Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
h_abracadabra napisał:
tesknie za Polska gdzie nikt mnie nie przymusza do zglupienia ( bo reszta ... ) i mam juz chwilami dosyc tego norkowego opozniania jednostek ... np. ostatnio jedna norweska baba sie dziwila , ze codziennie myje wlosy , a jakis caly tabun nie moze pojac do czego mi potrzebna szczotka do wlosow i make - up ... - powinnam przeciez dostosowac sie do reszty i chodzic jak fleja :/ - oczywiscie nie twierdze, ze wszystkie Norki takie ale niestety spora czesc .

Poczytaj sobie dziewuszko o norkach. Najlepiej w wikipedii, bo tam prosto napisane.
Chcesz doswiadczac szacunku, to go okazuj.....zwlaszcza, ze jestes tutaj tylko gosciem ( oby nie na dlugo, bo wstyd swojej nacji przynosisz)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Karlik)
Początkujący
Satan napisał:
Karlik napisał:
TomaszLenartowicz napisał:
Janteloven to głęboko osadzona w tradycji skandynawskiej kultura protestancka. Wiele wieków wychowywani w poczuciu niedoskonałości i pokory. Ta forma sowieckiej urawnilowki ma fatalne konsekwencja zarówno dla rozwoju jednostki jak i całej społeczności. Dolina krzemowa koło Ålesund nie powstanie.

A swoja wypowiedz opierasz na....................?
Bo przeciez Janteloven to nic innego jak polska, dunska czy kazda inna miasteczkowosc. Tak przynajmniej wypowiada sie Sandemoe.

Zapomniales Karliku, ze to Polakow nie dotyczy. W Polsce wszystko jest naj ..., w Norwegii wprost przeciwnie. Z osobami \"mindre begavet\" sie nie dyskutuje. Szkoda energii.

No tez racja, zapomnialem sie na moment. A wogole to mialo byc "malomiasteczkowosc"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Monika Moskal
(monika920828)
Wiking
I ja sie z tym zgadzam - nalezy uczyc sie jezyka, ale z autopsji wiem ze ,, klasyczny kurs dla obcokrajowcow '' to w Norwegii strata czasu i pieniedzy - o wiele lepiej zainwestowac w prywatnego nauczyciela lub kurs online. Nie kwestionuje sensu nauki , a jedna z jej form. Prosze czytac ze zrozumieniem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Kobinski
(marcino0211)
Wiking
juz za samo okreslenie ,, dziewuszko ,, kogos kto mowi o swoich doswiadczeniach z norkami dalbym Ci liscia w dziob , nie dosc ze ksenofoby to jeszcze hipokryci do potegi , jak tu pozyjesz dluzej to zrozumiesz , dlaczego twierdzisz ze oni maja prawo do swoich schematow myslenia a Polacy to juz tego prawa miec nie moga ?
tacy madrzy a bez obcej sily roboczej by byli w czarnej d.. oszczednosci wprowadzaja gdzie sie da , mandaty w gore , paliwo w gore o ponad 10 %
nawet eutanazje chca juz dopuscic bo zaoszczedza wtedy na utrzymywaniu starszych ludzi ,firmy przenosza produkcje za granice bo w Norwegii koszta ich dobijaja . Komuna na calego i stagnacja , nastepne pokolenia to juz tylko w pokemony beda wierzyc i to bedzie ich poczatek konca , nie jestem pesymista ale nie bede udawac ze kapusniaczek leci jak ktos pluje z gory
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
napisał:
juz za samo okreslenie ,, dziewuszko ,, kogos kto mowi o swoich doswiadczeniach z norkami dalbym Ci liscia w dziob , nie dosc ze ksenofoby to jeszcze hipokryci do potegi , jak tu pozyjesz dluzej to zrozumiesz , dlaczego twierdzisz ze oni maja prawo do swoich schematow myslenia a Polacy to juz tego prawa miec nie moga ?
tacy madrzy a bez obcej sily roboczej by byli w czarnej d.. oszczednosci wprowadzaja gdzie sie da , mandaty w gore , paliwo w gore o ponad 10 %
nawet eutanazje chca juz dopuscic bo zaoszczedza wtedy na utrzymywaniu starszych ludzi ,firmy przenosza produkcje za granice bo w Norwegii koszta ich dobijaja . Komuna na calego i stagnacja , nastepne pokolenia to juz tylko w pokemony beda wierzyc i to bedzie ich poczatek konca , nie jestem pesymista ale nie bede udawac ze kapusniaczek leci jak ktos pluje z gory

Chlopcze, nie pisz swoich skrotow myslowych na tematy trudne do pojecia.
Agresja jest oredziem osob o malym potencjale umyslowym - pomysl dlaczego.

Polacy nie maja zbyt dobrej renomy. Dotyczy to wielu panstw Europy i nie tylko.
Zastanawiam sie, dlaczego tak jest? Czyzby mieszkancy kraju mlekiem i miodem plynacego mieli wyjatkowe "anty" cechy?

Pseudo fachowcy ( nie uwlaczam prawdziwym i rzetelnym fachowcom ) proponuja swoje uslugi "norkom" wysmiewajac sie z nich za ich plecami. Epitety przez nich stosowane do okreslania drugiego czlowieka sa prostackie i obrazliwe. Nienawisc, obrazanie innych i poczucie polskiej "lepszosci" sa miara ich nieudacznosci zyciowej.

Co charakteryzuje polskiego specjaliste? Zacietosc, podejrzliwosc i mrukliwosc. Swoje zasciankowe przekonania prowadza w swiat - a swiat jest inny niz Pcim Dolny lub Wolka Gorna. A to specjaliste boli...specjalista sie z tym nie zgadza. Specjalista wie swoje i swoje przekonania chce krzewic jak misjonarz.

Co jest lepsze? Moje czy twoje? Dla mnie moje, dla ciebie twoje. Cokolwiek to nie znaczy.
Umiejetnosc myslenia obiektywnego, wazenie za i przeciw oraz wyciaganie wnioskow jest ciezka praca umyslowa.

Niektorzy wybieraja chodzenie szersza droga razem z tlumem. Nie trzeba myslec, gdyz tlum poniesie w dowolnym kierunku - i tym malo optymistycznym akcentem koncze moja enigmatyczna wypowiedz.
Zapraszam do atakow na moja satanska osobe.

Z satanskim pozdrowieniem, Josef
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Kobinski
(marcino0211)
Wiking
!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
marcino0211 napisał:
[quote]przeczytac tekst to ty potrafisz ale ze zrozumieniem masz juz niewatpliwie problem , polecam Ci mysli Romana Dmowskiego , moze po przeczytaniu jego ksiazki wowczas zastanowisz sie nad wlasnym narodem , zamiast wynosic na piedestal obcych Ci kulturowo , inaczej bedziesz bladzic w ciemnosciach ![/quote
Piszesz moze o tych myslach z 1902r.kiedy sluzyl carskiej Rosji?Tam gdzie wyczul kase tam pasozyt byl,podobnie do tego twojego idola Kowalskiego tylko ze ten ciagnie kase od kaczki,by podbuzal ludzi na ulicy przeciwko opozycji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-35  
Odpowiedz   Cytuj
223 Posty
ALEXANDER HAZARD
(ALEXANDEROS)
Stały Bywalec
h_abracadabra napisał:
I ja sie z tym zgadzam - nalezy uczyc sie jezyka, ale z autopsji wiem ze ,, klasyczny kurs dla obcokrajowcow \'\' to w Norwegii strata czasu i pieniedzy - o wiele lepiej zainwestowac w prywatnego nauczyciela lub kurs online. Nie kwestionuje sensu nauki , a jedna z jej form. Prosze czytac ze zrozumieniem .

Monika wybacz tym baranom to że nie potrafią czytać. Oni są tak zauroczeni tymi NORKAMI, że chcą być jak oni. 300000(!) młodych Norwegów to analfabeci ( dane z norweskiego urzędu statystycznego ) młody człowiek, który czyta ale nie rozumie tego, nie są w stanie zdać egzaminu np., na prawo jazdy.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Kobinski
(marcino0211)
Wiking
[/quote]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Karlik)
Początkujący
ALEXANDEROS napisał:

Monika wybacz tym baranom to że nie potrafią czytać. Oni są tak zauroczeni tymi NORKAMI, że chcą być jak oni. 300000(!) młodych Norwegów to analfabeci ( dane z norweskiego urzędu statystycznego ) młody człowiek, który czyta ale nie rozumie tego, nie są w stanie zdać egzaminu np., na prawo jazdy.....[/quote]

Hm.......czy moglbys jednak dokladniej to zrodlo przytoczyc? Bo trudno sie doczytac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok