Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1549 Postów

(aga31)
Maniak
Monia,ja tez mam taka nadzieje Julka tez juz nie kopie,tylko sie bardziej kreci i przesuwa. Ale u mnie to jest bardzo widoczne. Jak ostatnio bylam w sklepie, to pani na kasie az krzyknela- ojej,ale sie pani dzidzius przesuwa w brzuchu Marzenie,ja mam caly czas twardnienia brzucha. Ale od 28 tygodnia. I to jest prawidlowy odruch. Macica trenuje przed porodem. W 18 tygodniu,jest to troche za wczesnie. Podejrzewam,ze to od wysilku fizycznego. Musisz zaczac wiecej lezec,bo moze sie to skonczyc przedwczesnym porodem. W ogole twardnienia brzucha to sa po prostu skurcze. Musisz koniecznie powiedziec o tym poloznej albo lekarzowi. Tylko,ze tutaj troche slabo podchodza do tego problemu. W Polsce pewnie dosalabys juz leki na powstrzymanie skurczy. Przyjmuje sie,ze jesli nie ma tych skurczy wiecej niz 10 na dzien to jest ok. Ale tylko w przypadku gdy szyjka jest w porzadku. Nie wiem ile Ty masz razy na dzien. Tylko nie panikuj Bo moze masz tak jak ja. Ja nawet mialam 40 razy dziennie taki skurcz i nic sie nie dzialo. Ale przez to bylam czestym gosciem u ginekologa. Trzeba sprawdzac czy sie cos zlego nie dzieje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Tak myślałam ze coś nie tak i brzuch mam tak dziwnie nisko ale może mi sie wydaje i zacznie sie podnosic nie odczuwam tego tak czesto i nie codziennie ale oczywiście zapytam lekarza a może nawet na tym połówkowym zapytam położna bo wizyte u lekarza mam dopiero za miesiac;( jej mam nadzieje że wszystko z ta moja szyjka ok, bo pewnie tez badań szyjki tu nie robia skoro nie ma wizyt u ginekologa;( chyba bede błagac mojego lekarza żeby mi dał skierowanie do gina bo idzie oszaleć od myślenia czy wszystko w porządku czy nie;(
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
marzenie,obserwuj swoje cialo i swoje reakcje. Ja szybko zauwazylam,ze brzuch mi twardnial za kazdym razem jak sie pochylilam albo przykucnelam. No i staralam sie tego nie robic A jak bylam w Polsce to ginekolog kazal brac mi magnez do konca ciazy. I troche sie poprawilo. Widocznie mialam jakies niedobory. Ty tez moze masz niedobory witamin i dlatego brzusio Ci sie stawia. W kazdym razie nie mozna tego lekcewazyc. Dbaj o siebie i duzo odpoczywaj po pracy. A na wizycie koniecznie o tym powiedz. Najlepiej jeszcze troche podkoloryzuj. Powiedz,ze masz duzo tych skurczy, to Cie moze zbadaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Tez brałam magnez przez 3 miesiące i witaminy Pregna plus które mi zapisał ginekolog jak byłam na świeta w domu,przez lipiec nie brałam magnezu ale witaminy codziennie jem. Juz sama nie wiem może rzeczywiście magnez by mi pomógł bo wcześiej czegos takiego nie czułam. Ale ta badania z krwi i mocz mam cały czas w porządku no chyba że teraz cos nie tak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
W tym badaniu nie zobaczysz niedoboru magnezu. To jest rozszerzone badanie i takiego to nie robia. Moze zacznij z powrotem lykac magnez i obserwuj Albo zacznij jesc duzo pestek dyni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Chyba nigdy nie jadłam pestek dyni a to lekarz Ci polecił czy to jakis sprawdzony sposób???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
To sprawdzony sposob Maja duzo magnezu. Jak Ci takie z paczki nie beda smakowac,to upraz je na patelni. Sa wtedy o niebo lepsze Mozna dodac do jogurtu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Limetka,to super,ze dzidzia urosla Kasi Zuzia przy wypisie wazyla 2600, a teraz to juz chyba z 5 kilo wazy Wiec nie ma sie co martwic waga. Wazne,ze rozwija sie prawidlowo No ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku ze 3 tygodnie, a najlepiej 5
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
marzenie tak mieszkam w oslo a ty gdzie
oo to marzenie masz wczesniej to usg niz ja wiec czekam na twoja relacje z tego dnia
marzenie a ty umiesz jezyk
aga ciebie to podziwiam ta koncowka chyba najgorsza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aga- Zuzia jeszcze 5 kg nie wazy hihi dopiero 4,6 kg ale ma puce takie ze sie smieja ze tylko je i je
Ja mialam problemy na poczatku ciazy i mialam luteina i duphasten, jak jechalam do NO pod koniec 27 tyg. to mi moja ginekolog przepisala to i to bo mowi ze tu nic nie daja i mi powiedziala ze gdyby cos sie dzialo, bolal brzuch czy skurcze to mam brac i na nic nie patrzec bo to nie zaszkodzi, ale na szczescie do porodu nic nie musialam brac bo sie nie nie dzialo.
Ale w PL musialam brac przez prawie 11 tyg.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok