Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zdrowe odżywianie wcale nie musi być drogie. Nawet w Norwegii! - Norwegia

Czytali temat:
Agata Dymna z s ssss s luka black Kasia K boj fra oszlo Josephvol.2 smith sid87 HeartB (958 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zdrowe odżywianie wcale nie musi być drogie. Nawet w Norwegii!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
niepelnosprawny.org
(niepelnosprawny.org)
Wiking
w Polsce jeszcze nie ma takiej chemii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
Maly debunk na brednie zurnalistek, co to na wszystkim sie znaja.

Teza o korzysciach plynacych z jedzenia owsianki jest dosc naciagana i lansowana od dawna, jednak najnowsze badania zdaja sie jej przeczyc. Nie tylko ludzie chorzy na celiaklie ale w mniejszym lub wiekszym stopniu wszyscy maja problem z jelitami przy spozyciu ziaren zboz..

Z przykladu o ciecierzycy mozna wysunac bledna teze, ze bialko roslinne jest rowne bialku zwierzecemu. To, ze czegos jest podobna ilosc nie oznacza, ze jest to podobne. Sam wplyw na mase miesniowa jest jedynie nieznacznie gorszy u wegetarian, jednak faceci maja inny problem. Spozycie bialka roslinnego zamiast zwierzecego powoduje obnizenie testosteronu!
Kolejna sprawa, to, ze lansowana cieciezyca jest z puszki( to samo dotyczy kolejnej fasoli). zywnosc z puszki ( kazda) zawiera bisfenol A. Jak dziala on na profil hormonalny czlowieka proponuje sobie wygooglowac.

Nastepnie mamy syf znany jako tunczyk z puszki -Do produkcji tego wynakazka uzywa sie najgorszego sortu tunczyka. Czyli najstarsze sztuki, takie, ktorych nie da sie sprzedac jako mieso. Taki tunczyk zyje nawet 30 lat i plywajac absorbuje potezne ilosci rteci. Jest to ryba, ktora ma jeden z najwiekszych jej poziomu w miesie. Dodatkowo warto zauwazyc, ze mieso z puszki niczym nie przypomina swiezej bordowej poledwicy z takiego Ostapuna ( tunczyk) Jest biale i wysoko przetworzone. Dla wyznawcow kulturystyki - poziom absorbcji bnialka z tunczyka z puszki wynosi ok. 1%! Tak wiec wszystko idzie w kibel. Mam gdzies badanie na ten temat, postaram sie pozniej wrzucic.

Ostatnia sprawa warzywa mrozone - to jedyna racja w tym bzdecie zwanym artem. Warzywa w procesie mrozenia traca nie wiecej niz 15% wartosci wit i mineralow. Sa jednak o niebo lepsze o od tych "warzyw" sprzedawanych zima a pochodzacych z plantacji holenderskich czy hiszpanskich.
Po pierwsze te wynalazki produkuje sie bez kontaktu z ziemia, czas od zbioru do zakupu jest dlugi, dlatego uzywa sie mnostwa pestycydow by ich wyglad zachecal do zakupu.
Natomiast mrozonki by byc oplacalne dla producenta kupowane sa w czasie zbiorow, uzywa sie stosunkowo niewiele chemii, gdyz jej koszt podnosi cene jednostkowa Sprzedawane sa hurtowo i natychmiat mrozone przez co ich ekspozycja na dzialanie czasu a co za tym idzie psucie jest niwelowana.

podsumowujac - art to przeklamania i polprawdy, skopiowane z jakichs dennych portali, gdzie poziom wiedzy zatrzymal sie w polowie lat 90 poprzedniego wieku.

Spojrzcie na jablko tzw. konsumpcyjne ( USA, Chile itp.) Taki produkt w przyrodzie nie wystpuje, przypomnijcie sobie jablka, jakie jadalo sie kiedys. byly mniejsze i mniej slodkie.
Ciekawostka - jablko przed krzyzowaniem w celu zwiekszenia slodkosci nie bylo slodkie! Dzikie jablka takie nie sa. Wystarczy zbadac poziom insuliny, zjesc jablko i zbadac ponownie by przekonac sie jak wyglada odpowiedz insulinowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:16  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
niepelnosprawny.org napisał:
w Polsce jeszcze nie ma takiej chemii

Buhahah, bo to zielona wyspa to poliaki nie wiedza o istnieniu chemii i wszystko produkuja jak ich dziadowie.

Zejdz na ziemie czlowieku! Popatrz jak sie produkuje kurczaki, owoce itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
openyourmind
(openyourmind)
Wiking
Szkoda, że obecnie się produkuje a nie hoduje więc jeśli ktoś je mięso z świni to takie mięso składa się z tego co ta świnia jadła.
Kurczaki ? Sama chemia one są produkowane jak na taśmie. Warzywa to już wiadomo też masakra.

Wszelkie naazwy BIO czy GMO sprawiają że nie kupie produktu zwłaszcza z dziwnymi znaczkami UE u jakiś zielony listek ( no tak psychologia działa obrazki, zaufanie... ) Świeżość i zdrowie.

Już nie pamiętam jak wyglądają prawdziwe jajka tyle odmian ich jest że nie mam pojęcia jak miało by wyglądać prawdziwe.

Teraz są białe, różowe, małe duże ehhh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
openyourmind napisał:
Szkoda, że obecnie się produkuje a nie hoduje więc jeśli ktoś je mięso z świni to takie mięso składa się z tego co ta świnia jadła.
Kurczaki ? Sama chemia one są produkowane jak na taśmie. Warzywa to już wiadomo też masakra.

Wszelkie naazwy BIO czy GMO sprawiają że nie kupie produktu zwłaszcza z dziwnymi znaczkami UE u jakiś zielony listek ( no tak psychologia działa obrazki, zaufanie... ) Świeżość i zdrowie.

Już nie pamiętam jak wyglądają prawdziwe jajka tyle odmian ich jest że nie mam pojęcia jak miało by wyglądać prawdziwe.

Teraz są białe, różowe, małe duże ehhh

---
No fakt. Co mezczyzna to inne....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
openyourmind napisał:
Szkoda, że obecnie się produkuje a nie hoduje więc jeśli ktoś je mięso z świni to takie mięso składa się z tego co ta świnia jadła.
Kurczaki ? Sama chemia one są produkowane jak na taśmie. Warzywa to już wiadomo też masakra.

Wszelkie naazwy BIO czy GMO sprawiają że nie kupie produktu zwłaszcza z dziwnymi znaczkami UE u jakiś zielony listek ( no tak psychologia działa obrazki, zaufanie... ) Świeżość i zdrowie.

Już nie pamiętam jak wyglądają prawdziwe jajka tyle odmian ich jest że nie mam pojęcia jak miało by wyglądać prawdziwe.

Teraz są białe, różowe, małe duże ehhh


JAk masz dostep do zielononozki z malej hodowli, takiej, gdzie kurka moze odejsc na ok kilometr od kurnika to polecam. Te norweskie frittgående høner to i owsze chodza, ale jedza pasze z b karotenem -stad zoltka pomaranczowe bo cham nysli, ze jak pomarancz to wiejskie. Tymczasem zoltko powinno byc bladozolte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(sztuczny)
Wiking
Sami zjadacze korzonków widzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok