Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sławomir78 (26387 niezalogowanych)
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Dino napisał:
Można kupić "Turbo drożdże", 24 godziny i destylacja. Na opakowaniu napisali pod przepisem na zacier, że powinno sie dodać jakieś owoce, aby być w zgodzie z prawem .

Turbo drożdże ? A co to takiego? Ale w tej Norwegii mają wynalazki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
asia68 napisał:
Dino napisał:
Można kupić "Turbo drożdże", 24 godziny i destylacja. Na opakowaniu napisali pod przepisem na zacier, że powinno sie dodać jakieś owoce, aby być w zgodzie z prawem .

Turbo drożdże ? A co to takiego? Ale w tej Norwegii mają wynalazki.

Drożdże sprinterki . Widziałem kilka rodzajów o różnym czasie produkcji, jedne z nich nazywały się "Turbo". Zapewne są modyfikowane genetycznie. Ekspress niezły, nastawia się w piątek rano, a w sobotę wieczorem już można pić .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
Kami nie ma problemu, tylko na ryżowe winko trzeba trochę poczeka, szybciej upiekę ciasto marchewkowe, zapraszam, do kawusi jak znalazł Giovi miejsca i ciasta i...eż wystarczy hihih
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
renat35 napisał:
Kami nie ma problemu, tylko na ryżowe winko trzeba trochę poczeka, szybciej upiekę ciasto marchewkowe, zapraszam, do kawusi jak znalazł Giovi miejsca i ciasta i...eż wystarczy hihih

kurcze gdyby nie to ze ieszkasz tak daleko to juz bym była :/
kurcze na jakiej wiosce wyladowałam chyba skocze na łaczke pogadam z krowkami ktorych tu az nadto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
asia68 napisał:
kami napisał:
baaaaa wiem ostatnio litwini od meza z pracy wpadli z takim piffkiem
swiezynka 3 godz wczesniej robione a jaki zapach hmmm az ich z domu wyzuciłam

to piwko też można zrobić samemu ? uwielbiam piwko. Kami załatw przepis.Please.

chcesz moge poprosic ale wydaje mi sie ze krecisz beke i za ew skutki uboczne nie ponosze konsekwencji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
giovi2 napisał:
kami napisał:
renat jak zrobisz daj znac wpadne na "kaffe" )

Kurde,kami co tak sama sie wybierasz,o mnie juz zapomnialas tak???No wiesz coooo........

to nie lamentuj tylko pakuj tego swojego wana i przyjezdzaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
skoczymy na gotowe do litwy dzis piatek napewno beda robic na weekend tylko jak pisałam wczesniej za skutki uboczne nie biore odpowiedzialnosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
chcę i nie pociągam Cię do odpowiedzialności.Nawet mogę tu w pl. hodować chmiel, jęczmień i pszenicę , jeśli to potrzebne do wyrobu pifka, mam do dyspozycji 2 hektary gruntu to chyba wystarczy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
a z racji z tego ze jestesmy w norge, zna ktos jakis fajny przepis na nalewke/likierek na wodce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
asia68 napisał:
chcę i nie pociągam Cię do odpowiedzialności.Nawet mogę tu w pl. hodować chmiel, jęczmień i pszenicę , jeśli to potrzebne do wyrobu pifka, mam do dyspozycji 2 hektary gruntu to chyba wystarczy?

2h to co browar otwieramy ??? a ten przepis z litwy podejzewam nie ma w sobie nic z jecz zyta czy przenicy podejzewam ze głownym składnikiem sa drozdze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok