Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odzyskaj nadpłacony podatek z Norwegii

Reklama

reklama | kup tutaj »

Teraz formalności w Norwegii stały się prostsze: poznaj nowe rozwiązania dla Polaków - Norwegia

Czytali temat:
Krzysztof Nowak Karol Pitek Mariusz Mic Zbigniew Karpinski (258 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jan kaczmarek
(antychryst)
Wiking
Nie dajcie się otumanić tym nachalnym reklamom, o tym cudownym i szczęśliwym kraju.
Natura?Tak.Reszta chłam.
Jeden z gorszych krajów aby emigrować na stałe.
30 lat wcześniej, to tak, był to inny kraj.
Teraz firmy niby pomagające Polakom tracą klientów, i stąd to zachwalanie tej jakże szczęśliwej krainy.
A dlaczego tracą klientów?
Nie ma chętnych aby tam osiąść a i starzy wyjadacze wracają do PL.
Nie opłaca się, kraj podupada.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:47  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Outofmyway
(Outofmyway)
Wiking
Przepraszam Panie Janie ale jak czytam o tych starych wyjadaczach zaraz mam obraz siedzącego tu kilka- kilkanaście lat osobnika co weekend walącego tanie przetwory alocholowe ledwo mówiącego po angielsku, coś tam pracującego. Taki śmieszny obraz. Tymczasem wydaje mi się że wszystko kwestia pracy. Tak jest wszędzie i to nie wina Norwegii a wybujałego poziomu cen w Polsce gdzie wydaje więcej na wakacje jak na przykład w Rzymie, i to mowa o dwa razy więcej. Prawda jest taka że warunki pracy, tempo i dbałość o pracownika jest bez porównania wyższa niż gdziekolwiek. Siedząc za granicą i posiadając rodzinę w Polsce mówię o takich podstawowych zarobkach wszędzie jest ciężko. To że poucinali pendlerow i inne socjale. Bardzo dobrze. Powinni jeszcze zweryfikować te pasożytnicze organizmu ciągnące z Nav. To piękny kraj i natura owszem- tylko tu pogoda raczej jest nie przyjazna, co do Norwegów jak się ich zna i ma się kilku bliżej zapoznanych to świetni ludzie jak i ich styl życia. Dla osób typowo zarobkowych nie znajdzie się przy założeniu średniej pracy miejsce gdziekolwiek indziej na świecie. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma generalnie ludzie bez umiejętności, języka czy planu na siebie w danym miejscu to i we własnym kraju ( pomijając język ) nie bardzo sobie radzą. A najgłośniej narzekają ci co kilka lat temu jak złotówka jeszcze nie była tak uporczywa stawiali domy z pieniędzy za granicą bo gdyby mieszkali w Polsce cisnęli by na kredytach. Ja osobiście nie narzekam, pracuję do 15 mam czas na życie, własny kąt, córka chodzi do szkoły- trzeba nadrabiać poziom nauczania dodatkowymi lekcjami ale stać nas na to. Odkładam sporo pieniędzy mam ciekawych przyjaciół również norweskich i spokojne życie. Bez kredytów bez płacenia komuś za zagrzybione piwniczne mieszkanie i od zawsze pamiętam jak ktoś mówi - Norwegia się kończy , jeżdżę pracować też do innych krajów teraz trochę mniej i wszędzie gdzie nie jestem słyszę to samo ostatnio z norweskiej firmy byłem w Szwajcarii- polecałbym posłuchać tamtejszych ludzi jak to strasznie tam się dzieje. Nie ma co narzekać. Bez dobrej posady dobrych dochodów umiejętności to wszędzie będzie źle pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:16  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Jan ze Stavanger
(lebor3)
Wiking
na koniec kazdy porównuj reali PL vs NO i na podstawie bilansu podejmuje decyzje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Magneto68
(Magneto68)
Wiking
Norwegia-miliardy na koncie funduszu olejowego, jeden z najbogatszych krajów. Gospodarka-stagnacja . To przypomina mi zaslyszana historie o bardzo oszczędnie zyjacym człowieku u którego w mieszkaniu po jego odejściu w zaświaty znaleziono mnostwo pieniedzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Malgorzata123
(Malgorzata123)
Wiking
Nie wiem na ile Norki mogą korzystać ze swoich pieniędzy. Co drugi problemy z głową ma i w domu siedzi. Stąd to hygge i filcowe kapcie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Izi Rajder
(Lamaski)
Wiking
Generalnie sie z Toba zgadzam... mam tylko pytanie: jak Ci sie udalo kupic ,,wlasny kat" bez kredytu..?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok