Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

„Jestem tu nowy i szukam przyjaciół”. O zawieraniu znajomości w Norwegii - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu „Jestem tu nowy i szukam przyjaciół”. O zawieraniu znajomości w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Znajomosci trzeba zawierac tylko z przedstawicielami wlasnej nacji, inaczej mozna zaznac zarowno szoku kulturowego jak i swiatopogladowego.
Dobrym miejscem na zawarcie znajomosci moze byc luksusowy samolot Ryanair lub Lux Buss z Pcimia Dolnego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
Odnoszac sie do tresci zawartych w tym arcie widze w zasadzie jedna trudnosc, ktora w sposob kompleksowy eliminuje te "dobre rady"
Jezeli redahtory nie wiedzo, to z kraju nad wisla przybywaja w wiekszosci osobnicy znajacy 3 jezyki. Pierwszy to plynny polski w mowie a 2 pozostale wystepuja w obuwiu.

Trudno o epistemologiczne dysputy z autochtonami bedac uzbroionym w taki orez.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowa)
Początkujący
Redakcja MN napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu „Jestem tu nowy i szukam przyjaciół”. O zawieraniu znajomości w Norwegii

Ba ! Zawieranie znajomosci z tubylcami jest wrecz utozsamiane ze zdrada ojczyzny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Krowa napisał:
Redakcja MN napisał:

Ba ! Zawieranie znajomosci z tubylcami jest wrecz utozsamiane ze zdrada ojczyzny.

Zdrajcow na pale trzeba nabijac a zdjecia glow wystawiac na forum MN.
Ku przestrodze naplywajacych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Znajomosci i przyjaciele to dwie rozne sprawy. Znajomych, z ktorymi mozna spotkac sie na spacerze i porozmawiac mozna miec dziesiatki. Czy sa to przyjaciele - no nie wiem.
Czy przyjda i pomoga ci w przeprowadzce - watpie, zaprosza ciebie na swoje urodziny - nie sadze.

I tak to w wiekszosci wygladaja przyjaznie z Norwegami (bo sa oczywiscie wyjatki).
Pogadac tu i tam - to owszem, spotkac sie w klubie czy na jakims neutralnym terenie - czemu nie. I na ogol na tym sie konczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Elise napisał:
Znajomosci i przyjaciele to dwie rozne sprawy. Znajomych, z ktorymi mozna spotkac sie na spacerze i porozmawiac mozna miec dziesiatki. Czy sa to przyjaciele - no nie wiem.
Czy przyjda i pomoga ci w przeprowadzce - watpie, zaprosza ciebie na swoje urodziny - nie sadze.

I tak to w wiekszosci wygladaja przyjaznie z Norwegami (bo sa oczywiscie wyjatki).
Pogadac tu i tam - to owszem, spotkac sie w klubie czy na jakims neutralnym terenie - czemu nie. I na ogol na tym sie konczy.

Warto zaznaczyc, ze polacy maja zastrzezone wszelkie prawa autorskie do bycia dobrym przyjacielem.
Zaden przedstawiciel innej nacji nie moze pretendowac do tego tytulu, gdyz jest to zabronione prawnie.
Zwlaszcza egoistyczne, pozbawione ludzkich odczuc/empatii i ograniczone umyslowo norki nie znaja sie i nie praktykuja ) jakichkolwiek form kolezenstwa czy przyjazni.

A fuj, kto zechcialby miec norka za przyjaciela? Chyba tylko jakis desperat lub zdrajca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
HotLips napisał:
Elise napisał:

Warto zaznaczyc, ze polacy maja zastrzezone wszelkie prawa autorskie do bycia dobrym przyjacielem.
Zaden przedstawiciel innej nacji nie moze pretendowac do tego tytulu, gdyz jest to zabronione prawnie.
Zwlaszcza egoistyczne, pozbawione ludzkich odczuc/empatii i ograniczone umyslowo norki nie znaja sie i nie praktykuja ) jakichkolwiek form kolezenstwa czy przyjazni.

A fuj, kto zechcialby miec norka za przyjaciela? Chyba tylko jakis desperat lub zdrajca.

Mnie tam sie przes 20 lat nie udalo takiego norweskiego przyjaciela poznac, ale to pewnie dlatego, ze nie mam zony ze skal a przez ostatnie 7 lat siedze na MN i marnuje zycie na permiteringach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowa)
Początkujący
Proponuje zastosowenie rozwiazywacza problemu

<iframe width="1280" height="720" src="www.youtube.com/embed/eCy9dhgrVnw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
HotLips napisał:

Czego odwracasz kota ogonem? Prawda jest jaka, ze wiekszosc ludzi ma swoich wlasnych, dawnych, przyjaciol i nowych, polskich, im nie potrzeba.

Zapytajmy sie wiec moze inaczej - ile norweskich przyjaciol bedziesz miala jezeli rozwiedziesz sie ze swoim Norwegiem? Znam bowiem osoby, co po takim eksperymecie zostaly kompletnie same.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok