Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Sławomir78 (26429 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
magdalena_d84 napisał:
Dino napisał:
Można kupić "Turbo drożdże", 24 godziny i destylacja. Na opakowaniu napisali pod przepisem na zacier, że powinno sie dodać jakieś owoce, aby być w zgodzie z prawem .

jeśli użyjesz pestkowych owoców to po jakimś czasie te pestki najlepiej wyjąć lub od razu bez pestek przerabiać, nei będzie wtedy tej pestkowej goryczy czuć nie zapomnijcie o cukrze

Kto by tam owoce dodawał . Kurcze, to cukier jeszcze trzeba? To już wiem dlaczego moje "Turbo" stoi już miesiąc i cisza. Chyba źle przetłumaczyłem przepis .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Dino napisał:
magdalena_d84 napisał:
Dino napisał:
Można kupić "Turbo drożdże", 24 godziny i destylacja. Na opakowaniu napisali pod przepisem na zacier, że powinno sie dodać jakieś owoce, aby być w zgodzie z prawem .

jeśli użyjesz pestkowych owoców to po jakimś czasie te pestki najlepiej wyjąć lub od razu bez pestek przerabiać, nei będzie wtedy tej pestkowej goryczy czuć nie zapomnijcie o cukrze

Kto by tam owoce dodawał . Kurcze, to cukier jeszcze trzeba? To już wiem dlaczego moje "Turbo" stoi już miesiąc i cisza. Chyba źle przetłumaczyłem przepis .

oczywiście,że trzeba dodać cukier, wtedy winko pracuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
retier może tutaj popiszesz coś na mój temat skoro tak ci się coś w moim zdjęciu nie spodobało?? w końcu tutaj można popisać o wszystkim.... więc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Oj madalen Chyba zawezwę gabryjela i będziemy CIĘ uczyć czytać ze zrozumieniem To było do foto katrin No to teraz pewnie mi się oberwie od katrin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ups lepiej nie wzywaj gabiego,nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem, tak jakoś wyszło,że chodziło o moje zdjęcie...oj teraz to uważaj na atak od strony katrin, dziewczyna Ci nie odpuści
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Uf..... jak to dobrze że ma dalej jak blizej do Oslo ,wygląda raczej na stanowczą osóbkę Tak na marginesie, to ze zdjęcia wyglądasz mi raczej na belfra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hej magdalenia jak wycieczka do pl ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
retier1 napisał:
Tak na marginesie, to ze zdjęcia wyglądasz mi raczej na belfra

no niestety belfrem to ja nie jestem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
magdalena_d84 napisał:
kami napisał:
drazliwy???? mysle ze kazda szanujaca sie kobieta/dziewczyna by tak zareagowała jakbys ja wciagnoł w taki chory temat a pozatym dla mnie jesteś zmolestowaną przez czeczeńskich partyzantów, alternatywnie inteligentną imitacją napleta końskiego w różowym mundurze

kami Ty to masz gadaną, czytając uśmiałam się jak nigdy dotąd ciekawe jakie oczy zrobił panladny czytając ten tekst?? dobre hahah

oj i tu masz racje ale niektozy mowia ze to wada ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
kami napisał:
hej magdalenia jak wycieczka do pl ????

więc lot z dzieckiem był udany w dwie strony, przesiadka w Oslo również, w drodze powrotnej dwóch naszych rodaków pomogło mi z walizkami i dojściem do odprawy-dzięki Panowie
poza tym to ciągle gdzieś musiałam jeździć a najczęściej to do stomatologa-bo to był główny powód mojego zjazdu do Pl poza tym,że wydałam tysiąc za dwa zęby w tym jeden nie skończony to pobyt był w miarę udany tak jak wspomniałam wcześniej, było kilka okazji do spotkania rodzinnego w większym gronie pogoda była taka sama jak tutaj-deszcze córka tak się rozkręciła u dziadków,że teraz to mi tutaj ściany kredkami maluje i dom demoluje, a ma zaledwie dwa latka ...poodwiedzałam koleżanki i rodzinkę w miarę moich możliwości(chodzi mi o dojazd samochodem sama z dzieckiem i o wolny czas którego miałam mało) niby 4tygodnie a na wszystko mało czasu...np ząbek czeka na dalsze leczenie aż do grudnia psia mać! w ciąży nie jestem chora również nie

co jeszcze mogłabym napisać kami,żeby zaspokoić ciekawość?? boję się,że im więcej napiszę tym więcej moich słówek może ktoś wykorzystać i poprzekręcać je...ale wbijam w to, w końcu wątek do pisania o byle czym tutaj powstał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok