Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sławomir78 (26378 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
w kazdy razie wypytam sie jak maz wroci z pracy moze mu zdradza ten sekret
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
puki co znalazłam taki moze komus sie przyda i boli te poł roku

Likier kawowy

Likier na zimowe popołudnie nie tylko dla miłośników kawy.

czas: 6 godzin + pół roku
liczba porcji: 0

składniki:

250 gram mielonej kawy
1 litr spirytusu
ćwierć litra rumu
1 1/2 kg cukru
rozdrobniona laska wanilii

przyrządzanie: Zmieloną kawę zalać dwoma litrami wrzącej wody. Odstawić na kilka godzin, aby opadły fusy, następnie przecedzić przez gazę, a potem znów odstawić. Do esencji kawowej dodać cukier, rozdrobnioną laskę wanilii i zagotować, zbierając łyżką pianę z wierzchu. Wystudzić, dodać spirytus i rum, dokładnie wymieszać, ponownie przefiltrować przez gazę, wlać do bulek, zakorkować i odstawić na pół roku.

uwagi: W trakcie leżakowania, mimo że pokusa mocna, nie należy otwierać, aby nie doszło do kontaktu z powietrzem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a i chciałam zaznaczyc ze ten przepis ma same pozytywne komentaze od 2 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
kami napisał:
asia68 napisał:
chcę i nie pociągam Cię do odpowiedzialności.Nawet mogę tu w pl. hodować chmiel, jęczmień i pszenicę , jeśli to potrzebne do wyrobu pifka, mam do dyspozycji 2 hektary gruntu to chyba wystarczy?

2h to co browar otwieramy ??? a ten przepis z litwy podejzewam nie ma w sobie nic z jecz zyta czy przenicy podejzewam ze głownym składnikiem sa drozdze

to chyba nie będzie dobre pifko.
Otwórzmy browar, zapraszam, daj pomysł i kasę jakoś pokombinujemy.Całe lata zastanawiam się jak zagospodarować tę ziemię, czuję, że ten areał powinien nas wyżywić, ale nie mam kasy i pomysłu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...zapomnialas dodac,droga kami,ze potrzebne jest rowniez serce jak dzwon(przynajmniej zygmunta)do smakowania tego trunku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
giovi,od poczatku w ciebie wierzylem...to moze 3kacik.kami,giovi,panladny...i kawowy likier!
oj,to juz nie bedzie 3kat ale group sex...sa jeszcze jacys chetni?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
giovi2 napisał:
panladny napisał:
...zapomnialas dodac,droga kami,ze potrzebne jest rowniez serce jak dzwon(przynajmniej zygmunta)do smakowania tego trunku!

Zglaszam sie na ochotnika

toz to prawie jak paliwo rakietowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
panladny napisał:
giovi,od poczatku w ciebie wierzylem...to moze 3kacik.kami,giovi,panladny...i kawowy likier!
oj,to juz nie bedzie 3kat ale group sex...sa jeszcze jacys chetni?

hola hola hola jaki sex ja sie wypisje my sie na picie umawiamy a nie na sex kolego wypraszam sobie !!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...juz wypraszasz,a jeszcze nawet goscie sie nie zjawili.nie ladnie kami,gdzie tradycyjna polska goscinnosc.no gdzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok