Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Moje skarby"w dzień wyjścia do domu"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
a to mój brzuszek kurcze tylko takie mam zdjęcie trochę nie bardzo,tydzień przed terminem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Klaudia O.-K.
(Klaudia***)
Nowicjusz
słodkie malenstwo toja brzuszek tez mialas okazaly zupelnie jak ja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
mamma84 widać że nie masz chyba problemu z rozstępami bo u mnie jak widać to ich nie brakowało w tej ciąży.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Klaudia O.-K.
(Klaudia***)
Nowicjusz
toja napisał:
mamma84 czyżby brzuszek był na chłopczyka śliczny ja też teraz miałam ogromny bo w pierwszej ciąży był mały

o nie, nie, to brzuszek na dziewczynkę!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anna Piekut
(Anula81)
Wiking
Hej,

jak tak czytam wasze posty to aż mi się zachciało być w ciązy, chociaż bylam 9 miesięcy temu
teraz mam wspaniałego chłopaka rozrabiake, który nie usiedzi nawet 2 minut w jednym miejscu jeszcze mi brakuje córeczki...

pozdrawiam wszystkie mamusie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
Dziewczynki, nie straszcie mnie, hhihi Wg. USG w PL i tutaj ma być córcia, wszsytko włącznie z wózkiem mam różowe

A co do rozstępów właśnie kilka dni temu pojawiło się kilka ale nisko pod pępkiem. Koleżanka mówiła, że jej położna mówiła, że jeśli wyjdą dopiero na sam koniec to też szybko zejdą... Oby. W pierwszej ciąży nie miałam ani jednego rozstępu na brzuchu. Za to na piersiach, fioletowe, ale znalazłam świetny balsam z masłem kakaowym "PALMER'S" kupuję go na allegro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz

Balsam jest oparty na kojącej, wzbogaconej witaminą E bazie. Zmiękcza i leczy szorstką, suchą skórę, wygładza blizny i rozstępy oraz nadaje skórze ładny, zdrowy koloryt. Jest to doskonały nawilżacz do całego ciała, świetny do stosowania dla kobiet w ciąży oraz po niej oraz po opalaniu. Dostępny w wersji oryginalnej (o słodkim zapachu kakao) i bezzapachowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
Można go też dostać w takiej butelce - jest wygodniejsza, bo konsystencja jest dosyć gęsta i pompka bez problemu dozuje

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Dziś przypomniała mi się ważna informacja dla mam karmiących piersią. Po ok. 1,5 miesiącu, a potem chyba po 4 miesiącach od porodu jest chwilowe załamanie w ilości mleka, tzn. jest go mało lub wcale. Wiele kobiet poddaje się wtedy stwierdzając, że to już koniec kropka. Ale tak nie jest, takie załamanie jest naturalne. Ważne żeby się wtedy nie poddawać, nie dokarmiać, ale często przystawiać do piersi. Pomaga oczywiście stymulowanie odciągarką. Ja takie załamanie przechodziłam dwukrotnie, za pierwszym razem mleka w ogóle nie było. Córcia spadła trochę na wadze, to też normalne. W każdym razie byłam wtedy na konsultacji u mojej pielęgniarki w Helsestasjon i doradziła mi picie vøtrerol, czyli piwa słodowego bezalkoholowego. Takie informacje są też na polskich forach. Ja przetestowałam i odzyskałam pokarm odzyskałam prawie natychmiast, tzn w ciągu 2-4 godz. Zaraz potem miałam go baaardzo dużo. Trzymałam to piwo potem w lodówce stale i jeśli tylko coś mnie niepokoiło, to zaraz sięgałam po niego. Jest smaczne, zdrowe. Polecam firmy Ringners, jest mniej gorzkie. I NAPRAWDĘ DZIAŁA!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok