Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Tlumacz na USG - Norwegia

18 Postów
Emilia Byla
(Elmirka31)
Wiking
Czesc,

Czy ktoras z Was miala tlumacza z NAV na USG w szpitalu lub przy porodzie? W jaki sposob go zamawialyscie?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(PPST)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Emilia Byla
(Elmirka31)
Wiking
Hmmm... Czy to ma byc reklama Twojego blogu? Bo odpowiedz na pytania to raczej nie :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Anna Hanna
(Liggea)
Wiking
Proponuję przejść się do NAV. Oni mają obowiązek zapewnić, więc prawdopodobnie też tam uzyskasz wszystkie potrzebne informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(PPST)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Emilia Byla
(Elmirka31)
Wiking
''Lekarz skierował mnie do JORDMOR - i tego słówka nie znałam, przetłumaczyłam sobie jako matka Ziemi, ale to nic nie dało. Lege przetłumaczył mi na angielski "midwife" - dalej byłam zielona. I wtedy mnie wkurzył, powiedział, że chyba muszę pójść na kurs, że on nie jest od uczenia mnie. Sam w żaden sposób nie umiał mi wytłumaczyć opisowo po norwesku kim ta osoba jest. Baran jeden. ''
Cytat z Twojego bloga PPST pokazuje ze nie tylko nie rozumiesz tekstu pisanego.. Zabierasz tylko niepotrzebnie czas!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(PPST)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(PPST)
Wiking
A co do tłumacza. Ja już wiem jak to funkcjonuje. Jak będziesz chciala i sledziła bloga, to tam znajdziesz informacje.
Pozdrawiam jeszcze raz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
PPST napisał:
A co do tłumacza. Ja już wiem jak to funkcjonuje. Jak będziesz chciala i sledziła bloga, to tam znajdziesz informacje.
Pozdrawiam jeszcze raz

Niedawno czytałem wpis o tym jak to baby w ciąży, na forach/ grupach wyjaśniają sobie różne sprawy związane: ciążą,porodem,karmieniem itd. Nawet jakaś pani profesor badania prowadziła na temat informacji tam zawartych i wybadała że, konkretne informacje czy odpowiedzi nawet na proste pytania ciężko tam znaleźć, za to opowieści dziwnej treści o rodzinie 5 pokoleń wstecz, zwierzętach i masie innych bzdur to główne tematy.

Powyższy temat jest doskonałym tego przykładem.

Przysługuje tłumacz.... odp TAK lub NIE
jeśli tak, to gdzie i kiedy o to pytać....

W ciąży nie byłem, raczej nie będę, ale u specjalistów czy lekarza rodzinnego działa to tak że jak umawiasz/potwierdzasz wizytę to mówisz że tolk Ci jest potrzebny i tyle.

"Lekarz skierował mnie do JORDMOR - i tego słówka nie znałam, przetłumaczyłam sobie jako matka Ziemi, ale to nic nie dało. Lege przetłumaczył mi na angielski "midwife" - dalej byłam zielona. I wtedy mnie wkurzył, powiedział, że chyba muszę pójść na kurs, że on nie jest od uczenia mnie. Sam w żaden sposób nie umiał mi wytłumaczyć opisowo po norwesku kim ta osoba jest. Baran jeden. ''

Nie napisałbym tu nic gdyby nie to, no urwał jego nać, co może oznaczać skierowanie kobiety w ciąży do Jordmord? gdzie to mnie kierują (jord =ziemia)+(mor=matka)=grabarz pewnie albo siedziba główna związku elektryków...

I jeszcze chwalić się tym na blogu, czyli w necie gdzie sprawdzić łatwo no.wikipedia.org/wiki/Jordmor

Urodzą jakoś te dzieci, potem one pójdą do szkoły i będą miały traumę, bo rówieśnicy będą się nabijać z nich ze mają rodziców analfabetów, barany jedne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Emilia Byla
(Elmirka31)
Wiking
Joseph - Dziękuję!!! Za wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok