwecji 10 lat temu, mam tam duzo rodziny mieszkajacej tam od ponad 30 lat i wybacz ale nie do konca masz racje....prawda jest , ze w Szwecji bardzo szybko zabieraja dzieci ale nie jest to tak do konca jak opisuja w tendencyjnych artykulach, a juz napewno nie jest tak w "Norwjegji" jak ty porownujesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
optimus,nie chodzilo mi o to co napisales w odp.na post -f
bo tu sie zgadzam z toba,ale chyba ktorys raz zauwazylem ze MN bedzie sie cieszyc itd.bo ilosc postow i odslon rosnie itd.
wiec jak inaczej prowadzic rozmowe?
jesli chodzi ci prawde,to chyba nalezy zaczac od odpowiedzi na zasadnicze pytanie;
co dzisiaj jest prawda?

-to co przedstawiaja media?zainteresowane sprzedaza nakladow,ogladalnoscia,a pozniej kasa za tym plynaca.....

-a moze to co mowia/badz czego nie mowia/ urzednicy panstwowi,pod dyktando rzadzacych, w ktorych interesie jest to zeby szaraki wiedzialy to co maja wiedziec a nie to co chcieliby wiedziec.

-chyba ze prawda jest to co mowia inni ludzie,jedni zawistni zazdrosni,inni nachlani,jeszcze inni bijacy poprostu piane bo tak lubia

-czy tez prawda jest to co mowi osoba pokrzywdzona ,czy bezposredni bochater tej czy innej historii..

wiec ktora prawda jest ta prawdziwa prawda?
komu wierzyc a komu nie?
co do twojej osoby to domyslam sie kim jestes,a z czasem przekonam sie czy mam racje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
limonka napisał:
Na szczęście mamy wybór, jeśli chcemy możemy wynajmować mieszkanie i płacić nie swoje, a jeśli wolimy, a w dodatku (co ważne!) mamy możliwość, to zaciągamy kredyt na zakup swojego metra. I tyle. Dlatego nie rozumiem, co w tym wątku o 'DZISIEJSZYM' wyroku w sprawie Pani Heleny, robią te przepychanki co lepsze : żyć z kredytem czy żyć bez niczego..

no i cale szczescie, ze mamy wybor...sa tacy co lubia rozowy a sa tacy co lubia czarny , wiesz ...ktos kupuje i wynajmuje a ktos inny wynajmuje i wynajmuje , ktos zarabia a ktos traci, takie prawo rynku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
limonka napisał:
[quote]Na szczęście mamy wybór, jeśli chcemy możemy wynajmować mieszkanie i płacić nie swoje, a jeśli wolimy, a w dodatku (co ważne!) mamy możliwość, to zaciągamy kredyt na zakup swojego metra. I tyle. Dlatego nie rozumiem, co w tym wątku o 'DZISIEJSZYM' wyroku w sprawie Pani Heleny, robią te przepychanki co lepsze : żyć z kredytem czy żyć bez nicz

To samo tez napisala strix iz temat nie w temacie.
Nie rozumiem czemu,nie zaloza nowego watku.
Wiem ,ze czytaja to rodzice i pisza do mnie.
Ale czytajac maja to co maja co akurat ich nie interesuje.
Co czuja i mysla nie wspomne.
PRZECIEZ TU LUDZIE CHODZI O NASZE DZIECI I INSTYT.

A nie o to w czym chodze,czy mam kredyt czy go nie mam itp.
Lata szuka po skatte,liczy przelicza az sie przeliczy.

Bardzo ladnie pisze strix na temat,zas F widze od rana oglada moje zdjecia.
Hm no ja sie nie kryje,ale troche nie swojo sie czuje ONA jako niby ONA F .
Chyba jakas nostalgia ja dopadla,bo wiecej pisze o moim wygladzie, niz na temat wie.
Zas jak uwaza ze zle i biednie chodze z dzieckiem ubrana,to niech pojdzie do BV po adres moj i wspomoze mnie,moga byc po niej ciuchy.
To z jej jednych spodni bede miala 2 pary,i czesc pa pa .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok