Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sławomir78 (26378 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
asia68 napisał:
kami napisał:
asia68 napisał:
chcę i nie pociągam Cię do odpowiedzialności.Nawet mogę tu w pl. hodować chmiel, jęczmień i pszenicę , jeśli to potrzebne do wyrobu pifka, mam do dyspozycji 2 hektary gruntu to chyba wystarczy?

2h to co browar otwieramy ??? a ten przepis z litwy podejzewam nie ma w sobie nic z jecz zyta czy przenicy podejzewam ze głownym składnikiem sa drozdze

to chyba nie będzie dobre pifko.
Otwórzmy browar, zapraszam, daj pomysł i kasę jakoś pokombinujemy.Całe lata zastanawiam się jak zagospodarować tę ziemię, czuję, że ten areał powinien nas wyżywić, ale nie mam kasy i pomysłu.

hihihihi to pomysł juz masz a taka kasa to ja niestety nie dysponuje ((( ale moze znajdziemy sponsora szukamy chętnych do browarowego interesu !!!!!
znajda sie tacy??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
panladny napisał:
...juz wypraszasz,a jeszcze nawet goscie sie nie zjawili.nie ladnie kami,gdzie tradycyjna polska goscinnosc.no gdzie?

pod tym wzgledem nigdy nie byłam goscinna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
cytrynówka
1 duża cytryna,garść ziarenek kawy, 3 łyżki płynnego miodu, 1 łyżka przegotowanej wody.0,75 litra wódki(45%).0,5 laski wanilii,3 rozgniecione ziarna kardamonu, 2 goździki,ziarenko pieprzu
Cytrynę sparzyć,ponakłuwać
i naszpilkować ziarnami kawy.miód rozcieńczyć łyżką wody, wlać do słoja razem z wódką,
dodać przyprawy. Przez cytrynę przeciągnąć sznurek i zawiesić nad alkoholem.Słój zamknąć na 3 tygodnie.
Następnie nalew przefiltrować,cytrynę wycisnąć ,dodać sok do nalewki.Po 3 tygodniach cytrynówka
jest pyszna,delikatna i bardzo aromatyczna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ciekawe tylko kurcze z kad wziasc taki duzy słoik??? i przez te 3 tyg nie moze byc dostepu powietrza tak ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
ciekawe musze wynalezc duzy sloik, dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
kami napisał:
asia68 napisał:
kami napisał:
asia68 napisał:
chcę i nie pociągam Cię do odpowiedzialności.Nawet mogę tu w pl. hodować chmiel, jęczmień i pszenicę , jeśli to potrzebne do wyrobu pifka, mam do dyspozycji 2 hektary gruntu to chyba wystarczy?

2h to co browar otwieramy ??? a ten przepis z litwy podejzewam nie ma w sobie nic z jecz zyta czy przenicy podejzewam ze głownym składnikiem sa drozdze

to chyba nie będzie dobre pifko.
Otwórzmy browar, zapraszam, daj pomysł i kasę jakoś pokombinujemy.Całe lata zastanawiam się jak zagospodarować tę ziemię, czuję, że ten areał powinien nas wyżywić, ale nie mam kasy i pomysłu.

hihihihi to pomysł juz masz a taka kasa to ja niestety nie dysponuje ((( ale moze znajdziemy sponsora szukamy chętnych do browarowego interesu !!!!!
znajda sie tacy??????

Szukamy sponsora na browar na adres Ruda Śląska działki nr 1547 do 1553 zaewidencjonowane w urzędzie miasta nad źródlanym ujęciem wody, które może być przydatne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
kami napisał:
panladny napisał:
...juz wypraszasz,a jeszcze nawet goscie sie nie zjawili.nie ladnie kami,gdzie tradycyjna polska goscinnosc.no gdzie?

...blad.trzeba sie rozwijac,byc otwartym na ludzi!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
panladny napisał:
kami napisał:
panladny napisał:

...blad.trzeba sie rozwijac,byc otwartym na ludzi!

słuchaj to otwoz sobie w swojej dupce garaz i niech tam ci kazdy sie rozwija jak dla mnie mozesz miec otwarte 24h ale mnie w to nie mieszaj !!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok