Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Koniec z wyzyskiem na norweskich budowach? Związkowcy i urzędnicy walczą o los pracowników - Norwegia

Czytali temat:
Zbigniew Karpinski Remik Kl (175 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
akwatomek
(akwatomek)
Wiking
Najpierw to wy gnoje oddajcie rzeczywista sume korony chociazby 0.45 zlodzieje zaj*b*ne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:90  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Cezary N
(Cezary N)
Wiking
Niech państwo (Norwegia) przestanie odbierać ludziom zarobione pieniądze pod pozorem "koniecznych" podatków i tych ukrytych jak np opłaty drogowe i te zamierzone na przyszłość jak np opłata za parking w miejscu pracy.
Mało wam?
Pieniądze z funduszu olejowego rozdajecie do skorumpowanych krajów afrykańskich, a najniższa norweska emerytura jest poniżej granicy ubóstwa.
Stawka żywieniowa w domach opieki jest niższa niż w zakładach karnych.
Brakuje również pieniędzy na zatrudnienie koniecznie potrzebnej większej liczby personelu.
Pielęgniarek i personelu pomocniczego, aby osoby tam przebywające mogły godnie spędzać ostatnie dni.
Podobnych tematów jest więcej.
Wstyd!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:77  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jossi
(Jossi)
Wiking
"Branża budowlana w Norwegii jest szczególnie narażona na różne formy przestępczości, w tym unikanie opodatkowania, nieuczciwe zatrudnienie czy kradzież wynagrodzeń."
Jak to, takie rzeczy w najlepszym na świecie kraju do zycia? Niepodobna!!! Najlepszy to on jest dla tych co biorą zasiłki z NAVu, uczestniczą w kursach językowych za darmo, kursach zawodowych, po których i tak nie podejmują pracy, a zasiłek dostają nadal.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:45  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Remik Kl
(Remo77)
Wiking
Szczególnie należy się z kontrolować Oda Connekt z Sundalsory tam pracuje w biurze Polka i traktuje ludzi ja śmieci, od 7 miesięcy nie wysyłają dokumentów o zarobkach do NAV aby obliczyć moje zwolnienia chorobowe gdzie miałem wypadek w pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok