Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(3620 niezalogowanych)
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
pozazycie napisał:
przed stycznien 1993 dotycza te odszkodowania -a co po tej dacie jak mamy 2011 co z pozostalymi z 8 lat ....

8 lat??
coraz czesciej zaczynam myslec ze jesteś "trochę inna" ... ani pisać, ani liczyć nie umiesz.. Kobieta w Twoim wieku choćby przez doswiadczenie życiowe po prostu powinna być bardziej rozgarnięta.. a Ty piszesz jak 7klasista
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
...JAK CI ZALEZY NA TYCH BLEDACH PROSZE WES JUZ TEN CZERWONY I JE POPRAW WCALE SIE NIE POGNIEWAM .. bo przeciez mi sie tam rozchorujesz a ja wcale a wcale nie zmienie tego dla ciebie bo mi na tym najmniej zalezy ok -to pa i pozdrawiam Jasna napisał:
pozazycie napisał:
przed stycznien 1993 dotycza te odszkodowania -a co po tej dacie jak mamy 2011 co z pozostalymi z 8 lat ....

8 lat??
coraz czesciej zaczynam myslec ze jesteś "trochę inna" ... ani pisać, ani liczyć nie umiesz.. Kobieta w Twoim wieku choćby przez doswiadczenie życiowe po prostu powinna być bardziej rozgarnięta.. a Ty piszesz jak 7klasista
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
q277 q267
(q277)
Wiking
I like English class, because I can see my dear teacher ----- Liu.
Liu is very beautiful, the necklace on herDiscount Tiffany Necklace ?, and hands of the Menes Replica Watches?, always attract my attention. She has two big eyes, small mouth, she is a good teacher. She is very smart, she likes to play games with us, and we are very pleased to learn English faster.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Witam wszystkich od dłuższego czasu czytam o tym co się pisze o BARNEVERNS i się zastanawiam i martwie bardzo,ponieważ mój syn poszedł w tym roku pierwszy raz do przedszkola.mam pytanie czy dzieci tu coś robią-(w domu)czy sprzątają po sobie zabawki czy też ze stołu i takie tam pierdoły,bo nam syn bardzo dużo pomaga czasami to wydaje mi się że jest za bardzo pomocny.Bić Go nie bijemy broń Panie Boże nawet nie mam za co,ale czasami każę mu posprzątać zabawki bądż odnieść buty na miejsce-takie tam pierdoły.Może troche nie z sensem piszę ale długo siędzę przy kompie więc sorki.Obawiam się troche że jeśli on powie że mama każe mu sprzątać albo na coś nie pozwoli i mi przyjdą Go zabrać.Bardzo się tego boje albo za dużo się naczytałam.Nie wiem dokładnie jak ta instytucja działa-jestem przerażona totalnie.Widzę czasami w sklepie że dzieci to srają za przeproszeniem na rodziców a jak by mogli to by głowy ucieli.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty

(pogodny)
Początkujący
Nie no bez jaj Za duzo sie naczytalas tych zlych rzeczy o barneverns. Ludzie sieja panike nie wiadomo po co , pozniej powstaje plotka jakie to barneverns jest zle , zabiera dzieci ludziom

Nikt Ci dziecka nie zabierze za to ze uczysz go samodzielnosci , sprzatac po sobie..
W skrocie chodzi o to ze dzieci w Norwegii sa swiete i jesli dziecko przychodzi do szkoly smutne , malomowne , przestraszone itd to zaraz reaguja.

Co do tych rodzicow z sklepach , poprostu norwedzy wychowuja dzieci bezstresowo. Nie reaguja na placz dzieci , dziecko ma sie wyplakac i wrocic i powiedziec normalnie o co chodzilo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
No może i za dużo czytam,no i do tego jeszcze pierwszy raz moje dziecko do przedszkola-samo to już stres ogromny.Dzięki za odpowiedż.Ale czasami dzieci bywają smutne-np.mój syn ostatnio mi mówił że miał koszmary w nocy i z tego powodu miał kiepski dzień-co jeśli w złym nastroju pójdzie do przedszkola a oni wezwą tą instytucje i pranie mózgu Mu zrobią???Boje się strasznie ponieważ on jest bardzo bardzo wrażliwy i jak na swój wiek (3latka) jest bardzo mądry.No zobaczymy te początki najgorsze i muszę przestać czytać te wszystkie artukuły.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
www.jusinfo.no/index.php?site=default/721/2248toja napisał:
No może i za dużo czytam,no i do tego jeszcze pierwszy raz moje dziecko do przedszkola-samo to już stres ogromny.Dzięki za odpowiedż.Ale czasami dzieci bywają smutne-np.mój syn ostatnio mi mówił że miał koszmary w nocy i z tego powodu miał kiepski dzień-co jeśli w złym nastroju pójdzie do przedszkola a oni wezwą tą instytucje i pranie mózgu Mu zrobią???Boje się strasznie ponieważ on jest bardzo bardzo wrażliwy i jak na swój wiek (3latka) jest bardzo mądry.No zobaczymy te początki najgorsze i muszę przestać czytać te wszystkie artukuły.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
pogodny napisał:
Nie no bez jaj Za duzo sie naczytalas tych zlych rzeczy o barneverns. Ludzie sieja panike nie wiadomo po co , pozniej powstaje plotka jakie to barneverns jest zle , zabiera dzieci ludziom

Nikt Ci dziecka nie zabierze za to ze uczysz go samodzielnosci , sprzatac po sobie..
W skrocie chodzi o to ze dzieci w Norwegii sa swiete i jesli dziecko przychodzi do szkoly smutne , malomowne , przestraszone itd to zaraz reaguja.

Co do tych rodzicow z sklepach , poprostu norwedzy wychowuja dzieci bezstresowo. Nie reaguja na placz dzieci , dziecko ma sie wyplakac i wrocic i powiedziec normalnie o co chodzilo.
www.andebu.kommune.no/Tjenester/Barn-ung...gere-barnevernsbarn/ oraz www.ung.no/adopsjon/2645_Adopsjonsreglene_i_Norge.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
pozazycie napisał:
pogodny napisał:

www.andebu.kommune.no/Tjenester/Barn-ung...gere-barnevernsbarn/ oraz www.ung.no/adopsjon/2645_Adopsjonsreglene_i_Norge.html
verdensbarn.no/info_Kostnader.nml
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
pozazycie napisał:
pozazycie napisał:
pogodny napisał:

verdensbarn.no/info_Kostnader.nml
jaki spadek zapotrzebowan ciekawe dlaczego..verdensbarn.no/static/media/pdf/9252C4E1...DF36EE6up1c988cs.pdf
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok