Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sławomir78 (26387 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
magdalena_d84 napisał:
Dino napisał:
magdalena_d84 napisał:
a tak na marginesie, skoro piszemy o byle czym bo taki tu wątek, to w piątek wróciłam po 4 tygodniach z PL i wiecie co? pogoda tam do bani, tutaj tak samo no, ale ziemniaki w PL wykopane w piwnicy już są i w niedziele dotrze do mnie ich jeden wielki worek, mam nadzieję,że nikt mi ich teraz nie podpier..li z szopki, bo ostatnio to pół wora ktoś mi wyniósł

Coś na temat prywatnego importu ziemniaków do Norwegii.

dino dzięki za link ale i tak guzik z tego rozumiem, a śmiać się też z tego teraz śmieję

Dla zrozumienia, to przemyt worka kartofli . Przepraszam, ale takie "jazdy" przyprawiają mnie o niepowstrzymaną wesołość .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...z ziemniakow dobry jest kompot. ladnie wychodza tez stemple z ziemniakow.
kreci sie o nich filmy np: 'pogrzeb kartofla' sa rowniez top modelami...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
panladny-szybko filmik znalazłeś

dino-wiem,że to jest przemyt,ale nie byliśmy/jesteśmy pierwsi,którzy to zrobili...

truskawkowa-rzeczywiście miał mąż farta ale już tego nie zrobimy..wolę pójść do sklepu i je kupić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
no jest to smieszne jako przemyt,nie powiem,ale jakos logiczznie przez Norwegie wytlumaczone...
przypomnijcie mi skad te wielkie,ohydne,bezskorupowe slimaki w tym roku sie przywlekly do No,bo juz zapomnialam?tez z jakimis warzywami
normalnie epidemia
kto tego doswiadczyl,to wie jaki to haha horror
brrrrr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
magdalena_d84 napisał:
..wolę pójść do sklepu i je kupića ja nie wole
ha ha ha
ale dreszczyk jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Dino napisał:
Można kupić "Turbo drożdże", 24 godziny i destylacja. Na opakowaniu napisali pod przepisem na zacier, że powinno sie dodać jakieś owoce, aby być w zgodzie z prawem .

jeśli użyjesz pestkowych owoców to po jakimś czasie te pestki najlepiej wyjąć lub od razu bez pestek przerabiać, nei będzie wtedy tej pestkowej goryczy czuć nie zapomnijcie o cukrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
truskawkowa napisał:
magdalena_d84 napisał:
..wolę pójść do sklepu i je kupića ja nie wole
ha ha ha
ale dreszczyk jest

szczerze, większy dreszczyk miałam gdy jeździliśmy samochodem zakupionym w PL..

o tej epidemii ślimaków nic nie słyszałam...więc co się stało??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
truskawkowa napisał:
no jest to smieszne jako przemyt,nie powiem,ale jakos logiczznie przez Norwegie wytlumaczone...
przypomnijcie mi skad te wielkie,ohydne,bezskorupowe slimaki w tym roku sie przywlekly do No,bo juz zapomnialam?tez z jakimis warzywami
normalnie epidemia
kto tego doswiadczyl,to wie jaki to haha horror
brrrrr

Norki z tymi przywleczonymi z Hiszpanii i Portugalii ślimakami walczą już od końca lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Poza tym, są jadalne .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
no coz,miliony tego paskudztwa zaatakowalo Norwegie,wieczorami to sucha noga sie nie dalo przejsc przez podworko...nie do wytepienia,szkodniki maksymalne
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Dino napisał:

Norki z tymi przywleczonymi z Hiszpanii i Portugalii ślimakami walczą już od końca lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Poza tym, są jadalne .
no zobacz,ze tez nie wiedzialam,ile to na karkowce by sie zaoszczedzilo
cos one w tym roku sa bardzo aktywne,do miasta wlazly
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok