Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Konsulat (nie) dla ludzi? Petenci ślą skargi na polską placówkę w Oslo. Konsul odpiera zarzuty - Norwegia

1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jan Kowalski
(Fantomas)
Wiking
Na dodatek konsul, ktory ledwo duka po angielsku z kartki na oficjalnych uroczystosciach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
EWA J
(ewunia200)
Początkujący
Jak oceniasz obsługę w polskim konsulacie w Oslo?..brakuje opcji,że jest poniżej jakiejkolwiek krytyki i nie kompetentna.Bo te sondaże to jakieś takie...tendencyjne ? Bo sondaż powinien zaczynać się od 0 do 10 a nie od 5 do 10..brak w nim miejsca na negatywy absolutne !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Ja w 2003/4 tymczasowy załatwiałem,obsługa była miła na miejscu wypisali,pytali tylko po co mi potrzebny.Krunorki oczywiści trzeba było zapłacić (nie pamiętam ile ale wydawało się sporo). Budynek ten sam,tylko Polaków pewno więcej!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Zapomniałem dodać Paszport wypisany był ręcznie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Harry H)
Wiking
Tutaj opowiastka o wizycie w konsulacie:
mybubblebath.blogspot.no/2015/01/nic-nie...-mnie-do-zmiany.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Robert Ganski
(RobertGanski)
Wiking
Sprawa jest prosta, ale autor nie bardzo chce to zauwazyc. Otoz mi jak sie urodzilo dziecko iles lat temu, przyszlo zalatwiac paszport. Zalatwilem to listownie. Po dwoch latach okazalo sie jednak, ze juz nie moge listownie, tylko osobiscie z dzieckiem i malzonka - ze Stavanger, bo tak stanowi PRAWO POLSKIE. Tak tak - dostosowali je do praw UE. Pytalem Szwedow, Dunczykow, Niemcow i innych, ale oni chyba w UE nie sa, bo oni nie musza jezdzic do ambasady. I oczywista sprawa, ze rozwiazanie tej zagadki lezy w Warszawie. Bo to tam stworzono te cudowne przepisy. A autor tutaj skupia sie na konsulacie. Konsulat jest taki jaka jest Polska prosze panstwa. A Polacy widza jak latwo wszystko przychodzi w Norwegii i mysla, ze cos nie tak jest z konsulatem. To Polska wymaga zmian, uproszczen, likwiadacji armii wymagan. Jesli Polska to zrobi to i w konsulacie sie poprawi. Prosta sprawa. Natomiast ludki tego nie rozumieja, mysla, ze Polska po 8 latach nowoczesnej wladzy jest super, tylko problem lezy w jakims konsulacie. Dobre. Jakby Polacy wymagali od rzadzacych tego czego wymagaja od jakiegos konsula, to dawno byloby dobrze. Rzecz w tym, ze Polacy zle adresuja swoje zale. Oczywiscie sam uwazam, ze to co sie dzieje w konsulacie jest dziwne. Ale wina za to obarczam Panstwo Polskie a nie zaden konsulat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Robert Ganski
(RobertGanski)
Wiking
Bo to byl napewno paszport tymczasowy. Tak sie to robi...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Robert Ganski
(RobertGanski)
Wiking
Nie wiem o jakim konsulu pan pisze, ze ledwo duka po angielsku, bo akurat tego, ktory tu sie wypowiada (imć Kowalski) to dane bylo mi poznac ze strony znajomosci jezyka angielskiego i wiem, ze ten jezyk zna dobrze. Sprawa dotyczyla interwencji konsula w duzo powazniejszej sprawie anizeli te paszporty tu opisywane. Daj ci Panie Kowalski, od jezyka angielskiego, takiej interwencji jak ci bedzie potrzebna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
RobertGanski napisał:
bo tak stanowi PRAWO POLSKIE.Pewnie rowniez prawo polskie mowi, ze do petentow nalezy byc opryskliwym.
No i zdzierac ich z ciezko zarobionego grosza - tyz pewnie prawo polskie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok