Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Irek D Kaziukow Bartoszewicz Marek Troc (7719 niezalogowanych)
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Lindemans napisał:
norgekowal napisał:
A dziś biedaczek się popłakał...

Niech placze w celi przez wiele lat !
Bandyta !
Jak mozna go inaczej nazwac - prawo jazdy zatrzymane w styczniu za jazde po pijanemu i taka gnida pije nadal i siada z kolko.

Jazde po pijaku powinni karac z nawiazka,popieram ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
to wszystko wina TUSKA bo piwo w Polsce jest za tanie
jakby bylo drozsze o 3€ to by nie szmuglowali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
: )
(momos81)
Wiking
Zgadzam sie w 100%.
Jesli dostane mandat za predkosc, to wina Tuska bo radar postawil, jesli musze pracowac do 67 lat to wina Tuska bo Polacy wyjedzaja za granice od 30 lat i nie ma komu na emerytury pracowac, jesli na euro 2012 w ciagu 4 lat wybudowalismy wiecej dworcow, drog, stadionow itp. niz w ciagu ostanich 20 lat to i tak zle i wina Tuska bo nie sa takie jak wszyscy oczekiwali.
I mozna by bylo ten wywod ciagnac jeszcze przez dlugi czas, ale pytanie brzmi czy to ma sens?

My Polacy po prostu juz tacy jestesmy, ze nie wazne jak jest ale i tak trzeba nazekac.
Ale jakby z drugiej strony spojzec, to ktory z waszych znajomych w ojczyznie nie ma; domu (mieszkania) samochodu, ktory nie wyjezdzal na wczasy przez ostatnie 5 lat, ktory nie ma co do "gara" wrzucic?
Ja juz mieszkam w norwegi od 6 la, mam tutaj rodzine i z norwegia wiaze swoja przyszlosc ale patrzac na moich znajomych(rodzine) w polsce to widze, ze wcale tak zle im sie nie powodzi, roznica jest tylko mentalnosc. My tutaj w norwegi zostalismy zarazeni pozytywnym mysleniem, raz jest lepiej a raz gozej ale w somie to nie jest zle a w Polsce jak kolwiek by nie bylo to i tak bedziemy nazekac.
Podsomowujac to jest mi bardzo przykro slyszac jacy to my "ZLI" jestesmy tylko zwrodzcie uwage na to, ze nikt nas tak nie krytykuje jak my sami na wzajem.
Moj wywod jest taki, ze jesli nie mamy szacunku dla samych siebie to nie mozemy oczekiwac tego, ze inni (norwedzy, norki itp.) beda mieli szacunek dla nas.
Pozdrawiam Lukasz
(sory za ew. bledy ale jestem dysortografem )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
momos81 napisał:
Podsomowujac to jest mi bardzo przykro slyszac jacy to my "ZLI" jestesmy tylko zwrodzcie uwage na to, ze nikt nas tak nie krytykuje jak my sami na wzajem.
Moj wywod jest taki, ze jesli nie mamy szacunku dla samych siebie to nie mozemy oczekiwac tego, ze inni (norwedzy, norki itp.) beda mieli szacunek dla nas.

nie mamy
bo się dobrze znamy
i wiemy na co nas stać
a tak na marginesie
to trzeba być albo polaczkiem, albo ślepia zupełnie kaprawe, aby tego nie widzieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
(momos81)
Wiking
jasta102 napisał:
momos81 napisał:

nie mamy
bo się dobrze znamy
i wiemy na co nas stać
a tak na marginesie
to trzeba być albo polaczkiem, albo ślepia zupełnie kaprawe, aby tego nie widzieć

Nie znam Cie i nie wiem w jakim gronie sie obracasz, ale odzwierciedlasz w tym poscie wlasnie te nasze negatywne cechy o ktorych pisalem. Ani ja ani rodacy ktorych znam (a znam wielu) nie utożsamiali by sie z tym filmem do ktorego linka opublikowales. Jesli naprawde tak o nas (i o samym sobie) myslisz to mi bardzo przykro. Ja zdaje sobie sprawe z tego, ze jest wiele zeczy i sytuacji z ktorych nie mozemy byc dumni ale traktuje to bardziej jako wyjatki niz ogol.
Pozdrawiam i zycze abys mial troche wiecej szacunku dla nas i dla samego siebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
momos81 napisał:

(...)

W tym watku, zgodnie z jego tytulem, nie krytykujemy siebie nawzajem, tylko krytykujemy dupka-przemytnika (niestety Polaka), ktory :

-byl juz zatrzymany 2 razy za jazde pod wplywem alkoholu,
-od stycznia ma zatrzymane prawo jazdy,
-w sierpniu ma sprawe w sadzie o kradziez z Elkjøpa i "wymachiwanie"nozem w miejscu publicznym,
-jest oskarzony o przemyt,
-prowadzil samochod (bez prawa jazdy!) prawdopodobnie pod wplywem alkoholu
-doprowadzil do powaznej kolizji w wyniku ktorej zginal 42 latek,
-uciekl z miejsca wypadku....
To narazie tyle, chyba ze jeszcze cos dorzuca

Czego sie w tym watku spodziewales ? Gloryfikacji, czy ze bedziemy usprawiedliwiac bandziora ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
(momos81)
Wiking
Lindemans napisał:
momos81 napisał:

(...)

W tym watku, zgodnie z jego tytulem, nie krytykujemy siebie nawzajem, tylko krytykujemy dupka-przemytnika (niestety Polaka), ktory :

-byl juz zatrzymany 2 razy za jazde pod wplywem alkoholu,
-od stycznia ma zatrzymane prawo jazdy,
-w sierpniu ma sprawe w sadzie o kradziez z Elkjøpa i "wymachiwanie"nozem w miejscu publicznym,
-jest oskarzony o przemyt,
-prowadzil samochod (bez prawa jazdy!) prawdopodobnie pod wplywem alkoholu
-doprowadzil do powaznej kolizji w wyniku ktorej zginal 42 latek,
-uciekl z miejsca wypadku....
To narazie tyle, chyba ze jeszcze cos dorzuca

Czego sie w tym watku spodziewales ? Gloryfikacji, czy ze bedziemy usprawiedliwiac bandziora ?

Nie, nie i oczywiscie nie.
Frajer z arykulu jest, pewnie byl, i zawsze bedzie dupkiem. Co do tego nie mam watpliwosci.
Natomiast zdraznil mnie post ASTA102 odnosnie szufladkowania.
Naprawde nie uwazam, ze wszyscy POLACY sa tak zawistni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgadzam sie w 100%.
Jesli dostane mandat za predkosc, to wina Tuska bo radar postawil, jesli musze pracowac do 67 lat to wina Tuska bo Polacy wyjedzaja za granice od 30 lat i nie ma komu na emerytury pracowac, jesli na euro 2012 w ciagu 4 lat wybudowalismy wiecej dworcow, drog, stadionow itp. niz w ciagu ostanich 20 lat to i tak zle i wina Tuska bo nie sa takie jak wszyscy oczekiwali.
I mozna by bylo ten wywod ciagnac jeszcze przez dlugi czas, ale pytanie brzmi czy to ma sens?

pomyliles obiektywna ocene sytuacji z narzekaniem

1 w PL fotoradary stoja czesto w sprzecznosci z przepisami prawa ba nawet stanowia zagrozenie w ruchu drogowym a te Strazy Wiejskiej to juz wogole sluza do lupienia podroznych
bez legalizacji ,syrenka jechala 170km/h zaparkowany samochod 40km/h nawet robi zdjecia samochodu zezlomowanego 4 lata wczesniej , tryb wystawiania mandatow jest rowniez w trybie lamania prawa ,tu nie chodzi o bezpieczenstwo tylko o premie dla Rostkowskiego

2 ZUS jest bankrutem i stad praca do 67lat i po to 6 latki do szkoly zeby mogly o rok wczesniej emigrowac do pracy ,a teraz wlasnie ZUS kradnie nasze pieniadze z OFE

3 Polacy musza emigrowac bo caly polski przemysl zostal sprzedany przez Tuska

4 no na EURO tosmy pobudowali ale 4 razy drozej niz Niemcy i Portugalai gdzie robotnik zarabia 10razy wiecej no i nasze staly cale 3 miesiace i juz sie nadaja do remontu
ale premie byly za odwolany mecz na basenie narodowym

5 oczekiwanie ze przy kosztach pracy 10 razy mniejszych niz w UE wybudujemy cos taniej lub w cenie jak w UE i ze sie nie rozpadnie po miesiacy a premie dla KOLESOW nie beda po
1 500 000 jest polskim narzekaniem
to wszyscy sa nienormalni

a wiesz ze Kasia Tusk kupila za gatowke mieszkanie za 1 800 000
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim
czy ty masz wąsy?
Zgłoś wpis